18 Ιανουαρίου 2016

Χιόνια στη Θεσσαλονίκη - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Στα άσπρα ντύθηκε η Θεσσαλονίκη, καθώς από νωρίς τα ξημερώματα χιόνισε ακόμα και μέσα στην πόλη. Το πρωί που ξύπνησαν οι κάτοικοι είδαν τα αυτοκίνητα καλυμμένα με χιόνι. Η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα και καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων


Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό, από ανατολικά προς δυτικά και συγκεκριμένα από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ κλειστό είναι το τούνελ της Τούμπας λόγω τροχαίου ατυχήματος.



Η Τροχαία έχει διακόψει προληπτικά την κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, ενώ εκ περιτροπής σε μία λωρίδα διεξάγεται η κυκλοφορία στο ύψος της Καρδίας πηγαίνοντας προς Χαλκιδική, λόγω παγετού. Ο παγετός κρατά κλειστό και τον δρόμο προς Ωραιόκαστρο.

Οι άνεμοι που πνέουν στη Θεσσαλονίκη είναι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Κλειστά σχολεία σε Λαγκαδά, Ωραιόκαστρο

Από το Δήμο Λαγκαδά ανακοινώνεται πως όλα τα σχολεία του Δήμου Λαγκαδά (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου λόγω της κακοκαιρίας.

Κάτι αντίστοιχο και στα σχολεία του Ωραιοκάστρου, με απόφαση της δημοτικής αρχής.

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Λόγω των χιονοπτώσεων με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο σε Πέλλα και Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου από το 54ο – 60ο χλμ, στη διασταύρωση Παλιόκαστρου, στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ιερισσού από το 64ο – 72 χλμ, στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, στο δρόμο Αρναία προς Ταξιάρχη, Νεοχωρίου – Βαρβάρα, Βαρβάρα – Ολυμπιάδος και Αρναίας – Σταυρού. Επίσης αλυσίδες χρειάζονται από το 8ο χλμ Άρνισσας – Χ.Κ. Βόρρας, Πολύγορο – Ταξιάρχη μέσω Τσουκαλά.

Πυκνό χιόνι μέσα στην πόλη του Βόλου 

Πυκνό χιόνι πέφτει από τα ξημερώματα ακόμη και μέσα στην πόλη του Βόλου, ενώ στο Πήλιο η σφοδρή χιονόπτωση από το απόγευμα της Κυριακής και καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, έχει δημιουργήσει προβλήματα στους δρόμους και στην κίνηση των αυτοκινήτων.

Όλα τα προάστια περιμετρικά του Βόλου, έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ προς το Πήλιο και συγκεκριμένα από τον Άνω Βόλο και πάνω είναι υποχρεωτική και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η πυκνή χιονόπτωση συνεχίζεται σε όλο το Πήλιο και στα Χάνια το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 60 εκατοστά. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό, αλλά η σφοδρή χιονοθύελλα, δημιουργεί έντονα προβλήματα στην περιοχή Καράβωμα προς Ζαγορά, όπου ο δρόμος έχει κλείσει.
 Η θερμοκρασία έχει πέσει στους -8 βαθμούς στα Χάνια, ενώ στον Βόλο στις 7 το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε 2 βαθμούς.
 Πυκνή είναι η χιονόπτωση και στο Κεραμίδι, στα ορεινά του Αλμυρού και στην Ανάβρα.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και οι δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου του Έβρου, μετά τη ρηματική διακοίνωση για υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαΐλοβγκραντ, που έστειλαν την Κυριακή οι βουλγαρικές αρχές στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου