4 Ιουλίου 2016

Αυτοί είναι οι εννέα «φάκελοι» για τις τηλεοπτικές άδειες

Έληξε η διορία για την κατάθεση αίτησης συμμετοχής στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, με τους συμμετέχοντες να φτάνουν σύμφωνα με τις πληροφορίες τους εννέα. Εκτός από τα ήδη γνωστά ονόματα που είχαν δείξει ενδιαφέρον, είχαμε και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.


Λίγα βήματα έχουν απομείνει για την οριστικοποίηση ενός νέου τηλεοπτικού τοπίου, όπου ο καθένας θα πληρώνει το κρατικό αγαθό που λέγεται συχνότητα. Η λειτουργία των καναλιών θα διέπεται από αυστηρούς κανόνες, που σκοπό έχουν τη ρύθμιση μίας σκιώδους αγοράς, όπου κατά το παρελθόν αποτέλεσαν ένα από τους τρεις πυλώνες του τριγώνου της διαπλοκής.

Η διορία για την κατάθεση αίτησης συμμετοχής έληξε, με τον αριθμό όσων δήλωσαν εμπράκτως ενδιαφέρον για τον επικείμενο διαγωνισμό να προκαλεί κυβερνητικά χαμόγελα, αφού παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις και τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη, οι συμμετέχοντες φτάνουν τους εννέα.

Εκτός, λοιπόν, από τα ονόματα που ήταν λίγο – πολύ γνωστά για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, είχαμε και... εκπλήξεις. Μέχρι χθες, ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου, το STAR και ο ANT1 είχαν καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας για συμμετοχή στο διαγωνισμό. Και σήμερα, σε αντίθεση με όσους προέβλεπαν ότι δεν θα συμμετάσχει, το Mega τελικά κατέθεσε αίτηση συμμετοχής.

Οι φήμες για συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη, τελικά ίσχυαν, αφού ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε το σχετικό φάκελο, όντας ο δεύτερος ποδοσφαιρικός παράγοντας που επιθυμεί να μπει στην τηλεοπτική αγορά μετά τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Από εκεί και πέρα, ήταν γνωστό πως το «Ε» θα συμμετείχε, όπως επίσης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Με τη μεγαλύτερη ίσως έκπληξη να αποτελεί η είσοδος του Γιάννη Καλογρίτσα, που στην εν λόγω ΕΠΕ συμμετέχει και ο Κώστας Αρβανίτης.

Αναλυτικά οι συμμετέχοντες είναι οι εξής: ΑΝΤ1, STAR, ALPHA, EPSILON, ΣΚΑΪ, MEGA, Βαγγέλης Μαρινάκης, Ιβάν Σαββίδης και ο Γιάννης Καλογρίτσας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου