27 Οκτωβρίου 2016

Ένας νεκρός και εικόνες καταστροφής μετά το μπαράζ σεισμών στην Ιταλία

Στους δρόμους και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς πέρασαν τη νύχτα πολλοί κάτοικοι της κεντρικής Ιταλίας ενώ οι διασώστες έψαχναν στα συντρίμμια για τυχόν εγκλωβισμένους μετά τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,4 και 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκαν με διαφορά δύο ωρών.


«Μιλάμε για σκηνές αποκάλυψης. Η πόλη μας τελείωσε. Κτίρια κατέρρευσαν και ζούμε μέσα στον πανικό και τον φόβο», λέει ένας κάτοικος. Οι σεισμοί «χτύπησαν» σφοδρότερα της πόλεις Visso, Ussita και Castelsantangelo sul Nera.

Ένας ηλικιωμένος άνδρας που υπέστη ανακοπή καρδιάς είναι το μόνο γνωστό περιστατικό θανάτου που συνδέεται με τη σειρά σεισμικών δονήσεων.

Παράλληλα, περίπου δέκα άτομα έχουν τραυματισθεί ελαφρά, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, εθελοντές ανέφεραν ότι ένα παιδί έχει τραυματισθεί εξαιτίας κατάρρευσης κτίσματος στην κωμόπολη Καμερίνο.

Σήμερα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε δεκαοκτώ πόλεις και κωμοπόλεις της Ιταλίας για να γίνουν προσεκτικές αυτοψίες με εκτίμηση των ζημιών.
Μέχρι τις 11 το βράδυ, τοπική ώρα, οι μετασεισμικές δονήσεις στις περιφέρειες Μάρκε και Ούμπρια είχαν ξεπεράσει τις εξήντα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου