1 Φεβρουαρίου 2016

Πρεμιέρα με αυξήσεις στα εισιτήρια

«Ποδαρικό» με τσουχτερές αυξήσεις στα εισιτήρια και στις κάρτες αστικών συγκοινωνιών Αττικής κάνει ο Φεβρουάριος, καθώς η αναπροσαρμογή των τιμών τους είναι μνημονιακή υποχρέωση. Έτσι, παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου Υποδομών να «παγώσει» την προγραμματισμένη για την 1η Ιανουαρίου αύξηση των κομίστρων και των εισιτηρίων, τελικά οι νέες τιμές τίθενται σε ισχύ από σήμερα.


Το Υπουργείο Υποδομών χρησιμοποιεί ως «προπέτασμα» για τις ανατιμήσεις τη μηνιαία κάρτα για μετακινήσεις με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η οποία παραμένει στα 30 ευρώ, περιορίζοντας το ημερήσιο κόστος μετακίνησης στο 1 ευρώ.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν τον Αύγουστο του 2014, η κάρτα των 20 ευρώ, που αφορούσε σε μετακινήσεις μόνο με λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, αντικαταστάθηκε με αυτή των 30 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εξαπάτηση του επιβατικού κοινού. Τελικά, σήμερα όχι μόνο δεν επαναφέρει την κάρτα των 30 ευρώ, αλλά, επιπροσθέτως, την προβάλλει σαν εναλλακτική για φθηνή μετακίνηση.


Οι νέες τιμές

Αναλυτικά, οι νέες τιμές που αναπροσαρμόζονται λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 23% έχουν ως εξής:

Εισιτήρια

 -Ενιαίο εισιτήριο, αξίας 1,40 ευρώ (0,60 μειωμένο) από 1,20 ευρώ, ισχύος 90 λεπτών από την επικύρωσή του κατά την πρώτη επιβίβαση, με ισχύ σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α. [Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, μετρό μέχρι το Κορωπί)] και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς - ΣΚΑ - Μαγούλα - Κορωπί), το οποίο δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του αεροδρομίου και στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.

-Ημερήσιο εισιτήριο, αξίας 4,50 ευρώ, το οποίο ισχύει για όλα τα μέσα: Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, μετρό μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς - ΣΚΑ - Μαγούλα - Κορωπί) για 24 ώρες από την επικύρωσή του (Το εισιτήριο αυτό δεν ισχύει για μετακινήσεις με τις λεωφορειακές γραμμές express του αεροδρομίου, ενώ ισχύει για την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.)

 - Εισιτήριο πέντε ημερών , αξίας 9 ευρώ, το οποίο ισχύει για όλα τα μέσα: Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, μετρό μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς - ΣΚΑ - Μαγούλα - Κορωπί) για 5 πλήρη 24ωρα από την επικύρωσή του (και δεν ισχύει για μετακινήσεις με τις λεωφορειακές γραμμές express του αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ).

Εισιτήρια αεροδρομίου

 - Το εισιτήριο των λεωφορειακών γραμμών express του αεροδρομίου της Ο.ΣΥ. αυξάνεται κατά 1 ευρώ, στα 6 ευρώ (μειωμένο 3,00 ευρώ).

 -Τα εισιτήρια της ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό) προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) αυξάνονται κατά 2 ευρώ στα 10, με το μειωμένο να είναι 5 ευρώ και αυτά των 2 και 3 ατόμων να έχουν τιμή 18 και 24 ευρώ αντίστοιχα.

 - Μετ’ επιστροφής εισιτήριο της ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό) προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) 18 ευρώ. Η επιστροφή στο εισιτήριο αυτό θα πρέπει να πραγματοποιείται εντός 48 ωρών από την επικύρωσή του κατά την πρώτη επιβίβαση.

 - Εισιτήριο της ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό) προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.), προς τους σταθμούς Παλλήνη-Κάντζα-Κορωπί, αξίας 6,00 ευρώ (μειωμένο 3,00 ευρώ).

Κάρτες 

Οι τιμές της βασικής μηνιαίας / τριμηνιαίας κάρτας και των αντίστοιχων μειωμένων (που αφορούν περίπου στο 98% των καρτών) παραμένουν αμετάβλητες στα 30,00 ευρώ (15,00 ευρώ μειωμένη) οι μηνιαίες και στα 85,00 ευρώ (43,00 ευρώ μειωμένη) οι τριμηνιαίες.

- Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα, Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και Μετρό μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς - ΣΚΑ - Μαγούλα - Κορωπί), αξίας ευρώ 30,00 (15,00 ευρώ
 μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του αεροδρομίου και στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.

 - Τριμηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα, Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και μετρό μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς - ΣΚΑ - Μαγούλα - Κορωπί) αξίας 85,00 ευρώ (43,00 ευρώ μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του αεροδρομίου και στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.

 - Εξαμηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα, Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και μετρό μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς -ΣΚΑ - Μαγούλα - Κορωπί) αξίας ευρώ 170,00 ευρώ (85,00 ευρώ μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του αεροδρομίου και στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.

 - Ετήσια κάρτα για όλα τα μέσα, Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και μετρό μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς - ΣΚΑ - Μαγούλα - Κορωπί) αξίας ευρώ 330,00 ευρώ (165,00 ευρώ μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του αεροδρομίου και στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.

Κάρτες αεροδρομίου

Οι τιμές για τις κάρτες αεροδρομίου και τα εισιτήρια που αντιπροσωπεύουν το 1,68% και το 2,82% αντίστοιχα, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, διαμορφώνονται ως εξής:

 -Μηνιαία κάρτα αεροδρομίου, αξίας 49 ευρώ (25 ευρώ μειωμένη), με ισχύ σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express, το μετρό και τον προαστιακό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.

 -Τριμηνιαία κάρτα αεροδρομίου, αξίας 142 ευρώ (71 ευρώ μειωμένη), με ισχύ σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express, το μετρό και τον προαστιακό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.

- Εξαμηνιαία κάρτα αεροδρομίου, αξίας ευρώ 250 ευρώ (125 ευρώ μειωμένη), με ισχύ σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express, το μετρό και τον προαστιακό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ. Η μειωμένη εξαμηνιαία κάρτα αεροδρομίου δεν διατίθεται με επιπλέον έκπτωση σε περιπτώσεις μαζικής πώλησης.

 - Ετήσια κάρτα αεροδρομίου, αξίας 490 ευρώ (245 ευρώ μειωμένη), με ισχύ σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express, το μετρό και τον προαστιακό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ. Η μειωμένη ετήσια κάρτα αεροδρομίου δεν διατίθεται με επιπλέον έκπτωση σε περιπτώσεις μαζικής πώλησης.

 Σε περιπτώσεις μαζικών πωλήσεων ετησίων ή εξαμηνιαίων καρτών προς δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, ακολουθείται συγκεκριμένη εκπτωτική πολιτική.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου