20 Μαΐου 2016

Απλά κόλπα για να χάσετε βάρος!

Χάστε τα τελευταία κιλά που έμειναν από την εγκυμοσύνη χωρίς κόπο!


Καλοκαίρι, θάλασσα, μαγιό... Ήρθε η ώρα να χάσουμε επιτέλους εκείνα τα 3-4 κιλά που έχουν ξεμείνει από την εγκυμοσύνη. Εύκολο να το λες, όμως δύσκολο να το κάνεις! Γιατί όταν είσαι μαμά έχεις τόσες πολλές υποχρεώσεις και τόση κούραση που το τελευταίο που θέλεις είναι να μετράς κάθε μπουκιά ή να μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να απολαύσει ένα γλυκό... Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί πιο εύκολοι τρόπο να χάσουμε μερικά κιλά. Αρκεί να υιοθετήσουμε κάποιες απλές συνήθειες που θα κάνουν το μεταβολισμό μας να "τρέχει" πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να καίει περισσότερες θερμίδες, όπως αυτές:

Μην λιμοκτονείτε 

Οι δίαιτες πείνας δεν έχουν ποτέ αποτέλεσμα -τουλάχιστον μακροπρόθεσμα. Μην περιορίζεστε σε ένα γεύμα την ημέρα -τρώτε πολλά και μικρά, κυρίως φρούτα, λαχανικά και όσπρια.

Προσθέστε πρωτεΐνη 

Ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μεταβολίσει την πρωτεΐνη, σε σχέση μ ε τους υδατάνθρακες ή το λίπος. Έτσι, σας βοηθάει να χορτάσετε πιο γρήγορα και να νιώθετε χορτάτη για περισσότερο χρόνο.

Αλλάξτε χέρι 

Ένα απλό κόλπο για να σταματήσετε να τρώτε ασυναίσθητα -και κατά συνέπεια περισσότερο από όσο χρειάζεστε- είναι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το άλλο χέρι για να κρατήσετε το πιρούνι. Με τον τρόπο αυτό θα αναγκαστείτε να αφιερώσετε περισσότερη προσοχή στη διαδικασία του γεύματος και είναι πολύ πιθανό να σταματήσετε να τρώτε πιο σύντομα.

Χρησιμοποιείστε μικρότερα πιάτα 

Σερβίρετε το φαγητό σας σε πιο μικρό πιάτο και σταματήστε να τρώτε όταν νιώσετε ότι έχετε χορτάσει -κι όχι όταν αδειάσει.

Κλείστε την τηλεόραση 

Όταν τρώτε και ταυτόχρονα βλέπετε τηλεόραση ή χαζεύετε στον υπολογιστή, είναι αναμενόμενο να φάτε περισσότερο από όσο χρειάζεστε. Αποφύγετε κάθε περισπασμό και αφιερώστε την ώρα του φαγητού μόνο στο φαγητό -και την οικογένειά σας, φυσικά!

Γυμναστείτε το πρωί 

Αν έχετε αποφασίσει να αφιερώνετε λίγο χρόνο για το καλό της φυσικής σας κατάστασης, προτιμήστε να γυμνάζεστε το πρωί. Έτσι, όχι μόνο καταπολεμάτε την πείνα αλλά και αυξάνετε τη θερμοκρασία του σώματος με αποτέλεσμα να καίει περισσότερες θερμίδες όλη μέρα.

Φάτε «κανονικά» γεύματα 

Όχι, μόνο μια σαλάτα δεν πρόκειται να σας χορτάσει και δεν αρκεί για να έχετε την απαιτούμενη ενέργεια. Επιπλέον, δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Αν το γεύμα σας δεν περιέχει πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και λιπαρά είναι βέβαιο ότι σύντομα θα πεινάτε και θα φάτε ό,τι βρεθεί μπροστά σας. Μια γρήγορη λύση για να έχετε ένα πλήρες γεύμα χωρίς να μαγειρέψετε είναι να προσθέσετε στη σαλάτα σας μερικά φασόλια, μισό αβοκάντο ή μια χούφτα ηλιόσπορους.

Κοιμηθείτε λίγο πιο νωρίς 

Είναι δύσκολο για μια μαμά να νιώθει ξεκούραστη, όμως η κόπωση είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που θέλετε να τρώτε περισσότερο φαγητό. Προσπαθήστε να ξεκουράζεστε λίγο πιο πολύ για να έχετε ενέργεια και να μην νιώθετε την ανάγκη να φάτε μια τούρτα για να καταφέρετε να σταθείτε στα πόδια σας!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου