22 Ιανουαρίου 2016

Στους δρόμους για το ασφαλιστικό και οι αστυνομικοί

Με κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις ακόμη και... καταλήψεις αναμένεται να αντιδράσουν αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες και στρατιωτικοί, στο ασφαλιστικό «Αρμαγεδών».


Με κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις ακόμη και... καταλήψεις αναμένεται να αντιδράσουν αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες και στρατιωτικοί, στο ασφαλιστικό «Αρμαγεδών», όπως το χαρακτηρίζουν, ενώ θα σταθούν στο πλευρό των αγροτών, ίσως και με την παρουσία αντιπροσωπειών τους στα μπλόκα.

Στο διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συμμετείχαν για πρώτη φορά και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν την στάση που θα κρατήσουν στο φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι ανέφεραν ότι οι ένστολοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του λαού και δεν θα μείνουν ξεκομμένοι και απαθείς στις κινητοποιήσεις. «Πρέπει να παλέψουμε ενάντια στο ασφαλιστικό «Αρμαγεδών» με κινητοποιήσεις, πορείες, συγκεντρώσεις ακόμη και εξωτερικές καταλήψεις αστυνομικών εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα» προαναγγέλλουν οι ένστολοι συνδικαλιστές.

Αστυνομικοί Υπάλληλοι Ροδόπης: Δεν είμαστε σάκος του μποξ

Την έντονη αντίδρασή της για όσα συνέβησαν έξω από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης με τους αγρότες, εξέφρασε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της στέφεται εμμέσως πλην σαφώς κατά της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Β. Αποστόλου καλώντας τους τις πολιτικές τους «να τις υπερασπιστείτε δια του λόγου σας και όχι να τις επιβάλλετε χωρίς διάλογο  με τη χρησιμοποίηση των Αστυνομικών ως προστατευτικό σας τείχος».

Παράλληλα η Ένωση ζητά και από τους εκάστοτε διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους «να αποκτήσουν πλήρη συνείδηση για το ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της κατάστασης που τους εξαθλιώνει και τους αναγκάζει να βγαίνουν στους δρόμους  και προς αυτούς να εκδηλώνουν την αντίδρασή τους, χωρίς εκτροπές, χωρίς επιθέσεις σε άμοιρους  ευθυνών εργαζόμενους».

«Δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας η καταστολή των αγώνων της εργατικής τάξης», αναφέρουν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου