8 Σεπτεμβρίου 2016

Έριξε σε μια μέρα τη βροχή ενός ολόκληρου μήνα... Αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας!

Σε ένα εικοσιτετράωρο περίπου έριξε τη βροχή ενός ολόκληρου μήνα!! Τα στοιχεία που δίνει ο Καθηγητής Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άρης Μπαρτζώκας είναι όντως εντυπωσιακά.


Το ύψος της βροχής του Σεπτεμβρίου στα Γιάννινα, ανέρχεται με βάση τα στατιστικά στοιχεία των προηγούμενων ετών στα 54 χιλιοστά. Αυτό σημαίνει ότι πέφτει ένα λίτρο νερού σε ένα τετραγωνικό μέτρο εδάφους.

Η κακοκαρία που ξεκίνησε τα ξημερώματα της 6ης Σεπτεμβρίου και μετά από μία μικρή ανάπαυλα συνεχίστηκε μέχρι σήμερα το πρωί έδωσε ύψος βροχής 74 χιλιοστών.

Σε 28 ώρες δηλαδή, όπως σημείωσε ο κ. Μπαρτζώκας, έπεσε 37% περισσότερη βροχή από αυτή που καταγράφεται συνήθως σε όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου στην περιοχή μας.

Η κακοκαιρία κάνει μικρή ανάπαυλα καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται νέο κύμα.

Έτσι, την Πέμπτη, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και πιθανόν τις πρωινές ώρες τη Δυτική Στερεά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, πέντε έως έξι μποφώρ.

Με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία το τριήμερο από Παρασκευή 09/09 έως την Κυριακή 11/09 οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες φαίνεται να περιορίζονται στο Βόρειο Ιόνιο, καθώς επίσης στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου