27 Νοεμβρίου 2015

Ανέφικτη η παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας - Στον «αέρα» χιλιάδες εργαζόμενο

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας αν και είχε παραδεχτεί ότι υπάρχουν νομικές δυσκολίες, είχε δεσμευτεί να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για παράταση του προγράμματος.


Νομικό κώλυμα εντοπίστηκε για την παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, αφήνοντας στον «αέρα» χιλιάδες εργαζόμενους.

Το πρόβλημα που υφίσταται, αφορά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο δεν είναι συγχρηματοδοτούμενο, αλλά καλύπτεται από τους κοινοτικούς πόρους της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, γεγονός που δεν επιτρέπει την επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος.



Σήμερα η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου ενημέρωσε τους εργαζομένους των προγραμμάτων πεντάμηνης χρονικής διάρκειας  στους Δήμους, ότι το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος της Κοινωφελούς εργασίας αντίκειται στις κείμενες νομικές διατάξεις και στις υπάρχουσες εγκρίσεις Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Αντωνοπούλου αν και είχε παραδεχτεί ότι υπάρχουν νομικές δυσκολίες, είχε δεσμευτεί να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για παράταση του προγράμματος, μέσω διαβουλεύσεων που έχει με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου