19 Φεβρουαρίου 2016

Ανυποχώρητοι οι αγρότες στα μπλόκα -Συνεχίζουν με αποκλεισμούς

Κλειστά παραμένουν τα Τέμπη -Συνεχίζεται το αδιέξοδο στο τελωνείο του Προμαχώνα
Αποφασισμένοι να φτάσουν «μέχρι τέλους» δηλώνουν αγρότες από μπλόκα σε όλη τη χώρα, οι οποίοι δεν υποχωρούν από τις κινητοποιήσεις τους, συνεχίζοντας τους αποκλεισμούς δρόμων και κτιρίων ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό σχέδιο της κυβέρνησης.


Σε ακόμη πιο «σφιχτό» αποκλεισμό της Κοιλάδας των Τεμπών - καθώς τοποθέτησαν εγκάρσια τρακτέρ σε όλο το οδόστρωμα - προχώρησαν οι αγρότες, με αποτέλεσμα να μην περνάει πλέον τίποτα, ούτε και αυτοκίνητα που κινούνται στις γύρω περιοχές και για την μετακίνηση των οποίων έδειχναν σχετική ελαστικότητα.

Οι αγρότες εξακολουθούν να αναμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει από κοινού με το μπλόκο των Μικροθηβών και έχουν υπογράψει 33 μπλόκα συνολικά και όσο η πρόσκληση αυτή καθυστερεί τόσο δείχνουν αποφασισμένοι να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο την στάση τους και τις ενέργειές τους. Στο τραπέζι, έχουν πέσει προτάσεις ακόμη και για αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής αλλά και της γέφυρας στο δρόμο του Στομίου, από όπου τώρα εξυπηρετείται η κυκλοφορία δια του παραλιακού άξονα του νομού. Οι αγρότες αναφέρουν ότι αν εξακολουθεί να καθυστερεί η πρόσκληση μπορεί και άμεσα να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους ενέργειες ή σε κάθε περίπτωση να αποτελέσουν το «plan b» σε περίπτωση που από τον διάλογο με τον πρωθυπουργό δεν προκύψουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν χθες τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανίων και στις τρεις λωρίδες στα δύο ρεύματα.

 Το συνηθισμένο πρόγραμμα αποκλεισμού του ακολουθεί και σήμερα το μπλόκο στο Δερβένι.

 Οι αποκλεισμοί θα έχουν ως εξής: 11:00-15:00 κλειστές οι τρεις λωρίδες και στα δύο ρεύματα. Από τις 15:00 έως τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία μία λωρίδα σε κάθε πλευρά, δήλωσε ο συντονιστής Αναστάσης Σοϊλεμέζης και πρόσθεσε: «Παραμένουμε με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις και ευελπιστούμε να μη γίνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και πάει στράφι ο αγώνας που δίνουμε όλοι εμείς του πρωτογενούς τομέα»

Και οι αγρότες της Πελοποννήσου συνεχίζουν τους αποκλεισμούς των εθνικών οδών το απόγευμα, ενώ το πρωί δίνουν αίμα για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

Ειδικότερα, συνεχίζεται ο επ' αόριστον αποκλεισμός της εθνικής οδού Κορίνθου - Αθηνών στο ύψος των διοδίων του Ισθμού σε παλαιά και νέα εθνική οδό και η κυκλοφορία διεξάγεται από τον παραλιακό δρόμο μέσα από το χωριό Καλαμάκι.

Με νέο 6ωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στο μπλόκο των Μικροθηβών. Το κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου θα ισχύσει, όπως και χθες, από τις 12:00 το μεσημέρι έως και τις 18:00 το απόγευμα.

Η εκτροπή των αυτοκινήτων που κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη, γίνεται στον κόμβο του Αλμυρού και στη συνέχεια οδηγούνται, μέσω Βόλου, στο Βελεστίνο και στην παλαιά εθνική οδό Βόλου-Λάρισας. Το αντίστροφο συμβαίνει για όσα αυτοκίνητα κινούνται προς την Αθήνα. Η συγκεκριμένη παράκαμψη επιβαρύνει κατά 45 χιλιόμετρα τη διαδρομή Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και στη Δυτική Μακεδονία.

Άκαρπη απέβη συνάντηση την Τατάρτη ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και τον υπουργό Μεταφορών της Βουλγαρίας στο τελωνειακό φυλάκιο του Προμαχώνα, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, με το μπλόκο των ελλήνων αγροτών και το αντι-μπλόκο από την πλευρά των Βούλγαρων οδηγών φορτηγών, που έχουν κλείσει τη διέλευση προς τη βουλγαρική πλευρά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου