13 Ιουνίου 2016

Επιχείρηση εκκένωσης της... δεύτερης Ειδομένης - Αδειάζουν τον καταυλισμό στο Πολύκαστρο

Επιχείρηση εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στο βενζινάδικο στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου, ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η ΕΛ.ΑΣ.


ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Από τις 07:30 το πρωί, διμοιρίες των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν στην περιοχή προκειμένου να συνοδεύσουν τους 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, περίπου, στα πούλμαν που θα τους μεταφέρουν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην επιχείρηση εκκένωσης μετέχουν περίπου 300 αστυνομικοί από την βόρεια Ελλάδα, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. δεν προβλέπει τη χρήση βίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα σχετικά με τις προσφυγικές ροές, στον άτυπο καταυλισμό βρίσκονται 1.828 άνθρωποι.

Το σχέδιο εκκένωσης αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο, με επίκεντρο το άλλο βενζινάδικο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα, όπου βρίσκονται -σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία- 1.109 πρόσφυγες και μετανάστες και το ξενοδοχείο στη στροφή για Ευζώνους (827 άτομα).

Οπως τονίζεται, εντός του άτυπου καταυλισμού βρίσκονται μόνο αστυνομικοί, οι οποίοι ενημερώνουν τους πρόσφυγες ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί για τα ΜΜΕ (άδεια δόθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ).

Τα σχέδια απομάκρυνσης προσφύγων και μεταναστών από τους τρεις άτυπος καταυλισμούς στην περιοχή, είχαν γίνει γνωστά από την πρώτη στιγμή εκκένωσης της Ειδομένης.

Η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών θα γίνει σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, όπου θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες ένταξής τους στο πρόγραμμα αίτησης χορήγησης ασύλου και μετεγκατάστασης ή οικογενειακής επανένωσης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου