15 Ιανουαρίου 2016

Στους δρόμους με τα τρακτέρ αγρότες και κτηνοτρόφοι για το ασφαλιστικό

Πάνω από 500 τρακτέρ βρίσκονται στις Σέρρες και 600 στην Καρδίτσα - Σε εξέλιξη αγροτικές κινητοποιήσεις στην Αργολίδα – Κλειστή η εθνική οδό Άργους - Ναυπλίου -  Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι αγρότες-κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία.


Περισσότερα από 500 τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στον κόμβο του Λεύκωνα στις Σέρρες και επόμενος σταθμός τους είναι ο Προμαχώνας, όπως επισήμανε μιλώντας στο αθηναϊκό πρακτορείο ο αγροτοσυνδικαλιστής, Παύλος Αραμπατζής, ξεκαθαρίζοντας “δεν επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο, ούτε όμως και να κλείσουμε τα σύνορα με τη Βουλγαρία”. Το «ραντεβού» αγροτών και κτηνοτρόφων, είχε καθοριστεί δυο μέρες, ενώ τονίζεται ότι είναι έντονη η παρουσία αστυνομικής δύναμης, με τον κ. Αραμπατζή να μας τονίζει “είμαστε εδώ με τον διοικητή και σε συνεννόηση μαζί του ελπίζουμε ότι τελικά θα φτάσουμε και στον Προμαχώνα”.

 Υπογραμμίζεται ότι στο νομό Σερρών αναμένεται να δημιουργηθεί άλλο ένα μπλόκο, στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, το οποίο και προετοιμάζει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

 Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή τους συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, αυτοί που συντάσσονται με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις για τις 20 Ιανουαρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28του τρέχοντος μήνα, οπότε και εγκαινιάζεται η Agrotica και στη συνέχεια κάθοδο στην Αθήνα. Τονίζεται, ότι η Πρωτοβουλία Αγροτών συνεδριάζει την Κυριακή το βράδυ στην Βέροια, προκειμένου να αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων.

 Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι αγρότες-κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία, με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, να επαναλαμβάνει ότι, “αρχές της επόμενης εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί ο ακριβής τρόπος που θα δράσουμε, όπως επίσης και θα επικυρωθούν τα σημεία που θα βγάλουμε τα τρακτέρ μας».

 Ήδη πάντως, στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας έχουν παραταχθεί περισσότερα από 600 τρακτέρ, και «πηγαίνουν και περισσότερα», ενώ από σήμερα βγαίνουν και οι συνάδελφοι σε Λάρισα-μεταξύ άλλων Πλατύκαμπο, Τύρναβο, Φάρσαλα και Αγιά- Τρίκαλα και Μαγνησία.Σε εξέλιξη αγροτικές κινητοποιήσεις στην Αργολίδα - Οι αγρότες έχουν κλείσει την εθνική οδό Άργους - Ναυπλίου 

 Σε εξέλιξη βρίσκεται αγροτική κινητοποίηση στην Αργολίδα, όπου αγρότες και κτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας και έχουν κάνει κατάληψη στην εθνική οδό 'Αργους - Ναυπλίου αποκλείοντας την κυκλοφορία.

 Ομάδα αγροτών και κτηνοτρόφων περί τα διακόσια περίπου άτομα, συγκεντρώθηκαν στην εθνική οδό 'Αργους - Ναυπλίου, στο ύψος της Δαλαμανάρας και με ογδόντα περίπου τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από τις 12.30 σήμερα μετά το μεσημέρι, έχουν καταλάβει το οδόστρωμα της εθνικής κι έχουν αποκλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 Τις τελευταίες δύο ώρες η κυκλοφορία μεταξύ των δύο πόλεων της Αργολίδας διεξάγεται μέσω μικρής παρακαμπτήριας οδού.

 Οι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται τόσο για το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, όσο και για το φορολογία των αγροτών σημειώνοντας ότι δεν αντέχουν το υψηλό κόστος φορολόγησης και πρέπει να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης για να μην καταρρεύσει η πρωτογενής παραγωγή της χώρας.

 Οι αγρότες σε δηλώσεις τους υπογράμμισαν ότι «θα στρατοπεδεύσουμε στα μπλόκα και δεν θα επιτρέψουμε το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου