21 Μαρτίου 2016

Αναρχικοί δημοσίευσαν λίστα με ελεγκτές Μέσων Μεταφοράς

Σε μία πρωτοφανή κίνηση προχώρησε η ομάδα αναρχικών που στις 12 Μαρτίου προκάλεσε φθορές στο σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι, καθώς "έδωσαν" με ονοματεπώνυμα ελεγκτές του μετρό.


Τα ονόματα 125 ελεγκτών Μέσων Μεταφοράς δημοσίευσαν αναρχικοί σε γνωστή σελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου. Τη λίστα φέρεται να έχει δημοσιοποιήσει η ίδια ομάδα αναρχικών που πραγματοποίησε επίθεση με βαριοπούλες πριν από λίγες ημέρες στο σταθμό του Μετρό «Μοναστηράκι».


Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση "η λεηλασία των ζωών μας περιλαμβάνει πολλά: περικοπές μισθών -συντάξεων -επιδομάτων, αυξήσεις φόρων, τιμολογίων του ηλεκτρικού ρευματός και βέβαια μπόλικη ανεργία. Στις μετακινήσεις μας στην πόλη πηγαίνοντας για δουλειά, για αγορές ή για να διασκεδάσουμε "προσπερνούμε" σεκιούριτι και μπάτσους, αντικρίζουμε το μάτι του "μεγάλου αδερφού" σε κάθε μας βήμα ΄΄. Ακόμα πέφτουμε σε τουρνικέ ,όπως συμβαίνει σε κάποια λεωφορεία , μέτρο που λειτουργεί ήδη πειραματικά με στόχο την περαιτέρω γενίκευσή του. Μετακινήσεις που μετά την αύξηση του εισητηρίου γίνονται ακόμα ακριβότερες γιατί το "ταμείο είναι μείον".

"Και μας λένε συνεχώς οτί εμείς πρέπει να πληρώσουμε την κρίση και τα απόνερά της, χωρίς να λέμε κουβέντα. Υπάρχει όμως και μια άλλη πραγματικότητα που την χτίζουμε ήδη οι από τα κάτω μέσα στις κοινότητές μας. Άρνηση πληρωμής εισιτηρίου, παραχώρηση του στον συνεπιβάτη, σαμποτάζ στα ακυρωτικά μηχανήματα, φάπες στους ελεγκτές. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το βράδυ του σαββάτου 12/3/16 , παρεμβήκαμε στο κέντρο της μητρόπολης, στο σταθμό του ηλεκτρικού και του μετρό στο Μοναστηράκι, σπάζοντας τα μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσής των εισητηρίων, βάζοντας το δικό μας λιθαράκι στο χτίσιμο αναχωμάτων ενάντια στη διαρκή υποτίμηση των ζωών μας, και στο πεδίο των μετακινήσεων", προσθέτουν ενώ κλείνουν την ανακοίνωση με τη λίστα των ονομάτων των ελεγκτών.

"ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥΣ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ", αναφέρουν.

Η αστυνομία είναι ενήμερη και ερευνά το περιστατικό.

Πρόεδρος εργαζομένων ΗΣΑΠ: Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη φύλαξη από την αστυνομία

“Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τους συναδέλφους μας απροστάτευτους” διαμηνύει ο Λευτέρης Ρενιέρης, πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, με αφορμή τη δημοσίευση λίστας.

Ο κ. Ρενιέρης, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, ανέφερε ότι το σωματείο έχει επικοινωνήσει με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, που όμως δηλώνει αδυναμία να “κατεβάσει” την εν λόγω ανάρτηση. Άφησε αιχμές δε κατά των πρώην διοικήσεων της εταιρείας, αλλά και της νυν διοίκησης, ότι δεν προστατεύει τους εργαζόμενους.

“Δεν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο, και στο παρελθόν είχαμε τραυματισμούς, προπηλακισμούς, έχουμε ανθρώπους που τους έχουν στείλει στο νοσοκομείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις εμείς πάντα ζητούσαμε από την εταιρεία να προστατεύσει τους εργαζόμενους. Η προηγούμενη διοίκηση δεν το έπραξε, όμως και με τη νέα διοίκηση αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα”, ανέφερε ο κ. Ρενιέρης επισημαίνοντας ότι τα σωματεία των εργαζομένων δεν έχουν καταφέρει να έρθουν σε επικοινωνία με τη διοίκηση για το θέμα.

“Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη φύλαξη από την αστυνομία”, συμπλήρωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες θα επαναληφθεί επίθεση, παρόμοια με αυτή που έγινε προ ημερών στον σταθμό στο Μοναστηράκι.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου