27 Νοεμβρίου 2015

Προς έλεγχο 10.588 λογαριασμοί καταθετών στην Ελβετία

Νέα λίστα έφτασε στα χέρια των ελληνικών φορολογικών αρχών, η οποία περιλαμβάνει τα στοιχεία Ελλήνων με μεγάλες καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα, πρόκειται να ελεγχθεί, με γερμανική συνδρομή και διαδικασία εξπρές, από την ερχόμενη Δευτέρα.


Πιο αναλυτικά, θα ελεγχθούν εξονυχιστικά οι 10.588 τραπεζικοί λογαριασμοί Ελλήνων που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα η οποία έφθασε στο υπουργείο Οικονομικών από τη φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Αρχής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, η λίστα θα αξιολογηθεί και θα ελεγχθεί αμέσως από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες. «Δεν θα μείνει για τρία χρόνια στο συρτάρι όπως έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ. Στους καταθέτες αυτούς θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία για εθελοντική αποκάλυψη των εισοδημάτων τους», είπε χαρακτηριστικά.

Η λίστα περιλαμβάνει τα δεδομένα 10.588 τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών σε ελβετική τράπεζα, που αφορούν τα έτη 2006 και 2008. Τα στοιχεία αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό υπόλοιπο τον οποίων ανέρχεται σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα (3,6 δισ. ευρώ) το 2006 και 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα (2,67 δισ. ευρώ) το 2008.



Στα χέρια των εισαγγελικών και ελεγκτικών αρχών βρίσκονται ήδη άλλες έξι λίστες:

Λίστα με εμβάσματα εξωτερικού Από τον έλεγχο των 54.246 εμβασμάτων εξωτερικού διαπιστώθηκε ότι περίπου 17.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι την τριετία 2009-2011 μετέφεραν σημαντικά ποσά στο εξωτερικό, τα οποία με την πρώτη ματιά δεν δικαιολογούνταν από τις φορολογικές δηλώσεις. Εχουν ελεγχθεί 588 περιπτώσεις και έχουν εκδοθεί άλλες 1.500 εντολές ελέγχου.

Λίστα «Λαγκάρντ» Επί συνόλου 1.727 ταυτοποιηθέντων φυσικών και νομικών προσώπων έχουν εκδοθεί 478 εντολές ελέγχου. Η λίστα περιλαμβάνει 2.062 φυσικά και νομικά πρόσωπα κατόχων τραπεζικών λογαριασμών στην HSBC.

Λίστα Λιχτενστάιν Η λίστα αφορά τραπεζικές καταθέσεις Ελλήνων πολιτών σε τραπεζικά ιδρύματα του Λιχτενστάιν. Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 17 υποθέσεις, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε η τέλεση φορολογικών ή άλλων παραβάσεων.

Λίστα Λουξεμβούργου Εχουν ταυτοποιηθεί 35 πρόσωπα και έχουν υποβληθεί αιτήματα ανοίγματος λογαριασμών.

Λίστα ακινήτων στο Λονδίνο Η λίστα αυτή αφορά 306 περιπτώσεις προσώπων που απέκτησαν ακίνητη περιουσία στη Μεγάλη Βρετανία. Μέχρι σήμερα έχει γίνει ταυτοποίηση 32 προσώπων και έχουν εκδοθεί αντίστοιχες εντολές ελέγχου.

Λίστα των 65 CD Αφορά στοιχεία που απεστάλησαν από την Ελληνική Ενωση Τραπεζών. Η λίστα έχει τα ονόματα 1.364.069 φορολογουμένων. Για τη λίστα αυτή έχουν εκδοθεί 61 εντολές ελέγχου, ενώ σε 34 περιπτώσεις έχουν εκδοθεί αντίστοιχες διατάξεις δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και εν γένει περιουσιακών στοιχείων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου