26 Νοεμβρίου 2015

Άδεια μπαταρία τέλος! Έρχεται το κινητό που θα φορτίζει κάθε 7 μέρες

Όπως είναι γνωστό, η τεχνολογία έχει προχωρήσει με αλματώδη βήματα τα τελευταία χρόνια, χαρίζοντας μας μια πληθώρα νέων συσκευών, όπως για παράδειγμα τα all in one smartphones.


Μπορεί τα κινητά τηλέφωνα του 21ου αιώνα να έχουν πολυάριθμες εφαρμογές, αφού πλέον ο μέσος χρήστης έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί, να ψυχαγωγείται και να διεκπεραιώνει διάφορες εργασίες μέσα από μια μονάχα συσκευή, όμως παράλληλα έχουν και ένα τεράστιο μειονέκτημα ή αλλιώς "χαμηλή διάρκεια μπαταρίας".

Το πρόβλημα αυτό έρχεται να λύσει μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων, οι οποίοι βρήκαν και διόρθωσαν το πρόβλημα της αδύναμης μπαταρίας.

Συγκεκριμένα, η ομάδα κατασκεύασε ένα καινοτόμο υλικό, το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει το γυαλί της οθόνες των γνωστών smartphon - tablets, και αυτί γιατί δεν δαπανά ενέργεια.



Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φως που εκπέμπει η οθόνη των άνωθεν συσκευών είναι υπεύθυνο για την κατανάλωση του 90% της μπαταρίας, οπότε εάν αντικατασταθεί με ένα υλικό χαμηλότερης κατανάλωσης, η διάρκεια της μπαταρίας πρόκειται να αυξηθεί αισθητά.

Για την ένα αυτή τεχνολογία μίλησε ο επικεφαλής της ομάδας, Dr Peiman Hosseini, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αναφέροντας τα εξής: «Θα πρέπει να φορτίζετε το έξυπνο ρολόι σας κάθε βράδυ, ενώ με αυτό το υλικό μόλις μια φορά την εβδομάδα. Η καινοτομία χρησιμοποιεί ηλεκτρικούς παλμούς για να εμφανίσει τις εικόνες στην οθόνη χωρίς να κάνει καθόλου χρήση της μπαταρίας της συσκευής και αναμένεται να κάνει πολύ μεγάλες πωλήσεις τα επόμενα χρόνια καθώς η χαμηλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας αποτελεί ένα σημαντικό εμπόδιο για τη σύγχρονη πληροφορική και την τεχνολογία».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου