11 Οκτωβρίου 2016

Νίκησε τους Εσθονούς, όχι όμως και την ατυχία…

Η Εθνική μας ομάδα πέρασε νικηφόρα και από το Ταλίν με σκορ 2-0 όμως για μια ακόμα φορά «πληγώθηκε» από τραυματισμούς.

Νίκησε τους Εσθονούς, όχι όμως και την ατυχία…

Στον αγώνα με την Κύπρο ο Σκίμπε είδε τους Τζαβέλλα και Σταφυλλίδη να αποχωρούν τραυματίες, ενώ στην έδρα των Εσθονών, ήταν η σειρά των Παπασταθόπουλου και Τοροσίδη να εγκαταλείψουν πρόωρα την μάχη.

Παρ’ όλα αυτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν πτοήθηκε και κατάφερε να φύγει με τρεις χρυσούς βαθμούς που θα βοηθήσουν την Ελλάδα στην προσπάθειά της να βρεθεί στο Μουντιάλ του 2018 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας.

Οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν μπροστά στο σκορ με το καλημέρα, αφού ο Βασίλης Τοροσίδης μόλις στο δεύτερο λεπτό πέτυχε γκολ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Μάνταλου, ωστόσο η χαρά μας δεν κράτησε για πολύ.

Κι αυτό όχι επειδή η Εσθονία ισοφάρισε το σκορ, αλλά επειδή ο Σκίμπε αναγκάστηκε να προχωρήσει σε δύο αναγκαστικές αλλαγές μέσα στα επόμενα 15 λεπτά. Αρχικά ο Γερμανός είδε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να αποχωρεί με μυϊκό πρόβλημα και πέρασε στην θέση του τον Ταχτσίδη στο 8ο λεπτό, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βασίλη Τοροσίδη να αποχωρήσει και να δώσει την θέση του στον Οικονόμου.

Στα αγωνιστικά ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει από πολύ νωρίς, αφού οι Εσθονοί μετά το γκολ που δέχθηκαν προσπάθησαν να πιέσουν, όμως η Ελλάδα έκλεινε καλά τους χώρους και δεν επέτρεπε στους αντιπάλους της να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να απειλήσουν τον Καρνέζη.

Ωστόσο και η εθνική μας μετά το γκολ έδειχνε ακίνδυνη, αφού στο πρώτο μέρος παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι που παιζόταν κυρίως στον χώρο του κέντρου, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να πιέσουν, χωρίς όμως να καταφέρνουν να απειλούν σε καμία περίπτωση.

Κάπως έτσι το πρώτο μέρος έκλεισε χωρίς την σπουδαία φάση, πέραν του γκολ που μας έβαλε μπροστά από πολύ νωρίς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να αυξάνουν την πίεσή τους και να φτάνουν κοντά στο γκολ στο 50ο λεπτό, όταν ο σε παράλληλο γύρισμα του Βασίλιεφ η μπάλα πέρασε κοντά στην εστία του Καρνέζη, όμως ευτυχώς για εμάς δεν βρέθηκε το… πόδι που θα την έσπρωχνε στο τέρμα.

Ο ρυθμός έπεσε μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Ελλάδα ήλεγχε τον αγώνα και στο 61ο λεπτό με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σταφυλίδη, διπλασιάσαμε τα τέρματά μας και όλα έγιναν πιο εύκολα.
Φυσικά οι αντίπαλοί μας δεν παράτησαν εκεί τον αγώνα. Αν και δεν μπορούσαν να έχουν κατοχή μπάλας και να οργανώνουν επικίνδυνες επιθέσεις, είχαν την καλή τους στιγμή να μειώσουν το σκορ στο 71’ όταν χρειάστηκε η φοβερή απόκρουση του Καρνέζη σε κεφαλιά του Πούρχε.

Η φάση αυτή έκανε τους ποδοσφαιριστές του Ριμ να… αναθαρρήσουν και θέλοντας να μπουν ξανά στο παιχνίδι αύξησαν την πίεση τους και τέσσερα λεπτά μετά χρειάστηκε και πάλι να επέμβει ο Καρνέζης το σουτ του Ζενιόφ.

Τελικά η Ελλάδα κατάφερε να κρατήσει το 2-0 και να έχει καταφέρει την απόλυτη συγκομιδή βαθμών (9) στους τρεις πρώτους αγώνες των προκριματικών. Και κάπως έτσι, η Ελλάδα μπαίνει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών και αφήνει πίσω της οριστικά τις κακές εμφανίσεις και τις... μαύρες μέρες που ζήσαμε στα προκριματικά του Euro 2016.

Ο Σκίμπε φαίνεται ότι βαδίζει στον δρόμο που χάραξαν Ρεχάγκελ και Σάντος και οι διεθνείς δείχνουν να τιμούν ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο...

Εσθονία (Μάρτιν Ριμ): Ακσάλου, Τενίστε (Καμς 30’), Μπαράνοφ, Κλαβάν, Καλάστε, Μετς, Ντμιτρίεφ (Μοσνίκοφ 80’), Λουτς (Πούρχε 70’), Βασίλγεφ, Μαρίν, Ζενιόφ

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος (Ταχτσίδης 7’), Τοροσίδης (Οικονόμου 18’), Σταφυλίδης, Μανιάτης (Τζιόλης 87’), Παπαδόπουλος, Μπακασέτας, Μάνταλος, Καρέλης, Μήτρογλου

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου