26 Δεκεμβρίου 2015

Μητσοτάκης: Θα οδηγηθεί σε εξεταστική ο Βαρουφάκης

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος θα οδηγήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη σε εξεταστική Επιτροπή, λόγω παλαιότερων δηλώσεων του τελευταίου περί «αφελληνισμού» των τραπεζών.

 ΦΩΤΟ:Alexandros Michailidis / SOOC

Η δήλωση αυτή του Κ. Μητσοτάκη έγινε με αφορμή ενός άρθρου του Γιάνη Βαρουφάκη τον Απρίλιο του 2013, με τίτλο «Να αφελληνιστούν», το οποίο αναφέρεται στις τράπεζες και σημειώνει ότι σε αυτό ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριζε ότι οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να γίνουν ευρωπαϊκές, δηλαδή να αφελληνιστούν άμεσα, γιατί έτσι θα μείνουν εκτός νυμφώνος η διαπλοκή ελλήνων πολιτικών με έλληνες τραπεζίτες.



«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Με εμένα πρόεδρο της ΝΔ αυτά δεν θα ξεχαστούν. Εγγυώμαι ότι θα διερευνηθούν από μια εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή της Βουλής, η οποία θα κληθεί να αξιολογήσει κατά πόσο η προφητεία του κ. Βαρουφάκη εκπληρώθηκε στο ακέραιο από μνημειώδη αδεξιότητα ή βάσει σχεδίου. Και βέβαια να διερευνήσει αν υπάρχουν ευθύνες για την τεράστια ζημιά που προκλήθηκε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου