16 Οκτωβρίου 2016

Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε δύο πρόσφυγες στο Ωραιόκαστρο (φωτός -βίντεο)

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο παρέσυρε μια μητέρα με τα δύο της παιδιά έξω από τη δομή Φιλοξενίας Φέσσα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Η μητέρα και ο ένας ανήλικος γιός έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο δεύτερος ανήλικος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Οι συνθήκες του περιστατικού δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, ενώ μετά το συμβάν οι υπόλοιποι πρόσφυγες του κέντρου φιλοξενίας εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν στον 76χρονο οδηγό, να έχουν προκαλέσει ζημιές στο Ι.Χ., αλλά και σε άλλα οχήματα που ακολουθούσαν και σταμάτησαν. Στο σημείο έσπευσαν τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ και μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ για να ελεγχθεί η κατάσταση.

Η μητέρα και ο ένας ανήλικος γιός έχασαν τη ζωή τους, ενώ ανήλικος είναι και ο τραυματίας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το ΕΚΑΒ δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, ενώ φέρεται να έχει ορθοπεδικά τραύματα.

Ο οδηγός προσπάθησε να κρυφτεί  στο μόνιμο φυλάκιο της αστυνομίας που υπάρχει στο κέντρο, όμως οι πρόσφυγες επιτέθηκαν στο φυλάκιο στο οποίο βρίσκονταν ακόμη δύο αστυνομικοί. Ο οδηγός τελεί υπό κράτηση και την Δευτέρα οδηγείται στον εισαγγελέα.



Οι πρόσφυγες που βρίσκονται μέσα στο Κέντρο Φιλοξενίας, πετάνε πέτρες προς τους αστυνομικούς που έχουν παραταχθεί έξω από το Camp, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προσπαθώντας να περιορίσουν τους πρόσφυγες εντός του Κέντρου. Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς, όπως και κάποιοι κάδοι στη γύρω περιοχή, ωστόσο τα οχήματά της δεν έχουν πλησιάσει.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου