11 Οκτωβρίου 2016

Τσίπρας: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χρειάζονται 122 και 423 χρόνια για να αποπληρώσουν τα θαλασσοδάνεια

Κατέθεσε επιστολή της Siemens όπου αναφέρεται ότι το τηλεφωνικό κέντρο του κ. Μητσοτάκη αποπληρώθηκε αφού αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο. Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω για διαπλοκή (Vid).


Νέα επίθεση στην ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα θαλασσοδάνεια που έλαβαν από τις τράπεζες αλλά και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων και τις σχέσεις του με τη Siemens εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός κλείνοντας τη συζήτηση για τη διαπλοκή σχολίασε τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι πλέον η ΝΔ αποπληρώνει τα δάνεια της επισημαίνοντας ότι ακόμη και με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς θα χρειαστεί πάνω από έναν αιώνα για να καταβάλει το σύνολο των οφειλών της. «Ακόμη και αν παρακρατηθεί από τις τράπεζες το 100% της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα η ΝΔ θα χρειαστεί 122 χρόνια για να αποπληρώσει τα δάνεια και το ΠΑΣΟΚ 442 χρόνια" είπε. Κατηγόρησε, όμως, τον κ. Μητσοτάκη και για το προσωπικό δάνειο της οικογένειας του που αφορά την εφημερίδα Κήρυκας Χανίων λέγοντας ότι επί 10 χρόνια δεν αποπλήρωσε ούτε ένα ευρώ. Σημείωσε, μάλιστα, ότι με βάση τη νομοθεσία το δάνειο θα έπρεπε να είχε καταγγελθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε, όμως, και νέα επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ για τις σχέσεις του με τη Siemens. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο κ. Χριστοφοράκος τον είχε συναντήσει 60 φορές. Επίσης κατέθεσε επιστολή της Siemens του 2008 όπου αναφέρεται ότι το τηλεφωνικό κέντρο του κ. Μητσοτάκη αποπληρώθηκε στη γερμανική εταιρεία αφού αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.


«Δεν θα κάνουμε πίσω στη διαπλοκή»

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στον πόλεμο με τη διαπλοκή. «Δεν θα κάνουμε πίσω παρά μόνο για να πάρουμε φόρα. Η διαπλοκή θα βρει το μαστορά της» δήλωσε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι συμμαχεί με τις πιο ακραίες δυνάμεις της διαπλοκής για να ρίξει την κυβέρνηση.

Επίσης χαρακτήρισε ψευδείς τους ισχυρισμούς του κ. Μητσοτάκη για τον πλειστηριασμό σε εργατική κατοικία στον Ευόσμο και σημείωσε ότι δεν έχει γίνει κανένας πλειστηριασμός ακινήτου από τράπεζα στη Θεσσαλονίκη από τις αρχές του 2016 και μετά. Επίσης ανέφερε ότι από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή απουσίαζαν οι πρώην αρχηγοί του κόμματος Κ. Καραμανλής, Αντ. Σαμαράς και Β. Μεϊμαράκης.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου