15 Δεκεμβρίου 2015

Έρχεται το 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου

Δείτε το πρόγραμμα και τα αφιερώματα του φετινού Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 ως τις 23 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας μας δίνει για πέμπτη χρονιά το ραντεβού του, από τις 17 ως τις 23 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό γεγονός που συντονίζεται με το πέρασμα του κινηματογράφου στην ψηφιακή του εποχή και φιλοδοξεί να εκφράσει την πρωτοποριακή αλλαγή στην Ελλάδα.

Οι φίλοι του κινηματογράφου θα έχουνε την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες από (πάρτε βαθιά ανάσα) την Ισπανία, το Ιράν, το Βιετνάμ, τον Καναδά, την Εσθονία, τις Φιλιππίνες, την Κροατία, τη Σερβία, την Ουγγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, το Μαρόκο, το Μπαγκλαντές, την Ινδία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, την Γαλλία, τη Νότια Αφρική, τη Δανία, την Ιταλία, τη Νότια Κορέα, την Αλγερία, την Πολωνία, την Αυστραλία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα, την Αργεντινή, την Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, την Αίγυπτο, το Μεξικό, το Χονγκ Κονγκ, τη Βραζιλία και το Αφγανιστάν.



Το Φεστιβάλ, προωθώντας την ιδέα του ψηφιακού κινηματογράφου περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης, κινουμένων σχεδίων πειραματικές, video art , video dance και σπουδαστικές ταινίες που δημιουργήθηκαν με την χρήση των νέων ψηφιακών μέσων .Το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στους ιστορικούς κινηματογράφους Αλκυονίδα και Στούντιο.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας αποτέλεσε, από το ξεκίνημα του, ένα σημείο συνάντησης Τεχνών και Θεατών από όλες τις χώρες. Ταυτόχρονα πέτυχε μια ευθυγράμμιση της σύγχρονης κινηματογραφικής πραγματικότητας στην Ελλάδα με τις μεγάλες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο ως προς τον Κινηματογράφο, ο οποίος σταθερά βαδίζει προς την Ψηφιακή του Εποχή, έτσι το Φεστιβάλ χαρακτηρίστηκε πρωτοποριακό, καθώς ανέτρεψε το σύνηθες να φτάνουν στη χώρα μας οι διεθνείς εξελίξεις με αρκετά χρόνια καθυστέρηση και γι’ αυτό βρήκε αμέσως μεγάλη και απρόσμενη ανταπόκριση από τη Διεθνή Κινηματογραφική πραγματικότητα.

Επιπλέον το 5o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου σε συνεργασία με το φινλανδικό φεστιβάλ Wildlife Vaasa, θα παρουσιάσει και φέτος ένα ειδικό πρόγραμμα προβολών, το 3ο «Πανόραμα οικολογικών και επιστημονικών ταινιών», συνεισφέροντας στην διάδοση της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο. Το ειδικό πρόγραμμα των προβολών θα πλαισιωθεί με πάνελ συζήτησης, με κύριο θέμα τον ρόλο των Κινηματογραφικών Φεστιβάλ στην διάδοση και ενημέρωση του κοινού γύρω από τρέχοντα θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας κοινού ενδιαφέροντος.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου