26 Οκτωβρίου 2016

Αντισυνταγματικός ο νόμος για τα κανάλια, στον αέρα όλος ο διαγωνισμός

Ήττα Ν. Παππα – κυβέρνησης που είχε «ανεβάσει» το θέμα ψηλά στην ατζέντα της – Ραγδαίες εξελίξεις για παλιούς και νέους καναλάρχες.


Αντισυνταγματικός κρίθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από την ολομέλεια του ΣτΕ ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ψήφοι ήταν 14-11 κάτι που σημαίνει πως επικράτησε η «σκληρή γραμμή» ανάμεσα στους Δικαστές και πλέον ο διαγωνισμός βρίσκεται στον αέρα.

Μετά από διάσκεψη 6 ωρών οι 14 δικαστές ψήφισαν υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες με 11 συμβούλους να σημειώνουν μειοψηφία.

Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει γίνει γνωστό όπως και πιθανώς ο ρόλος που θα κληθεί να διαδραματίσει το ΕΣΡ.

Όπως είναι φυσικό, πλέον, δεν υπάρχει το τελεσίγραφό των 90 ημερών (είχε απομείνει περίπου ένας μήνας) και έτσι Star, Alpha και Mega συνεχίζουν να εκπέμπουν κανονικά.

Η κυβέρνηση και κυρίως ο Νίκος Παππάς είχαν ανεβάσει ψηλά στην ατζέντα τους τη δημιουργία ενός νέου τηλεοπτικού τοπίου το οποίο και πάλι μπαίνει σε νέες περιπέτειες.

Την ίδια ώρα, κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει πλέον με τους νέους καναλάρχες (Σαββιδης και Μαρινακής) αλλά και τι θα γίνει με τους παλαιούς Αλαφούζος Κυριακού έχουν δώσει τα λεφτά. Υπενθυμίζεται πάντως πως σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ν. Παππάς είχε τονίσει πως το δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα στους υπερθεματιστές.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Δικαστές, δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να συζητήσουν το θέμα για τον αριθμό των αδειών κάτι που σημαίνει πως ο αριθμός «4» είναι πλέον και αυτός στον «αέρα» και πλέον η όλη κουβέντα γίνεται από μηδενική βάση.

«Δεν μπορώ να κάνω απολύτως καμία δήλωση η διάσκεψη είναι μυστική» δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νίκος Σακελάριου βγαίνοντας από το κτίριο του ΣτΕ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου