24 Ιανουαρίου 2016

Ληστεία με λεία 10.000€ και χρυσαφικά μεγάλης αξίας στο Δύστο Εύβοιας

Σκηνές βγαλμένες από αστυνομική ταινία, εκτυλίχθησαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής σε οικία στο Δύστο Εύβοιας, όταν δύο άγνωστοι εισήλθαν στο σπίτι και ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και τη σύζυγό του.


 Με την απειλή μαχαιριού σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 10.000€ και χρυσαφικά μεγάλης αξίας. Οι δύο δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν με κατεύθυνση τη Χαλκίδα όμως ενεπλάκησαν σε τροχαίο και συνελήφθησαν από αστυνομικούς την Δ. ΟΠΚΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr ήταν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα όταν οι δύο δράστες φορώντας κουκούλες μπήκαν στο σπίτι αγρότη στην περιοχή του Δύστου, την ώρα που το ζευγάρι κοιμόταν. Τους ξύπνησαν και με την απειλή μαχαιριού ζήτησαν από τους ιδιοκτήτες χρήματα. Κατάφεραν να τους αποσπάσουν 10.000€ και χρυσαφικά μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που τους περίμενε συνεργός.

 Ο 69χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και χάρη στην άμεση παρέμβαση των αστυνομικών της Δ’ ΟΠΚΕ εντοπίστηκαν καθ’ οδόν για τη Χαλκίδα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο οδηγός του οχήματος των δραστών έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε σε μάντρα, λίγο πριν την Ερέτρια. Από την πρόσκρουση ο ένας εκ των φερόμενων δραστών τραυματίστηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας.

 Από τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί, βρέθηκαν μόνο τα χρυσαφικά. Εικάζεται ότι οι δράστες ήταν τέσσερις οι οποίοι και καταζητούνται. Το γεγονός ότι οι δράστες που μπήκαν στο σπίτι γνώριζαν ότι υπήρχε μεγάλο χρηματικό ποσό κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως ανάμεσα σε εκείνους που συμμετείχαν στη ληστεία είναι κάποιος αλλοδαπός από αυτούς που ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε στη δούλεψη του στα χωράφια.

 Οι έρευνές για τον εντοπισμό των δραστών και την ανεύρεση του χρηματικού ποσού συνεχίζονται από τους άντρες της αστυνομικής διεύθυνσης Εύβοιας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου