25 Φεβρουαρίου 2016

Η Qatar Airways ετοιμάζει τη μεγαλύτερη πτήση του κόσμου

Σε συνέντευξή του, ο CEO της Qatar Airways, Akbar Al Baker, αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρίας για μια μεγάλης διάρκειας πτήση, που μάλλον απευθύνεται σε «σκληρούς» ταξιδιώτες, αφού θα διαρκεί 18,5 ώρες, περνώντας από την Ντόχα, το Κατάρ και το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.


Για το ταξίδι αυτό θα χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος Boeing 777-LR, σύμφωνα με το Bloomberg Business, το οποίο μπορεί να μεταφέρει 259 επιβάτες. Ακόμη, βέβαια, δεν έχει γίνει λόγος για το πότε θα γίνει πραγματικότητα αυτή η υπηρεσία.

Προς το παρόν, η μεγαλύτερη πτήση του κόσμου πραγματοποιείται από την Qantas Airways, ανάμεσα στο Dallas-Fort Worth και το Σίδνεϊ, σύμφωνα με τα στατιστικά του portal Statista.com.
Με διάρκεια 16 ώρες και 55 λεπτά (8.577 μίλια/13,804 χιλιόμετρα), η Qantas φαίνεται πως θα μείνει πίσω, αν η Qatar υλοποιήσει τα σχέδιά της, κατά περισσότερο από 1,5 ώρα, αφού η νέα πτήση θα διανύει 9.034 μίλια και 14.539 χιλιόμετρα.


Τα ρεκόρ πάντως για τη μεγαλύτερη απόσταση ή διάρκεια πτήσεων αλλάζουν συχνά. Μέχρι το 2013, η Singapore Airlines ήταν αυτή που είχε καταγράψει τη μεγαλύτερη non-stop πτήση, ενώ σκέφτεται μελλοντικά να πραγματοποιήσει πτήση σχεδόν 19 ωρών, ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και τη Σιγκαπούρη, που θα τη φέρει και πάλι στην πρώτη θέση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου