29 Νοεμβρίου 2015

Οι τρελές απαιτήσεις των πλουσίων όταν κάνουν χειμερινές διακοπές: Ελέφαντες στα χιόνια και σοφέρ για σκύλους

Εχουν συνηθίσει να έχουν όλο τον κόσμο στα πόδια τους. Δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν συνήθειες απλά επειδή βρέθηκαν σε μια χιονισμένη βουνοπλαγιά για να κάνουν διακοπές.

Ετσι, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τρέχουν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των πλουσίων, όταν οι τελευταίοι κάνουν τις διακοπές τους σε ένα πολυτελές σαλέ. Και η αλήθεια είναι πως έχουν ακούσει αρκετά τρελά αιτήματα.


Τα χλιδάτα σαλέ των Γαλλικών Αλπεων- κάποια από αυτά διατίθενται με έως και 60.000 λίρες την εβδομάδα, έχοντας ιδιωτικό σεφ και σοφέρ- είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για αυτή την κατηγορία ανθρώπων.

Εννοείται πως τα χρήματα δεν είναι ζήτημα για εκείνους. Μπορούν να διαθέσουν όσα χρειάζονται προκειμένου να ικανοποιήσουν μία δική τους επιθυμία, ή να υλοποιήσουν το όνειρο του παιδιού τους. Μόνο που ακόμη και με τα δικά τους πλούτη, κάποια πράγματα- απλά- δεν γίνονται.
«Το σύνθημά μας είναι ''Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Απλά το αδύνατο χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο οργάνωσης''», λέει ο Χάμις Γκόρντον Λένοξ, της Peli-Ski που προσφέρει τέτοιες πολυτελείς διακοπές στα χιόνια. Βέβαια, ακόμη και με αυτό το μότο, κάποια στιγμή τα βρήκαν... σκούρα. Οταν η κόρη ενός πελάτη ήθελε να γιορτάσει τα γενέθλιά της κάνοντας μία βόλτα με έναν ελέφαντα στις χιονισμένες πλαγιές.

Μετά από μία μικρή έρευνα, η εταιρεία κατέληξε ότι δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτή την επιθυμία, εξαιτίας της ανησυχίας για την υγεία του ζώου που θα έπρεπε να επιστρατεύσουν, αλλά και του κόστους που θα ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο λίρες.

Αν και ακούγεται το πιο τρελό αίτημα, δεν είναι το μοναδικό που έχει κληθεί να ικανοποιήσει. Για παράδειγμα, ένας πελάτης ζήτησε σπίτι για πουλιά έξω από το σαλέ του γιατί ήθελε να ξυπνά από το κελάηδισμα τους.

Αλλοι, είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να δουν τα παιδιά τους χαρούμενα, ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα. Ετσι, κάποιος πελάτης την παραμονή της άφιξης της οικογένειας ζήτησε από την εταιρεία να αγοράσει μία ντουζίνα δώρα για κάθε ένα από τα παιδιά του, χρησιμοποιώντας την πιστωτική του κάρτα, και να τοποθετηθούν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η Σέρι Τίνλεϊ από την άλλη, της Consensio που έχει αντίστοιχη δραστηριότητα, χρειάστηκε μία φορά να... μεταφέρει ένα κατάστημα σε ένα δωμάτιο σαλέ, όπως είπε στην Daily Mail. Ο λόγος ήταν ότι το μέλος ενός συγκροτήματος ήθελε να αγοράσει εξοπλισμό για το σκι, χωρίς να πάει όμως στο τοπικό κατάστημα όπου θα τον πολιορκούσαν οι θαυμάστριες. Κάποτε, το προσωπικό χρειάστηκε να «ξηλώσει» ένα δωμάτιο και να το μετατρέψει σε υπνοδωμάτιο για σκύλο. Είχε ότι μπορεί να λαχταρήσει ένα τετράποδο και επιπλέον, μπολ γεμισμένα με Evian για να ξεδιψά με... στιλ!

Σε άλλη περίπτωση, ένας σοφέρ παρέλαβε ως μοναδικό επιβάτη έναν σκύλο και τον μετέφερε στο πανάκριβο εστιατόριο στο οποίο έτρωγαν οι ιδιοκτήτες. Οταν τελείωσαν το γεύμα τους, επέστρεψαν στις πλαγιές, ενώ ο σοφέρ πήρε τον σκύλο και τον ξαναπήγε στο σαλέ.

Και η λίστα δεν σταματά εκεί. Μια φορά, οι υπάλληλοι της Consensio έτρεχαν βραδιάτικα για να βρουν διαφορετική μάρκα βότκας μετά από απαίτηση Ρώσων πελατών, γιατί είχαν βαρεθεί εκείνη που έπιναν ως τότε. Τελικά, η επιθυμητή μάρκα εντοπίστηκε σε ένα ξενοδοχείο και το προσωπικό την αγόρασε πληρώνοντας με το... σφηνάκι, με το κόστος της να φτάνει τα 5.000 ευρώ.

Ακόμη, τους έχουν ζητήσει να φέρουν χαβιάρι από την Ιταλία, ενώ άλλος πελάτης ξόδεψε 50.000 ευρώ για πυροτεχνήματα που «έγραψαν» το όνομα της συντρόφου του πάνω από μία πίστα του σκι.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου