10 Νοεμβρίου 2016

Άρωμα τρομοκρατίας στην καρδιά της Αθήνας

Το νέο χτύπημα έγινε στη Γαλλική Πρεσβεία, ακριβώς απέναντι από την είσοδο της Βουλής λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Ομπάμα.


Έντονο προβληματισμό προκαλεί η επίθεση με χαρακτηριστικά τρομοκρατίας στην καρδιά της Αθήνας, στη Γαλλική Πρεσβεία, ακριβώς απέναντι από την είσοδο της Βουλής, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα.

Ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα συμβολικό χτύπημα, ωστόσο υπάρχει ένας τραυματίας φρουρός του κτιρίου, καθώς η χειροβομβίδα εξερράγη ακριβώς δίπλα στο φυλάκιο του σκοπού.

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν χειροβομβίδα στον αστυνομικό-σκοπό της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν ελαφρά. Το περιστατικό συνέβη στις 4:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Όπως ήδη αναφέρθηκε το σημείο της επίθεσης βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή και προκαλεί ανησυχίες εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις κάμερες, όσο Βουλής, όσο και πρεσβείας, που πιστεύουν ότι θα έχουν καταγράψει τη διαδρομή της μοτοσικλέτας.

Τόσο στη Γαλλική Πρεσβεία, όσο και ακριβώς απέναντι στη Βουλή υπάρχει μόνιμη αστυνομική δύναμη, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους δράστες να πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους.

Στο σημείο, επί της βασιλίσσης Σοφίας έσπευσαν πυροτεχνουργοί και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, ενώ πραγματοποιούνται έρευνες για τους δράστες στην ευρύτερη περιοχή.

Κλειστή είναι η βασ.Σοφίας και στα δύο ρεύματα, από την Σέκερη μέχρι τη λεωφ. Αμαλίας, και η Ακαδημίας από την Κανάρη μέχρι την βασ. Σοφίας.

Αργότερα, βρέθηκε στα όρια της περιοχής των Εξαρχείων μια μοτοσικλέτα, η οποία εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν ήταν αυτή στην οποία επέβαιναν οι δράστες.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου