6 Μαΐου 2020

Υπερήφανοι ως Έλληνες για την παιδεία και τον πολιτισμό μας

Στον τίτλο του άρθρου μας «Υπερήφανοι ως Έλληνες για την παιδεία και τον πολιτισμό μας» προφανώς λείπει το ερωτηματικό (;). Το σίγουρο είναι ότι βλέποντας τις παρακάτω εικόνες δεν είμαστε καθόλου υπερήφανοι και το σίγουρα είναι ότι όχι μόνο έχουμε έλλειψη παιδείας αλλά μάλλον αγνοούμε και την λέξη παιδεία.


Πρέπει να αναφέρουμε ότι όπως παρατηρεί το https://hotnews24gr.blogspot.com το φαινόμενο με τα σκουπίδια στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης δεν είναι ούτε μεμονωμένο ούτε πρωτόγνωρο. Συμβαίνει καθημερινά εδώ και πολλούς μήνες, εάν όχι χρόνια. Το σημείο είναι στην Λεωφόρο Αττικού Άλσους, κάτω ακριβώς από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, όπου η θέα είναι μοναδική.

Καθημερινά από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ μαζεύονται παρέες όπου κάθονται στο σημείο με τα αυτοκίνητά τους και θαυμάζουν την εκπληκτική θέα που χαρίζει απλόχερα το σημείο, καθώς μπορείς να δεις σχεδόν όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής μέχρι τον Σαρωνικό κόλπο. Φεύγοντας κανένας δεν παίρνει τα σκουπίδια μαζί του να τα πετάξει σε έναν κάδο αλλά προτιμά να τα αφήνει εκεί και να γεμίζει ο τόπος απορρίμματα καθώς και λόγω του αέρα καταλήγουν στον χώρο πρασίνου κάτω από τον δρόμο.

Για όλη αυτή την κατάσταση με τα σκουπίδια κύριοι και αποκλειστικοί υπεύθυνοι είμαστε εμείς και μόνο εμείς. Μπορεί να απουσιάζουν οι κάδοι σκουπιδιών (πρόσφατα τοποθετήθηκε ένα μπλε κάδος) και η συχνή αποκομιδή όλων αυτών των απορριμμάτων από το σημείο αλλά ο κόσμος το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι φεύγοντας να πάρει μαζί του να σκουπίδια και να τα εναποθέσει σε έναν κάδο που θα βρει στον δρόμο ή ακόμα καλύτερα στον οικιακό του κάδο απορριμμάτων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ως Έλληνες ή Νεοέλληνες όπως αποκαλούμαστε, στερούμαστε παιδείας, κουλτούρας και πολιτισμού (το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μας).

Ελπίζουμε ότι σύντομα αυτή η κατάσταση θα αλλάξει και δεν θα βλέπουμε καθημερινά αυτές τις εικόνες.

Δείτε παρακάτω το φωτορεπορτάζ του https://hotnews24gr.blogspot.com
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου