27 Ιανουαρίου 2016

Ταυρομάχος κρατούσε το 5 μηνών κοριτσάκι του στην αγκαλιά του

Η φωτογραφία του Φρανθίσκο Ριβέρα, στην οποία απεικονίζεται να ελίσσεται για να αποφύγει έναν μικρό ταύρο ενώ κρατά στην αγκαλιά του το κοριτσάκι του ηλικίας 5 μηνών, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Ισπανία .


Οι υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων ξεκίνησαν έρευνα με σκοπό όπως αναφέρουν «Διατυπώνουμε την επιθυμία να αποφευχθεί η επανάληψη συμπεριφορών αυτού του είδους και επιπλέον η κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (αυτής της υπόθεσης) να συμβάλει προκειμένου να αποφύγουμε το ενδεχόμενο (αυτές οι καταστάσεις) να θεωρούνται φυσιολογικές» γνωστοποίησε την Τρίτη η υπηρεσία προστασίας ανηλίκων της περιοχής της Ανδαλουσίας (νότια).

Ο οργανισμός αυτός έστειλε επιπλέον τον φάκελο της υπόθεσης στην εισαγγελία ανηλίκων προκειμένου να αποφασίσει εάν θα ασκήσει διώξεις.

«Είμαστε απόλυτα αντίθετοι στην ενστάλαξη σε παιδιά μιας μορφής βίας όπως ακριβώς αυτή που ενσαρκώνει η ταυρομαχία» δήλωσε εκπρόσωπος τύπου του κινήματος προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων Pacma, η Λάουρα Δουάρτε.

Οι αντιδράσεις ξέσπασαν από την Κυριακή, όταν ο Φρανθίσκο Ριβέρα, με το προσωνύμιο «Paquirri», δημοσίευσε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram φωτογραφία στην οποία εκείνος απεικονίζεται να ταυρομαχεί, ενώ κρατάει στα χέρια του την κόρη του Κάρμεν.

 Εκείνος ανέφερε ότι « Η κόρη μου δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο ασφαλής»

«Η πρεμιέρα της Κάρμεν, πρόκειται για την πέμπτη γενιά που ταυρομαχεί στην οικογένειά μας» έγραψε στην λεζάντα.
Σάλος επικράτησε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες να διατυπώνουν απόψεις υπέρ και κατά του ταυρομάχου.
Ορισμένοι εξ αυτών ήταν συνάδελφοι του ταυρομάχου, όπως ο Εδουάρδο Δαβίλα ή ο Μανουέλ Μπενίτεθ που δημοσίευσαν ανάλογα φωτογραφικά στιγμιότυπα όπου πρωταγωνιστούν οι ίδιοι με τα παιδιά τους, ενώ εξηγούσαν ότι αποτελεί παράδοση στον κόσμο των ταυρομάχων στην Ισπανία.
«Η κόρη μου δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο ασφαλής. Είμαι ταυρομάχος, ζω για να το κάνω αυτό και αφιερώνομαι σε αυτό 365 ημέρες τον χρόνο» απάντησε ο Ριβέρα, ο πατέρας του οποίου σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας ταυρομαχίας, το 1984 και ο παππούς του, ο Αντόνιο Ορδόνεθ, θεωρείται ένας από τους καλύτερους ταυρομάχους στον κόσμο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου