26 Νοεμβρίου 2015

Για το Σάββατο πάει το Συμβούλιο Αρχηγών - Αρνείται να συμμετάσχει το ΚΚΕ

Το Σάββατο είναι η πιθανότερη ημέρα για τη διεξαγωγή του συμβουλίου αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ζήτησε επίσημα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Χρυσής Αυγής που δεν προσκαλείται φυσικά, δήλωσαν ότι θα παραστούν εκτός από το ΚΚΕ που κάνει λόγο για "διάλογο - παρωδία".

ΦΩΤΟ: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, eurokinissi

Το Σάββατο φαίνεται ιδανική ημέρα καθώς ο Προκόπης Παυλόπουλος επιστρέφει αύριο Παρασκευή από την Ιταλία, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα ταξιδέψει την Κυριακή για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό. Σε ό,τι αφορά την ατζέντα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι σε αυτή θα είναι το ασφαλιστικό και το προσφυγικό.



Τί λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Στη Ν.Δ. τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας το Μαξίμου να τους ενημερώσει για την ατζέντα του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών καθώς χαρακτηρίζουν «αντιθεσμική» την έλλειψη ενημέρωσης για το θέμα. Μόλις ενημερωθεί πάντως επίσημα το κόμμα από τον κ. Τσίπρα, είτε θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα είτε θα παραστεί στη σύσκεψη ο κ. Πλακιωτάκης προκειμένου να ακούσει τις θέσεις του πρωθυπουργού.

Από το ΠΑΣΟΚ υπάρχει αντίδραση διά στόματος Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος, μιλώντας στον Βήμα FM, χαρακτήρισε τέχνασμα την πρόσκληση Τσίπρα για συναίνεση. Σχολιάσε επίσης πως δεν είναι δυνατόν το Μαξίμου να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το ασφαλιστικό, που θα την ασκήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για παραβίαση του Συντάγματος. Εκτίμησε μάλιστα ότι στο Μαξίμου «δίνουν ένα κύρος ύψιστης εθνικής ανάγκης για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ότι δεν έχουν 151 βουλευτές για το θέμα του ασφαλιστικού».

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε ένα διάλογο-παρωδία, που έχει στόχο να κάνει το λαό συνένοχο στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου και σε μέτρα, όπως είναι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, που αποτελούν αιτία πολέμου για το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Η όποια συζήτηση και η κατάθεση των προτάσεων των πολιτικών κομμάτων, κάλλιστα μπορεί να γίνει στα πλαίσια των διαδικασιών της Βουλής».

Από το Ποτάμι ανακοίνωσαν πως ο Σταύρος Θεοδωράκης θα προσέλθει στη σύσκεψη αρχηγών αν την συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά "χωρίς ψευδαισθήσεις". "Ξέρουμε ότι το μόνο που επιδιώκει ο κ.Τσίπρας είναι η επανάληψη του ίδιου σεναρίου. Να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο και να δώσει εκείνος το περιεχόμενο που θέλει. Ό,τι έγινε και με το Μνημόνιό του", σχολιάζει ο πρόεδρος του κόμματος σε ανάρτησή του.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε ότι «συναίνεση δεν σημαίνει να ψηφίζεις βλακώδη πράγματα». Παράλληλα το κόμμα με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η Ένωση Κεντρώων θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας και θα συμμετάσχει δια του Προέδρου της κ. Λεβέντη στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Κατά τη σύσκεψη ο κ. Λεβέντης θα επιμείνει στην ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης από τεχνοκράτες, γιατί αν δεν είναι αυτή η ώρα να παραμερίσουμε εγωισμούς και αλαζονεία, πια είναι αυτή η ώρα;»

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου