20 Φεβρουαρίου 2016

Στις 23 Ιουνίου αποφασίζουν οι Βρετανοί -Ο Κάμερον ανακοίνωσε το δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ

Οι Βρετανοί θα κληθούν να αποφασίσουν αν επιθυμούν την παραμονή της χώρας τους στην ΕΕ στις 23 Ιουνίου.


Ο Ντέιβιντ Κάμερον, μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι θα παλέψει με όλη του τη δύναμη για να κάνει τους Βρετανούς να συμφωνήσουν στην παραμονή στην Ενωση.

«Θα πάω στο κοινοβούλιο και θα προτείνω οι Βρετανοί να αποφασίσουν με δημοψήφισμα για το μέλλον μας στην Ευρώπη στις 23 Ιουνίου», είπε ο πρωθυπουργός της χώρας, έξω από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ακόμη δήλωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε να προτείνει την παραμονή της Βρετανίας στην «μεταρρυθμισμένη Ευρωπαϊκή Ενωση», μετά από τη συμφωνία στην οποία κατέληξε ο Κάμερον με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες.

«Είμαστε πιο δυνατοί, ασφαλέστεροι και καλύτερα εντός της μεταρρυθμισμένης Ευρωπαϊκής Ενωσης», τόνισε ο Κάμερον, που αναμένεται να κάνει δήλωση στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα, δίνοντας το έναυσμα της καμπάνιας για το δημοψήφισμα.

Οι Βρετανοί εμφανίζονται διχασμένοι στο ερώτημα για το αν πρέπει η χώρα να παραμείνει στην ΕΕ, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων δεν έχουν καταλήξει ακόμη.

Ομως, η στοιχηματική εταιρεία Ladbrokes ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τώρα η Βρετανία έχει 69% πιθανότητες να παραμείνει στην ΕΕ.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου