5 Οκτωβρίου 2017

Ν. Μπογιόπουλος: Επενδυτές ή πλιατσικολόγοι; (Ηχητικό)

Προφανώς και είναι ρητορικός ο τίτλος της ανάρτησης. Και αυτό το διαπιστώνουμε ακούγοντας το ηχητικό που παραθέτουμε από την σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου.


Ο δημοσιογράφος αναφέροντας αναμφισβήτητα στοιχεία καθώς επίσης και σωστές εκτιμήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν αυτό το κόμμα βρισκόταν στην αντιπολίτευση, αποδεικνύει ότι τα αρπακτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα –τα οποία η κυβέρνηση σήμερα ξεχνώντας την προηγούμενη ρητορική της τα ονομάζει «επενδύσεις»- βρήκαν έφορο έδαφος να κατασπαράξουν την όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει.

Η αναφορά που γίνεται από τον Ν. Μπογιόπουλο στο τεράστιο σκάνδαλο του ξεπουλήματος των 14 περιφερικών αεροδρομίων απ’ το ελληνικό δημόσιο στην γερμανική εταιρεία  Fraport και τις εξελίξεις που υπάρχουν σ’ αυτή την υπόθεση είναι χαρακτηριστική. Και ο ποιο αδαής αντιλαμβάνεται ότι ισχύει ένα σύνθημα που συναντάμε σε τοίχους: «Ψηφίζεις για κυβέρνηση και σου βγαίνουν μεσίτες». Κι αυτό γιατί είναι φανερό ότι οι μίζες στους «αρμοδίους» είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της διαδικασίας.

Εκτός των άλλων είναι απίστευτο και το θράσος των κυβερνητικών στελεχών που ξεπουλάνε τις κρατικές δομές. Ας θυμηθούμε μια περασμένη ανεκδιήγητη δήλωση:
«Δεν είναι ιδιωτικοποίηση όταν πουλιέται ελληνικός δημόσιος πλούτος και δεν το αγοράζει ένας ιδιώτης αλλά το γερμανικό δημόσιο».
Χρήστος Σπίρτζης - Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου