3 Νοεμβρίου 2016

Η άγνωστη συνήθεια που σου προσθέτει 385 θερμίδες την ημέρα

Δεν είναι φαγητό, δεν είναι ποτό. Είναι κάτι λιγότερο προφανές αλλά πολύ επιβαρυντικό για τον μεταβολισμό σου.


Θα μπορούσε να είναι δύο κομμάτια πίτσα, ένα μικρό πιάτο με πατάτες τηγανητές, κάτι παραπάνω από 4 φέτες ψωμί, δύο ποτήρια αναψυκτικό, αλλά δεν είναι. Τουλάχιστον αν ήταν κάτι τέτοιο, θα το χαιρόσουν κιόλας βρε αδερφέ (όσο διαρκούσε τουλάχιστον). Αυτή η κακή συνήθεια για την οποία θα σου μιλήσουμε ευθύς αμέσως και σύμφωνα με τους ερευνητές του King's College στο Λονδίνου μπορεί να σου προσθέτει μέχρι και 385 σε καθημερινή βάση λέγεται έλλειψη ύπνου.

Κακό μαντάτο αν σκεφτείς πως ο μέσος άνθρωπος κοιμάται σήμερα περίπου δύο ώρες λιγότερο απ' ό,τι 60 χρόνια πριν, με τους μισούς από αυτούς να υποφέρουν σε τακτική βάση από αϋπνίες.

Χάρη στην έλλειψη ύπνου λοιπόν, όχι μόνο έχεις την ευκαιρία να τρως πιο πολύ, αφού είσαι ξύπνια αλλά κάνεις και πολύ χαμηλές καύσεις.

Και δεν είναι μόνο αυτό, τα άτομα που κοιμούνται λιγότερο από 5 ώρες καθημερινά διαταράσσουν και τις ορμόνες τους, συγκεκριμένα τη λεπτίνη, η οποία είναι ό,τι λέει το όνομά της-πρωτεϊνική ορμόνη που ρυθμίζει την ενεργειακή πρόσληψη, συμπεριλαμβανομένης της όρεξης, της πείνας, του μεταβολισμού και της συμπεριφοράς.

Παράλληλα, η γκρελίνη, η οποία είναι γνωστή ως ορμόνη της πείνας, εκτοξεύεται στα ύψη. Και τι γίνεται όταν συμβαίνουν όλα αυτά; Οι επιστήμονες υπολογίζουν μια θερμιδική επιβάρυνση γύρω στις 385 την ημέρα.

Γι' αυτό άσε το κινητό, σβήσε την τηλεόραση, απομακρύνσου από τα ξενύχτια, σταμάτα να γεμίζεις με προβλήματα το κεφάλι σου και πήγαινε για ύπνο λίγο νωρίτερα απόψε. Για τη σιλουέτα ρε γαμώτο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου