24 Μαΐου 2016

Στο σκοτάδι η επιχείρηση για την εκκένωση της Ειδομένης

Άρχισε σήμερα Τρίτη η εκκένωση της Ειδομένης, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων - Στο σκοτάδι η εξέλιξη της επιχείρησης, καθώς η κυβέρνηση έχει αποκλείσει την πρόσβαση των ΜΜΕ, με εξαίρεση την ΕΡΤ, στην περιοχή - Συλλήψεις δημοσιογράφων.


Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί και όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πάνω από 600 πρόσφυγες έχουν αναχωρήσει με λεωφορεία, με προορισμό δομές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η περιοχή έχει χωριστεί σε τομείς, ξεκινώντας από τα σημεία που είναι κοντά στον κεντρικό δρόμο και προχωρούν μέχρι τα σύνορα.

Απομάκρυνση των δημοσιογράφων

Σημειώνεται ότι από την περιοχή έχουν απομακρυνθεί εκπρόσωποι του Τύπου .
Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφου του BBC, ρεπόρτερ που βρίσκονταν στην Ειδομένη συνελήφθηκαν.

Δέκα διμοιρίες και ελικόπτερο τη ΕΛ.ΑΣ

Στην περιοχή αναμένονται περισσότερες δυνάμεις της Αστυνομίας και μάλιστα έχουν ξεκινήσει από την Αττική πάνω από δέκα διμοιρίες.

Παράλληλα, αυξάνονται οι αστυνομικές δυνάμεις και στα κέντρα φιλοξενίας υπό τον φόβο αντιδράσεων, ενώ στη διάρκεια της επιχείρησης πάνω από την Ειδομένη πετά ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο δίνει απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Μεταφορά 8.500 ατόμων

Η επιχείρηση θα διαρκέσει από λίγες μέρες μέχρι και μια εβδομάδα, ενώ περίπου 8.500 υπολογίζεται ότι είναι τα άτομα που θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές σε όλη την Ελλάδα.

Πάντως ο προβληματισμός παραμένει σχετικά με το πώς θα αντιμετωπιστούν όσοι αντιδράσουν στη μετακίνηση.

Βιομηχανικοί χώροι

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμοι έξι πρώην βιομηχανικοί χώροι στη Θεσσαλονίκη που προέκυψαν από τις διαδικασίες της ενοικίασης.

Σε αυτούς, περιλαμβάνονται τρεις από την πρώτη φάση των ενοικιάσεων, που βρίσκονται στο Καλοχώρι (ένα πρώην εργοστάσιο, μία πρώην εταιρεία logistics και μία πρώην αποθήκη αλυσίδας σούπερ μάρκετ) και τρεις ακόμη χώροι που προέκυψαν από τη δεύτερη φάση των ενοικιάσεων (στην Ευκαρπία, στη Θέρμη και στο Δερβένι).

Για τους λόγους της διαδικασίας μεταφοράς προσφύγων θα χρησιμοποιηθεί και η δομή στο Βαγιοχώρι που ανακατασκευάστηκε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου