28 Νοεμβρίου 2015

Κοινό ανακοινωθέν για μη μείωση συντάξεων ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος για μη μείωση των συντάξεων ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους πολιτικούς αρχηγούς, κατά τη διάρκεια του συμβουλίο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το οποίο παραμένει σε εξέλιξη εδώ και 4,5 περίπου ώρες.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε προτείνει  τη συγκρότηση δύο επιτροπών, η πρώτη με αντικείμενο της επεξεργασία πρότασης για το ασφαλιστικό και η δεύτερη για τη συνταγματική αναθεώρηση.


Η εν λόγω πρόταση αφορά την συμμετοχή όλων των κομμάτων, είτε με πολιτικά στελέχη, είτε με τεχνοκράτες που θα προτείνουν, προκειμένου να μελετηθούν διεξοδικά τα δύο ζητήματα και να προκύψει, σε εύλογο χρονικό διάστημα ένα σχέδιο από τις επιτροπές αυτές.



Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη, η οποία άρχισε στις 12:15 το μεσημέρι, δεν έχει κληθεί η Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει, ενώ τη ΝΔ εκπροσωπεί ο μεταβατικός πρόεδρός της Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος συνοδεύεται από τους κ.κ. Βρούτση και Κουμουτσάκο.

Την Παρασκευή, χαμηλώνοντας τον πήχυ των προσδοκιών από το σημερινό συμβούλιο, ο κ. Τσίπρας ανέφερε στους συνομιλητές του ότι δεν θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεση, αλλά επιδιώκει κατ’ αρχάς συντεταγμένο εθνικό διάλογο και καταγραφή απόψεων, επί των οποίων, εφόσον είναι εφικτό, θα μπορούσε να προκύψει σύνθεση.

Ενταση μεταξύ Κουμουτσάκου και Γεροβασίλη, Κουίκ

Η επιλογή της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Όλγας Γεροβασίλη να αρχίσει την ενημέρωση των δημοσιογράφων αμέσως μόλις έκλεισαν οι πόρτες στην αίθουσα που συνεδριάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί προκάλεσε και το πρώτο επεισόδιο στην προσπάθεια του κ. Αλ. Τσίπρα να εξασφαλίσει τη συναίνεση των υπολοίπων κομμάτων.

Ο κ. Κουμουτσάκος βλέποντας την κυβερνητική εκπρόσωπο να προσπαθεί να δημιουργήσει «κλίμα», παρενέβη κάνοντας λόγο για θεσμικό ατόπημα, «όταν μόλις πριν λίγα λεπτά ξεκίνησε μια συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών».

Υπέρ της κας Γεροβασίλη παρενέβη ο έτερος υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, καλώντας τον κ. Κουμουτσάκο να επιτρέψει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους. Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ρωτάνε και η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να περιφρουρήσει τη διαδικασία, επανήλθε ο κ. Κουμουτσάκος, με την πρώτη ένταση να σβήνει κάπου εκεί.

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου