24 Ιουνίου 2016

Πρώτο δείγμα θετικό για Εθνική

Η πρώτη εικόνα της ανανεωμένης Εθνικής ήταν άκρως πειστική, καθώς στο πρώτο της φιλικό έδειξε πολύ καλά στοιχεία κερδίζοντας με 78-52 την Τουρκία. Εντυπωσιακός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.


Τα αποκαλυπτήρια της ανανεωμένης Εθνικής έγιναν και το σίγουρο είναι ότι άφησαν πολλές υποσχέσεις. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κέρδισε με 78-52 την Τουρκία δείχνοντας να εχει προσθέσει αρκετά νέα στοιχεία στο παιχνίδι της. Αθλητικότητα, κίνηση από όλους τους παίκτες ακόμα και μακριά από τη μπάλα, εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα στο ανοικτό γήπεδο και η ομαδική προσπάθεια για το ριμπάουντ είναι μόνο μερικά από τα δείγματα γραφής που εμφάνισε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Στο πρώτο φιλικό της Ελλάδας ήταν ηλίου φαεινότερο ο αναβαθμισμένος ρόλος του Γιάννη Αντετοκούνμπο (13π.). Ο σταρ των Μπακς ήρθε με φόρα από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο, ενώ η συνεργασία του με τον Κώστα Κουφό (17π.) ήταν σε αρκετές περιπτώσεις ιδανική. Από τους... παλιούς ξεχώρισε ο Παπαπέτρου που σταμάτησε στους 15 πόντους.

Ο αγώνας

Η Ελλάδα ξεκίνησε το παιχνίδι με μία αρκετά ψηλή πεντάδα, καθώς ο Φώτης Κατσικάρης επέλεξε αρχικά τους Καλάθη, Χαραλαμπόπουλο, Αγραβάνη, Αντετοκούνμπο και Κουφό. Με τον σταρ των Μπακς να αλλοιώνει μπάλες στην άμυνα, να δημιουργεί παιχνίδι μοιράζοντας ασίστ και τους Κουφό, Καλάθη να τον ακολουθούν η Ελλάδα έτρεξε ένα επιμέρους 10-3 αναγκάζοντας τον Αταμάν να καλέσει τάιμ άουτ, προκειμένου να δώσει νέες εντολές στους παίκτες του, καθώς εκτός του Ερντέν η υπόλοιπη ομάδα δυσκολεύονταν απέναντι στα ελληνικά κορμιά. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιθετικά προσπαθούσε να βρει σκορ εκμεταλλευόμενο τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος είτε στο coast to coast, είτε με σουτ από μέση απόσταση είτε ποστάροντας κατάφερνε να αποτελεί σημείο αναφοράς (17-12 στο 8'). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 18-13, καθώς το ροτέισον κι οι δοκιμές διατάραξαν τον ρυθμό που υπήρξε στο παιχνίδι μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Στη δεύτερη περίοδο ήταν η ώρα του Γιάννη Μπουρούση να αναλάβει δράση. Ο Έλληνας σέντερ απειλώντας από κοντινή και μακρινή απόσταση κατάφερνε να δημιουργεί χώρους για τους υπόλοιπους (25-17 στο 13'). Η Ελλάδα γενικότερα έδειχνε να πατάει αρκετά καλά στο παρκέ και ειδικά στο ανοικτό γήπεδο ήταν ασταμάτητη. Αντίθετα, τα λάθη (7) ήταν αυτά που "πλήγωναν" το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (29-23 στο 16'), όμως κάτι τέτοιο θεωρείται λογικό για αυτό το χρονικό σημείο. Τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 42-34, καθώς το δίδυμο των ΝΒΑερ Αντετοκούνμπο - Κουφού έδειχνε να έχει βρει μία "δολοφονική" για την αντίπαλη άμυνα χημεία.

Με την άμυνα να μπαίνει σε πρώτο πλάνο κρατώντας για παραπάνω από 4,5 λεπτά στο "0" τους Τούρκους και τα τρίποντα να βρίσκουν στόχο, η "γαλανόλευκη" έτρεξε ένα επιμέρους 11-2 αυξάνοντας τη διαφορά της για πρώτη φορά στο +17 (53-36 στο 25'). Όσο κυλούσε ο χρόνος η Ελλάδα έδειχνε να βρίσκει καλύτερο ρυθμό και στο σετ παιχνίδι κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει με το σκορ στο 60-41.

Στην τελευταία περίοδο ο Φώτης Κατσικάρης προσπάθησε να μοιράσει περισσότερο το χρόνο συμμετοχής δοκιμάζοντας σχήματα χωρίς τους Αντετοκούνμπο - Μπουρούση - Κουφό - Καλάθη που είναι δεδομένο ότι θα σηκώσουν στις πλάτες τους το μεγαλύτερο βάρος. Ακόμα και σε αυτές τις δοκιμές το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν έδειξε να χάνει τους αμυντικούς του προσανατολισμούς αλλά και την αποτελεσματικότητα του στην επίθεση. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 78-52.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 42-34, 60-41, 78-52.

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Αθηναίου 3 (1), Μπουρούσης 6 (2), Καλάθης 8, Καββαδάς, Μάντζαρης 2, Αγραβάνης 8 (1), Παπαπέτρου 15 (1), Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης 2, Αντετοκούνμπο Γ. 13, Κουφός 17, Αντετοκούνμπο Θ. 4.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Αταμάν): Αρσλάν 1, Ασίκ 4, Μπαλμπάι, Γκιουλέρ 6 (2), Οσμάν 12, Ερσέκ, Ερντέν 15, Μαχμούτολγου 3 (1), Σαβάς 2, Γκετσίκ 3 (1), Ντίξον 5 (1), Μπατούκ, Κορκμάζ 1, Μουτάφ, Σιπάχι.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου