7 Οκτωβρίου 2016

Ετοιμος να σπάσει το ταμείο ο Αμπράμοβιτς!

Λεονάρντο Μπονούτσι, ο παίκτης που θα στείλει στον... πάγκο τον Κέιχιλ και τον Λουίζ! Οι Μπλε ετοιμάζονται για πρόταση σοκ και ο Κόντε ξέρει το λόγο...

Ετοιμος να σπάσει το ταμείο ο Αμπράμοβιτς!

«Ναι, αρνήθηκα πρόταση 58 εκατ. ευρώ. Με την Τσέλσι θα μιλήσουμε την επόμενη σεζόν για τον παίκτη» επιβεβαίωσε ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ωστόσο δύσκολα οι Μπλε θα μπουν σε συζητήσεις με τη Νάπολι για τον Κουλιμπαλί. Αλλωστε, η... παρανοϊκή απαίτηση (70 εκατ.) του ισχυρού άνδρα της ομάδας προκάλεσε την οργή των Λονδρέζων! Βέβαια, μεγαλύτερη είναι η ανησυχία για την αμυντική εικόνα των Μπλε στη φετινή σεζόν. Κέχιλ - Λουίζ έχει μετατραπεί σε δίδυμο της... γκέλας και η απουσία του Τζον Τέρι είναι κάτι παραπάνω από αισθητή!

Ετσι, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα και να προβεί σε πρόταση... σοκ ύψους 60 εκατ. λιρών για να φέρει στο Λονδίνο τον Λεονάρντο Μπονούτσι. Σίγουρα, ο Κόντε δεν έλαβε υπόψη του το μηδέν στην άμυνα κόντρα στη Χαλ, γιατί δεν ξεχνά τα όσα είδε με Σουόνσι και Αρσεναλ. Τον Μπονούτσι τον ξέρει όσο λίγοι από Γιουβέντους και Εθνική, είναι ένας παίκτης τον οποίο εμπιστεύεται με κλειστά μάτια.


Αλλωστε, όλοι αναγνωρίζουν στον Αντόνιο Κόντε πως είναι ικανός να χτίσει μια απίθανη αμυντική γραμμή! Στη Γιουβέντους κατέκτησε τρεις τίτλους, έναν με αήττητο, έναν με ρεκόρ βαθμών, ενώ σε 114 παιχνίδια δέχθηκε μόλις 67 τέρματα. Περίπου 13 ώρες ήταν το ρεκόρ της Κυρίας χωρίς να δεχθεί γκολ, το έβδομο καλύτερο ρεκόρ clean sheets! Η καρδιά της άμυνας; Ο Λεονάρντο Μπονούτσι! Παίζοντας στη μέση της τριάδας, ο Ιταλός είναι αυτός που δίνει τις εντολές, αυτός που κατευθύνει τη γραμμή και διατηρεί τη σφιχτή γραμμή!

Χωρίς τη μπάλα είναι εξαιρετικός, προτιμά να μη ρισκάρει και οι τοποθετήσεις του μαγικές. Γι αυτό άλλωστε είναι στους κορυφαίους αμυντικούς της Ευρώπης. Σε 241 παιχνίδια τα επιτυχημένα του τάκλιν ξεπερνούν το 73% επιτυχίας. Μόλις τρία λάθη του οδήγησαν σε γκολ αντιπάλων, ένα λάθος ανα 80.3 ματς, όταν ο Στόουνς των 47.5 εκατ. λιρών έχει μια ολέθρια γκέλα ανά 21 εμφανίσεις. Ως κεντρικός αμυντικός ο Μπονούτσι αρκετές φορές χρειάζεται να πάρει την μπάλα από πίσω και να βγάλει μπαλιά προς τα εμπρός. Είχε κάτι σαν ρόλο λίμπερο μετά την αποχώρηση του Πίρλο για το MLS.

Είναι ένας παίκτης που μπορεί να έχει τον ρόλο του playmaker και να φτιάχνει παιχνίδι από πίσω με μακρινές μεταβιβάσεις. Η ασίστ του στο γκολ του Τζιακερίνι με το Βέλγιο στο εναρκτήριο ματς του Euro2016 - όπου είχε την καθοδήγηση του Κόντε - ήταν εξαιρετική. Δεν αποτέλεσε έκπληξη που ο Μπονούτσι ανέδειξε τρομερά δημιουργικά χαρίσματα και εξυπνάδα εκείνη τη στιγμή.


Οι σωστές μεταβιβάσεις του την τελευταία οκταετία είναι σε εξαιρετικό νούμερο, αφού βρίσκεται πάνω 87%. Οι Βρετανοί πιστεύουν πως ο Κόντε έχει τον τρόπο να πείσει τη Μεγάλη Κυρία με ένα ποσό κοντά στα 60 εκατ. λίρες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου