Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, στο Σικάγο, είναι πιο υγιεινό για τους ανθρώπους να τρώνε όταν πεινούν σε μέτριο βαθμό παρά όταν δεν πεινούν.
Ειδικότερα, ζητήθηκε από 45 φοιτητές να βαθμολογήσουν πρώτα το επίπεδο πείνας τους και στη συνέχεια να καταναλώσουν ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες. Στη συνέχεια, μετρήθηκε το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα τους, σε τακτικά διαστήματα, μετά την κατανάλωση του γεύματος.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι άνθρωποι που πεινούσαν μετρίως πριν το γεύμα είχαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μετά από την κατανάλωση του γεύματος έναντι των ανθρώπων που δεν πεινούσαν ιδιαίτερα πριν το γεύμα.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα συνδέονται με διαβήτη, παχυσαρκία κι άλλες σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.
ΠΗΓΗ
Ειδικότερα, ζητήθηκε από 45 φοιτητές να βαθμολογήσουν πρώτα το επίπεδο πείνας τους και στη συνέχεια να καταναλώσουν ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες. Στη συνέχεια, μετρήθηκε το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα τους, σε τακτικά διαστήματα, μετά την κατανάλωση του γεύματος.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι άνθρωποι που πεινούσαν μετρίως πριν το γεύμα είχαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μετά από την κατανάλωση του γεύματος έναντι των ανθρώπων που δεν πεινούσαν ιδιαίτερα πριν το γεύμα.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα συνδέονται με διαβήτη, παχυσαρκία κι άλλες σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου