11 Ιουνίου 2017

Η Miley Cyrus δηλώνει ''pansexual''. Τι είναι πάλι αυτό;

"Είμαι pansexual" είπε κάποια στιγμή η Miley Cyrus και μείναμε να την κοιτάμε με απορία.


Η σχέση της με τον Liam Hemsworth είναι η μία όψη του νομίσματος. Αλλά η Miley Cyrus, όσον αφορά στη σεξουαλικότητά της, δεν έχει μόνο μία (όψη). Όπως έχει δηλώσει, είναι pansexual. Όχι bisexual, pansexual.


Αναρωτιέσαι τι είναι αυτό; Θα σου πω.

"Πάντα απεχθανόμουν τη λέξη bisexual γιατί με περιορίζει μέσα σ' ένα κουτί είπε σε μία συνέντευξη της στο Variety η Miley πριν περίπου έναν χρόνο συμπληρώνοντας πως ποτέ δεν διαχώριζε τους ανθρώπους σε "αγόρια" και "κορίτσια" μόνο. Σε μία πιο πρόσφατη εξομολόγησή της στο Billboard η Miley ανοίχθηκε ακόμα περισσότερο γύρω από το θέμα, επαναλαμβάνοντας ότι είναι pansexual και λέγοντας το εξής: Αυτό που είμαι δεν έχει να κάνει με το φύλο. Είμαι υπερβολικά ανοιχτή στο θέμα, έτσι είμαι".

Δεν έχεις καταλάβει ακόμα ε;

Καταρχήν, άλλο pansexual και άλλο bisexual. Η πανσεξουαλικότητα είναι αυτό που λέει η λέξη: ότι δηλαδή κάποιος ελκύεται από την οποιασδήποτε μορφής σεξουαλικότητα, όχι μόνο από άνδρες ή από γυναίκες, αλλά και από μία transexual, ένα τραβεστί, έναν άνθρωπο που δεν έχει προσανατολιστεί ακόμα συγκεκριμένα στον ερωτικό τομέα. Ωστόσο εκείνοι που δηλώνουν "pansexuals", σύμφωνα με τους σεξολόγους, δεν έρχονται απαραίτητα σε ερωτική επαφή με το άτομο για το οποίο νιώθουν έλξη, κι αυτό γιατί σαν ορισμός συμπεριλαμβάνει και την πλατωνική εκδοχή του έρωτα, κατά την οποία οι άνθρωποι τρέφουν συναισθήματα ο ένας για τον άλλο, τα οποία μένουν σε ρομαντικό στάδιο. Μετά λοιπόν από τους sapiosexuals, είναι ώρα να γνωρίσεις τους pansexuals.

Ο όρος Πανσεξουαλικότητα είναι πολύ πρόσφατος, παρόλο που οι άνθρωποι οι οποίοι αισθάνονται έλξη για τον άνθρωπο αλλά όχι με γνώμονα το φύλο του σίγουρα δεν περίμεναν να επισημοποιηθεί για να νιώσουν έτσι, ίσως να μην ξέρουν καν ότι η Miley τους "νομιμοποίησε" μιλώντας δημόσια για την ύπαρξή τους. Το ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που δηλώνει pansexual είναι λιγότερο από 1%, το οποίο σημαίνει πως έχουμε ακόμα δρόμο προκειμένου να χαρτογραφήσουμε αυτού του είδους την σεξουαλική ταυτότητα.

Κεντρική Photo: Chris Pizzello/Invision/AP

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου