6 Ιουλίου 2016

Κυβερνητικοί βουλευτές: Ψήφισαν, αλλά διαμαρτύρονται για περικοπή του ΕΚΑΣ

Την δυσφορία (και) των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος για την «καρατόμηση» του ΕΚΑΣ.


Την δυσφορία (και) των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος για την «καρατόμηση» του ΕΚΑΣ. Την ίδια στιγμή το κυβερνητικό στέλεχος δεν θέλησε να πάρει θέσει στην πρωθυπουργική εξαγγελία περί ίδρυσης Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πάντως, τα παράπονα των κυβερνητικών βουλευτών -που σημειωτέον, είχαν υπερψηφίσει τα σχετικά νομοσχέδια- έπεφταν «βροχή».

«Είναι άδικη η περικοπή του ΕΚΑΣ και πρέπει να αντικατασταθεί διότι το λάμβαναν χαμηλοσυνταξιούχοι» δήλωσε ο Γρηγόρης Στογιαννίδης (ΣΥΡΙΖΑ).

Ανάλογη ήταν και η παρέμβαση του Γιώργου Παπαηλιού ο οποίος ζήτησε από τον υφυπουργό να απαντήσει τι πρόκειται να γίνει με το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην πρωθυπουργική εξαγγελία αναφέρθηκε και ο Γιάννης Θεωνάς ενώ ο Χρήστος Σιμορέλης  μιλώντας για τις δεσμεύσεις περί αποκατάστασης των απωλειών από το 2018-2019, παρατήρησε δηκτικά: «Ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι το 2018; Άμεσα πρέπει να επανορθώσουμε».

Απαντώντας ο κ. Πετρόπουλος επέμεινε ότι το ΕΚΑΣ είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης. Δεν μπόρεσε όμως να δώσει καθαρές απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι διότι όπως εξήγησε το σύστημα δεν έχει τέτοια πιστότητα στα μηχανογραφικά για να γνωρίζουμε ποιοι παίρνουν σε μια οικογένεια το ΕΚΑΣ. Δεν ξέρουμε τις περιπτώσεις ζευγαριών με ΕΚΑΣ που αποτελεί κριτήριο για τις διορθωτικές μας παρεμβάσεις».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου