15 Σεπτεμβρίου 2016

Πληρωμές χωρίς μετρητά: νέο ρεκόρ κάθε χρόνο

Προβλέψεις για αύξηση κατά 8% ετησίως ως το τέλος της δεκαετίας, υπερβαίνοντας τις 175 δισεκατομμύρια συναλλαγές ως το 2020.


Οι πληρωμές άνευ μετρητών μπορούν να αυξηθούν κατά 8% ετησίως ως το τέλος της δεκαετίας, υπερβαίνοντας τις 175 δισεκατομμύρια συναλλαγές ως το 2020. Αυτό προβλέπει ο νέος επικεφαλής της PayPal για την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη (CEE) Matt Komorowski, ο οποίος παρουσίασε συνολικά τα στοιχεία συναλλαγών που δείχνουν ότι οι άνθρωποι νιώθουν όλο και πιο άνετα να πληρώνουν με πιστωτικές κάρτες και να χρησιμοποιούν ψηφιακά πορτοφόλια όπως η PayPal - τα μετρητά αποκτούν όλο και λιγότερη σημασία.

H ίδια ανοδική τάση μπορεί να παρατηρηθεί και στον τομέα των πληρωμών μέσω κινητών συσκευών. Οι καινοτομίες του m-commerce αποτελούν την κινητήριο δύναμη για ανάπτυξη. Μόνο τον περασμένο χρόνο έγιναν μέσω της PayPal 1,4 δισεκατομμύρια κινητές συναλλαγές παγκοσμίως.

Τον περασμένο χρόνο, πάνω από το μισό του τοπικού πληθυσμού της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης συνδέθηκε στο Διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Σύμφωνα με έρευνα του eMarketer, από τώρα ως και το 2019 η συγκεκριμένη αυτή περιοχή αναμένεται να παρουσιάσει ραγδαία οικονομική ανάπτυξη και το ποσοστό των κατοίκων που θα είναι online θα εκτιναχθεί από το 54,2% στο 65,2%1. Οι αυξανόμενες ευκαιρίες για τους διαδικτυακούς καταναλωτές αφορούν επίσης το ηλεκτρονικό εμπόριο και κατ' επέκταση τη βιομηχανία ηλεκτρονικών πληρωμών. Με τη σταθερά αναπτυσσόμενη πορεία της στην Κεντρική και στην Ανατολική Ευρώπη, η PayPal επέλεξε τον Matt Komorowski, τον πρώην Head of Sales της PayPal CEE, ως τον καινούργιο managing director για τη συγκεκριμένη περιφέρεια.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει πως το τμήμα της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης έχει προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον μεταξύ διεθνών και τοπικών επενδυτών. Τα δεδομένα αυτά δημιουργούν ένα έξοχο περιβάλλον για τους διαδικτυακούς καταναλωτές. Για αυτή τη μερίδα καταναλωτών είναι πολύ φυσικό να πληρώνουν στη στιγμή, με ένα μόνο κλικ. Στον κόσμο αρέσει όταν η πληρωμή γίνεται μια αόρατη διαδικασία. Το γεγονός αυτό προκαλεί καινούργιες επιχειρηματικές ευκαιρίες για εταιρείες όπως η PayPal. Τον τελευταίο χρόνο μόνο (σε παγκόσμιο επίπεδο) διεκπεραιώσαμε ηλεκτρονικές συναλλαγές αξίας άνω των 280 δισ. δολαρίων» τονίζει o νέος managing director της PayPal.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου