27 Νοεμβρίου 2015

Ήττα; Με τίποτα!

Με τέσσερις απόντες, τον Σπανούλη να τραυματίζεται εκ νέου και τη Λαμποράλ Κούτσα να επιστρέφει από το -16, ο Ολυμπιακός έφερε εις πέρας και αυτή την αποστολή, παίρνοντας τη νίκη με 59-52 και αγκαλιάζοντας την πρωτιά του ομίλου.


Με τέσσερις απόντες, τον Σπανούλη να τραυματίζεται εκ νέου και τη Λαμποράλ Κούτσα να επιστρέφει από το -16, ο Ολυμπιακός έφερε εις πέρας και αυτή την αποστολή, παίρνοντας τη νίκη με 59-52 και αγκαλιάζοντας την πρωτιά του ομίλου.

Η άμυνα ήταν για μια ακόμα φορά το στοιχείο που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό, όταν κόλλησε επιθετικά και τα σουτ δεν έμπαιναν. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν ακόμα και με 16 (44-28) ωστόσο οι παίκτες του Περάσοβιτς επέστρεψαν στο παιχνίδι εκμεταλλευόμενοι την αστοχία του Ολυμπιακού, τον Μπουρούση και τον Άνταμς.

Με καλές αμυντικές τοποθετήσεις και μεγάλα τρίποντα από Μάντζαρη, Αθηναίου, ο Ολυμπιακός διαφύλαξε το προβάδισμά του στο φινάλε και έφτασε στην έκτη του νίκη, θέλοντας ακόμα μία για να σφραγίσει την πρωτιά του ομίλου.



Ο Σπανούλης που αποσύρθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο κουτσαίνοντας, ήταν ο πρώτος σκόρερ με 10 πόντους, μοιράζοντας 3 ασίστ και κάνοντας 3 λάθη. Κομβικός ο Μάντζαρης με 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, βοήθησε πολύ ο Χάντερ με 8 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ακόμα ένα νταμπλ νταμπλ από τον Μπουρούση, που είχε 16 πόντους και 15 ριμπάουντ, με τους Μπλάζιτς και Άνταμς να προσθέτουν από 11. Στο 4-3 η Λαμποράλ που έκανε 23 λάθη και παρουσιάστηκε πολύ αφελής σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα.

Εξαιρετικά μπήκε ο Ολυμπιακός στο ματς και προηγήθηκε 12-1, με τον Μάντζαρη να σκοράρει και να μοιράζει και την άμυνα να κινείται σε υψηλά στάνταρντς. Ο Μπουρούσης που δεν ξεκίνησε στην πεντάδα, μπήκε στη συνέχεια, σκόραρε γρήγορα αλλά στη συνέχεια οι συμπαίκτες του δεν μπόρεσαν να τον αξιοποιήσουν κατάλληλα ενώ σε συνδυασμό με την αστοχία της Λαμποράλ αλλά και τη βιασύνη του Ολυμπιακού στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου, το σκορ στο 10’ ήταν 12-6.

Χάντερ και Μπουρούσης ήταν πλέον το δίδυμο στη ρακέτα, με τους ερυθρόλευκους να βρίσκουν ρυθμό στην επίθεση με Χάντερ, Σπανούλη και Χάκετ για το 18-6. Η Λαμποράλ ήταν πολύ άστοχη, κάνοντας παράλληλα αρκετά λάθη, με τον Μπλάζιτς να είναι ο μοναδικός που έβρισκε στόχο. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 21-10 και 23-12 ωστόσο με μπροστάρη τον Μπλάζιτς οι Βάσκοι έτρεξαν 7-0 σερί και ανάγκασαν τον Σφαιρόπουλο σε τάιμ άουτ (23-19). Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι και ακολουθώντας τις οδηγίες του Σφαιρόπουλου για μεγαλύτερο aggressiveness στην επίθεση, έφτασαν στο 34-21 (Χάντερ, Παπαπέτρου) ενθουσιάζοντας το ΣΕΦ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 36-22 και τους παίκτες του Περάσοβιτς να πελαγοδρομούν.

Αναγκάζοντας τη Λαμποράλ να πιάσει το μέσο όρο της σε λάθη στη διοργάνωση (16) μόλις λίγα λεπτά μετά την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός συνέχιζε δυνατά στην άμυνα και με τους Αθηναίου, Χάντερ και Χάκετ, έφτασε στο +16 (44-28) αναγκάζοντας τον Περάσοβιτς να καλέσει τους παίκτες του στον πάγκο. Από εκείνο το σημείο και μετά η Λαμποράλ αντέδρασε και ο Ολυμπιακός «έσπασε» τα καλάθια. Οι Βάσκοι έτρεξαν σερί 11-0 με τη μπάλα να ακουμπά στον Μπουρούση που έκανε ζημιά από τις βολές ενώ ο Άνταμς βρήκε ρυθμό και πλήγωσε το ερυθρόλευκοι καλάθι. Το καλάθι του Τσαϊρέλη στην εκπνοή ήρθε σαν θείο δώρο για τον Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του (46-39).

Τα τρίποντα άρχισαν να μπαίνουν για τους φιλοξενούμενους, ενώ η επιθετική δυστοκία του Ολυμπιακού συνεχιζόταν, με το σκορ να γίνεται 49-47. Άστοχα μακρινά σουτ από Μάντζαρη, Αθηναίου, χαμένες βολές του πρώτου, αποτυχημένο λέι απ του Στρόμπερι, έφερναν απελπισία στους Πειραιώτες, που και πάλι όμως έπαιζαν πολύ καλή άμυνα και κρατούσαν το προβάδισμά τους. Το κάρφωμα του Παπαπέτρου και το τρίποντο του Μάντζαρη ξεκόλλησαν τους γηπεδούχους (54-49) με τον Άνταμς να μειώνει πάντως από τη γραμμή (54-51). Τα πάντα τελείωσαν μετά από τρίποντο του Αθηναίου, καλή άμυνα και λέι απ του Στρόμπερι που διαμόρφωσαν το τελικό 59-52 στα 40’’ πριν το φινάλε.

*Στραβοπάτησε στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ιωάννης Παπαπέτρου, με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια αφού υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα. Στη συνέχεια ωστόσο αγωνίστηκε κανονικά.

Τα δεκάλεπτα: 12-6, 36-22, 46-39, 59-52.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 8, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 10, Στρόμπερι 6, Χάκετ 6, Αθηναίου 6 (1), Αγραβάνης 6, Τσαϊρέλης 2, Μάντζαρης 9 (2), Αγραβάνης 6.

Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέιμς, Κοζέρ 2, Πλάνινιτς, Σενγκέλια, Χάνγκα 6, Μπουρούσης 16, Μπλάζιτς 11 (1), Ντιόπ 1, Τιγί, Άνταμς 11 (1), Κορμπάτσο 5 (1).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου