9 Φεβρουαρίου 2016

Ο δήμαρχος της Κω δεν θέλει τα Hotspot γιατί δίπλα ζουν...άνθρωποι (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι να πει κανείς για τον δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση; Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, είπε πως οι κάτοικοι δεν θέλουν τη δημιουργία κέντρου προσφύγων (HOTSPOT) γιατί δίπλα ζουν…άνθρωποι!


Η φράση του είχε ως εξής: «Πρώτον βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και πέριξ ζουν άνθρωποι και υπάρχει οικισμός πολύ ζωντανός και με κόσμο ο οποίος δεν μπορεί να έχει δίπλα του μία τέτοια κατάσταση, απ’ ότι λένε οι άνθρωποι. Δεύτερον είναι σε ένα στρατόπεδο που είναι ενεργό δίπλα ακριβώς.»

Ο δήμαρχος, που στο παρελθόν υπήρξε ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ στο νησί,  δυστυχώς φέρεται αναντίστοιχος του βιογραφικού του, σύμφωνα με το οποίο ως πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα ίδρυσε πολλές βιβλιοθήκες στο νησί, ενώ σαν μέλος του ΔΣ του Νομαρχιακού Νοσοκομείου της Κω, φέρεται ως υπεύθυνος για την αύξηση των γιατρών του νοσοκομείου.

Να υποθέσουμε ότι η ευαισθησία αυτή περιορίζεται μόνο προς τους εν δυνάμει ψηφοφόρους;

Το ανθρωπιστικό καθήκον που θα έπρεπε να επιδείξει ένας άνθρωπος αυτής της θέσης πού είναι;

Να θυμίσουμε λοιπόν στον δήμαρχο που σίγουρα είναι και άνθρωπος που σέβεται το γράμμα του νόμου και τις διεθνείς συμβάσεις ότι οι χώρες που έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες υποχρεούνται να προστατεύουν τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο έδαφός τους, σύμφωνα με τους όρους της.

Θα πρέπει επίσης να θυμίσουμε στον δήμαρχο ότι και οι πρόσφυγες ΕΙΝΑΙ άνθρωποι και μάλιστα σε μεγάλη ανάγκη και ως εκ τούτου δικαιούνται όλων των ανέσεων και με το παραπάνω.

Πέραν δε των διεθνών συμβάσεων και της νομοθεσίας που προστατεύουν τους πρόσφυγες υπάρχει και μια ηθική υποχρέωση που πηγάζει από μια λέξη άκρως Ελληνική. Φιλότιμο!

Σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τον τόπο, κάθε ένας που διαθέτει αυτή την αίσθηση του φιλότιμου και φέρει τον τίτλο του επιστήμονα και ακόμα περισσότερο του τοπικού άρχοντα ανθρώπων όπως οι κάτοικοι της Κω, που στο παρελθόν έχουν αποδείξει περίτρανα ότι και φιλότιμο διαθέτουν και ανθρωπιστές σε τεράστιο βαθμό είναι, θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των τίτλων του.


Του Μαρίνου Γκασιάμη

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου