24 Ιουνίου 2016

Παραιτείται ο Κάμερον! Μένει μέχρι τον Οκτώβριο

Την πρόθεση του να παραιτηθεί ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τη νίκη του Brexit.


Ο Ντέιβιντ Κάμερον σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ντάουνινγκ Στριτ και έχοντας στο πλάι του τη σύζυγό του. Διευκρίνισε ότι θα παραιτηθεί. Η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία...χρειαζόμαστε έναν νέο πρωθυπουργό τον Οκτώβριο», δήλωσε «Η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή», είπε.

Οι αποφάσεις του λαού θα γίνουν σεβαστές. Δεν ήταν μια απόφαση που ελήφθη επιπόλαια. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Η βούληση του λαού θα γίνει σεβαστή. Η οικονομία της Βρετανίας θα παραμείνει σεβαστή. Δεν υπάρχουν άμεσες αλλαγές στις συνθήκες ζωής των Βρετανών που μένουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή των μη βρετανών πολιτών που μένουν στη Βρετανία. Θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαι περήφανος που υπήρξα πρωθυπουργός αυτής της χώρας τα τελευταία έξι χρόνια.

Πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, δεν πρέπει να τις αποφεύγουμε. Γι' αυτό κάναμε το δημοψήφισμα στη Σκωτία, γι' αυτό κάναμε και αυτό το δημοψήφισμα. Έδωσα τη μάχη με πάθος. Ο βρετανικός λαός έκανε μια ξεκάθαρη επιλογή. Η χώρα απαιτεί μια νέα ηγεσία. Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ ως πρωθυπουργός να σταθεροποιήσω το πλοίο. Αλλά δεν μπορώ να παραμείνω καπετάνιος. Πρέπει να υπάρξει νέα ηγεσία!

Ο νέος πρωθυπουργός θα αποφασίσει πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενημέρωσα τη Βασίλισσα για τις εξελίξεις.

Είναι μια εντολή που πρέπει να ακολουθήσουμε τόνισε και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα.

Όπως είπε ο Ντέιβιτ Κάμερον δε θα υπάρξουν αλλαγές για την ώρα στις συνθήκες ζωής των Βρετανών αλλά και όλων όσων ζουν στη Βρετανία ενώ τόνισε πως πρέπει «να ετοιμαστούμε για τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ».

Ο Ντέιβιντ Κάμερον έκανε το διάγγελμα με το οποίο ανακοίνωσε την παραιτησή του από την πρωθυπουργία της Βρετανίας με τη σύζυγό του Σαμ στο πλευρό του. Οι τηλεοπτικές κάμερες μάλιστα "έπιασαν" την σύζυγο του πρωθυπουργού να δακρύζει.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου