20 Δεκεμβρίου 2016

Τα κατορθώματα του Giannis: Ο μόνος που ηγείται μιας ομάδας σε όλες τις κατηγορίες!

Ποια η θέση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη λίστα των σκόρερ; Ποιους κλασικούς ριμπάουντερ αφήνει πίσω; Πόσο καλύτερα πασάρει από "καθαρούς" πόιντ γκαρντ; Αυτές και άλλες απαντήσεις για τον ηγέτη των Μιλγουόκι Μπακς.


Ούτε στα μισά της χρονιάς δεν έχουμε φτάσει ακόμη, παρόλα αυτά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο περιλαμβάνεται ήδη στις λίστες που φτιάχνουν αμερικάνικα δίκτυα για το πιο βελτιωμένο παίκτη της σεζόν.Θεωρείται μάλιστα εκ των φαβορί για το βραβείο, καθώς είναι ο μοναδικός παίκτης στο ΝΒΑ στα πρώτα 25 παιχνίδια που ηγείται οποιασδήποτε ομάδας στις πέντε κορυφαίες στατιστικές κατηγορίες (πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, κοψίματα).

Οι αριθμοί αποτυπώνουν την αλήθεια καθώς ο "Greek Freak" έχει:

- 22.6 πόντους ανά ματς και είναι 16ος σκόρερ του πρωταθλήματος μπροστά από κλασικούς του είδους όπως ο Καρμέλο Άντονι, ο Κέμπα Γουόκερ και ο Άντριου Γουίγκινς.

- 9.1 ριμπάουντ και είναι 18ος στη λίστα μπροστά από τους Μπλέικ Γκρίφιν, Ντρέιμοντ Γκριν και Πολ Μίλσαπ, κλασικά τεσσάρια.

- 6 ασίστ και είναι 18ος στο πρωτάθλημα ξεπερνώντας οργανωτές όπως ο Ντέιμιαν Λίλαρντ, ο Μάικ Κόνλεϊ και (ξανά) ο Κέμπα Γουόκερ.

- 2.1 κλεψίματα, όντας τέταρτος στο ΝΒΑ, μπροστά από μετρ του είδους όπως ο Τάμπο Σεφολόσα και ο Τόνι Άλεν.

- 2 κοψίματα αφήνοντας πίσω τον Σερζ Ιμπάκα, τον ΝτεΑντρέ Τζόρνταν και τον Ντουάιτ Χάουαρντ.

- 64 καρφώματα κατέχοντας την πέμπτη θέση στη λίστα, πίσω μόνο από σέντερ που απλώς... καρφώνουν όπως Τζόρνταν, ο Χάουανρ, ο Καπέλα και ο Γκομπέρ!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου