29 Δεκεμβρίου 2015

Εκστρατεία για την μείωση των αδέσποτων στην Λαμία-Τι αποφάσισε η Επιτροπή

Δελτίο Τύπου
Της Επιτροπής για την παρακολούθηση του Προγράμματος
Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαμιέων


Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης διεξήχθη συνεδρίαση της Επιτροπής για την παρακολούθηση του Προγράμματος Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων στον Δήμο Λαμιέων.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:



1.Εγκρίθηκε το τελικό διαμορφωμένο έντυπο που θα αποσταλεί μέσω της ΔΕΥΑΛ σε όλους τους δημότες. Το έντυπο θα αποτελέσει τμήμα καμπάνιας ενημέρωσης των δημοτών για τις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στα δεσποζόμενα ζώα τους για την τοποθέτηση σήμανσης (τσιπ) και στείρωσης και παράλληλα της ουσιαστικής συμμετοχής στην ελάττωση των αδέσποτων στον δήμο Λαμιέων.

2.Γίνεται αίτημα προς τον Δήμο Λαμιέων για
την διερεύνηση δημιουργίας ειδικού κοινόχρηστου περιφραγμένου χώρου όπου τα δεσποζόμενα ζώα θα μπορούν να ασκηθούν και να κάνουν περιπάτους με την συνοδεία του ιδιοκτήτη τους. Εντός του χώρου οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πλαστικά γάντια και σακουλάκια ώστε να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των ζώων τους.

3.Η Επιτροπή αξιολογώντας την έως τώρα λειτουργία του Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων προτείνει στον Δήμο Λαμιέων οι νέες συμβάσεις έργου που θα συναφθούν για το 2016 να είναι τέσσερις αντί για δύο. Συγκεκριμένα να υπάρχουν ξεχωριστές συμβάσεις για Κτηνίατρο, βοηθό Κτηνιάτρου, για την καθαριότητα και τις περισυλλογές των αδέσποτων.

4.Συζητήθηκαν οι καταγγελίες πολιτών για την ύπαρξη αγέλης ζώων στο περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Καταστήματος καθώς και ο τρόπος απομάκρυνσής τους.

5.Αποφασίσθηκε να γίνει αίτημα προς την Δημοτική Αρχή για πρόσκληση της Animal Action στην Λαμία με σκοπό να πραγματοποιηθούν μαζικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων του Δήμου Λαμιέων. Στην συγκεκριμένη απόφαση μειοψήφισε το μέλος Κα Αντωνακάκη Μαριάννα.

6.Να γίνουν ενέργειες προς την Αστυνομία και τον Δήμο Λαμιέων για την εύρυθμη λειτουργία του μικτού κλιμακίου για τον έλεγχο της σήμανσης (τσιπ) των δεσποζόμενων ζώων. Κατά την διενέργεια του ελέγχου θα δίδεται στον ιδιοκτήτη του σκύλου και το έντυπο της καμπάνιας ενημέρωσης για την εφαρμογή τσιπ και στείρωσης των ζώων.

7.Η Επιτροπή αποφάσισε πως σε κάθε συνεδρίασή της θα κατατίθενται πλήρη αναλυτικά στοιχεία της λειτουργίας του Κέντρου Περίθαλψης (πόσες στειρώσεις, σημάνσεις, αριθμός περισυλλογών, υιοθεσίες, απελευθερώσεις κλπ ζώων έγιναν στο μεσοδιάστημα των συνεδριάσεων)

8.Για το θέμα των υιοθεσιών των αδέσποτων αποφασίσθηκε να επικαιροποιηθεί το συμβόλαιο Υιοθεσίας των Ζώων σύμφωνα με την νέα νομοθεσία καθώς και να υπάρχουν έλεγχοι στον ανάδοχο-ιδιοκτήτη ώστε να εξασφαλίζεται η ευζωία των ζώων και να αποφεύγονται καινούριες εγκαταλείψεις. Προς τούτο θα κατατεθεί από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Δήμο Λαμιέων για το έτος 2016.

Τα μέλη της Επιτροπής:
Μώρης Δημήτριος-Δημοτικός Σύμβουλος
Μπαρτσιώκα Αγγέλα-Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας
Στασινός Παναγιώτης-Μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας
Αντωνακάκη Μαριάννα-Κτηνίατρος
Καραγιάννης Σπύρος- Εκπαιδευτής Ζώων

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου