29 Φεβρουαρίου 2016

Oscars 2016: Το... σήκωσε ο Ντι Κάπριο, καλύτερη ταινία το Spotlight

Φέτος ήταν τελικά η χρονιά του Λεονάρντο Ντι Κάπριο! Μετά από τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ Α’ και Β’ Ανδρικού Ρόλου, ο 42χρονος ηθοποιός κατέκτησε (όπως αναμενόταν) το χρυσό αγαλματάκι για την ερμηνεία του στην ταινία The Revenant, σπάζοντας την… κατάρα που τον κατεδίωκε.


Για την ίδια ταινία, ο Αλεχάντρο Ινιάριτου κέρδισε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας, όμως το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας πήγε στο Spotlight, μία ταινία με θέμα τη συγκάλυψη ενός σκανδάλου παιδεραστίας στους κύκλους της καθολικής εκκλησίας.

Το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου κατέκτησε το φαβορί Μπρι Λάρσον, για την ερμηνεία της στο Room, ενώ το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου πήγε στην Αλίσια Βίκαντερ για το ρόλο της στο «Κορίτσι από τη Δανία».

Όσο για το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου, δεν το κέρδισε τελικά ο Σιλβέστερ Σταλόνε για την ερμηνεία του στο Creed, όπως περίμεναν πολλοί, αλλά ο Μαρκ Ράιλανς για το ρόλο του ως Ρώσου κατασκόπου στη «Γέφυρα των Κατασκόπων».

Καμία έκπληξη δεν είχαμε στην κατηγορία του καλύτερου animation, όπου επικράτησε το αριστουργηματικό Inside Out, αλλά ούτε και σε αυτήν της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, με τον «Γιο του Σαούλ» από την Ουγγαρία να κερδίζει το βραβείο.

Το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου πήγε στο Spotlight, ενώ αυτό του Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου στο «Μεγάλο Σορτάρισμα».

Έξι βραβεία (μέικ απ, μοντάζ, μίξης ήχου, μοντάζ ήχου, σχεδιασμού παραγωγής και κοστουμιών) απέσπασε το Mad Max: Fury Road.

Τέλος, το βραβείο για το καλύτερο τραγούδι απέσπασε ο Σαμ Σμιθ για το Writing’s on the Wall, από την τελευταία ταινία με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ, Spectre, ενώ καλύτερο soundtrack ψηφίστηκε αυτό της ταινίας The Hateful Eight, με την υπογραφή του μεγάλου Ένιο Μορικόνε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου