22 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί δεν κάνεις σεξ - 9 λόγοι για τους οποίους έχεις χάσει την όρεξή σου για παιχνίδια στο κρεβάτι.

Πριν αρχίσεις τις εξομολογήσεις του τύπου είμαι asexual ή ξεστομίσεις την ατάκα "το σεξ είναι υπερεκτιμημένο" για να δικαιολογήσεις το γεγονός ότι έχεις χάσει την όρεξή σου να εξασκηθείς στο αγαπημένο "άθλημα" της ανθρωπότητας λάβε υπόψη τα 9 αυτά πράγματα που μπορεί να φταίνε για το ότι δεν κάνεις σεξ.


1. Δεν κοιμάσαι καλά

Έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, έλεγε πως για τις γυναίκες ο περισσότερος ύπνος οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικών ορμών και καλύτερο ερεθισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Έχεις κάποιο θέμα με τη σχέση σου

Τα προβλήματα μέσα σε μία σχέση δεν είναι και ό,τι πιο σεξουαλικό για μία γυναίκα. Επίσης, η διάρκεια της σχέσης σου μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο. Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο μαλακώνει αυτή η φούντωση που νιώθεις για τον άλλον. Είναι φυσιολογικό, αλλά ωστόσο μπορείς να κάνεις πράγματα που θα σε βγάλουν από τη ρουτίνα του "παντρεμένου" σου. Σημαντικό ακόμα για τις γυναίκες είναι να νιώθουν ποθητές.

3. Έχεις εκτεθεί σε πιθανές χημικές ουσίες που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές

Ορισμένοι τύποι των φθαλικών ενώσεων, μία κατηγορία χημικών ουσιών που βρέθηκαν σε πλαστικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας, προϊόντα καθαρισμού και ακόμη και fast food λιχουδιές, κατηγορούνται πως προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές. Αυτό σημαίνει πως η υπερέκθεση σε αυτές μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης και η πεσμένη τεστοστερόνη σημαίνει λιγότερη λίμπιντο.

4. Παίρνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή που επηρεάζει την όρεξή σου για σεξ

Ρώτα το γιατρό σου και διάβασε τις οδηγίες των φαρμάκων των οποίων παίρνεις.

5. Έχεις αποκτήσει πρόσφατα μωρό ή διανύεις την περίοδο μετά την εμμηνόπαυση

Μετά τον πρώτο χρόνο μετά την εγκυμοσύνη η σεξουαλική ορμή των γυναικών μειώνεται και είναι φυσιολογικό. Η προλακτίνη, μια ορμόνη που διευκολύνει την παραγωγή μητρικού γάλακτος, είναι αυξημένη μετά τον τοκετό και συνδέεται άμεσα με το ότι δεν σου κάνει κούκου. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει και η εξάντληση που νιώθουν οι νέες μητέρες.

6. Πίνεις το κάτι παραπάνω

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; Όταν όλα γύρω σου γυρίζουν πού να βρεις διάθεση για ερωτικά παιχνίδια. Άσε που η αγκαλιά με τον κουβά δεν είναι και πολύ ζεστή.

7. Καπνίζεις

Η νικοτίνη είναι ένα αγγειοσυσταλτικό, που σημαίνει ότι μειώνει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα. Και ω ναι ισχύει και για τις γυναίκες.

8. Δεν θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγες γυμναστήριο

Η άσκηση σχετίζεται με την ορμή για σεξ. Μην τα ξαναλέμε.

9. Έχεις άγχος

Το στρες σε τρελαίνει, σου αποσπά την προσοχή και κάνει τις ορμόνες σου να τρελαίνονται.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου