27 Οκτωβρίου 2016

Ένας νεκρός και εικόνες καταστροφής μετά το μπαράζ σεισμών στην Ιταλία

Στους δρόμους και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς πέρασαν τη νύχτα πολλοί κάτοικοι της κεντρικής Ιταλίας ενώ οι διασώστες έψαχναν στα συντρίμμια για τυχόν εγκλωβισμένους μετά τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,4 και 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκαν με διαφορά δύο ωρών.


«Μιλάμε για σκηνές αποκάλυψης. Η πόλη μας τελείωσε. Κτίρια κατέρρευσαν και ζούμε μέσα στον πανικό και τον φόβο», λέει ένας κάτοικος. Οι σεισμοί «χτύπησαν» σφοδρότερα της πόλεις Visso, Ussita και Castelsantangelo sul Nera.

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος Παππά με 14-11

Αντισυνταγματικός κρίθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης από το ΣτΕ ο νόμος Παππά με ψήφους 14-11.


Πρόκειται για πλήρη ανατροπή, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο, χωρίς να δοθεί προθεσμία στο ΕΣΡ για να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις. Οι δικαστές αποφάσισαν ότι ο νόμος ακυρώνεται και όλη η διαδικασία που έχει γίνει μέχρι τώρα «κατεδαφίζεται» και δεν υπάρχει δυνατότητα διορθωσής της.

Η κινεζική State Grid παίρνει το 24% του ΑΔΜΗΕ με τίμημα 320 εκατ. ευρώ - Ποιές είναι οι επόμενες κινήσεις

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε επίσημα ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προσφορών για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή. «Πλειοψηφών προσφέρων» αναδείχθηκε η κινεζική εταιρεία State Grid με τίμημα 320 εκατ. ευρώ.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης στις 31 Οκτωβρίου θα πάρει την απόφαση για τον προτιμητέο επενδυτή. Οριστική απόφαση θα λάβει η Γενική Συνέλευση των Μετόχων η οποία προγραμματίζεται για τις 24 Νοεμβρίου.

Νέος ισχυρότερος σεισμός στην κεντρική Ιταλία

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία, στις 21.18 ώρα Ιταλίας (22.18 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ (USGS).


Tο επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε, 71 χλμ. νότια - νοτιοανατολικά της πόλης Περούτζια, κοντά δηλαδή στο επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε δύο ώρες νωρίτερα.

26 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΙΚΗ ανατροπή και ΜΕΓΑΛΟ διπλό στο ντεμπούτο του Πασκουάλ!

Αυτά που έκανε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπάμπεργκ στη Γερμανία δεν γίνονται. Οι πράσινοι, στο ντεμπούτο του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο τους, επέστρεψαν από το -10 στο τελευταίο τρίλεπτο και πήραν το ματς με 84-83 χάρη στο νικητήριο λέι απ του εκπληκτικού Νικ Καλάθη!


Στη Γερμανία ο Παναθηναϊκός έκανε ότι έπρεπε για να δούμε ένα θρίλερ στο τέλος. Η αύρα του Τσάβι Πασκουάλ από τον πάγκο τον βοήθησε να βελτιώσει το επιθετικό κομμάτι του και να εμφανίσει ένα διαφορετικό πρόσωπο, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο όταν και σκόραρε 42 πόντους με άνεση.

Αντισυνταγματικός ο νόμος για τα κανάλια, στον αέρα όλος ο διαγωνισμός

Ήττα Ν. Παππα – κυβέρνησης που είχε «ανεβάσει» το θέμα ψηλά στην ατζέντα της – Ραγδαίες εξελίξεις για παλιούς και νέους καναλάρχες.


Αντισυνταγματικός κρίθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από την ολομέλεια του ΣτΕ ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ψήφοι ήταν 14-11 κάτι που σημαίνει πως επικράτησε η «σκληρή γραμμή» ανάμεσα στους Δικαστές και πλέον ο διαγωνισμός βρίσκεται στον αέρα.

21 Οκτωβρίου 2016

Δείτε ποια χώρα αποφάσισε να απαγορεύσει εντελώς το κάπνισμα

Στην Ελλάδα, παρά τη ψηφισμένη και σε ισχύ νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς και δημόσιους χώρους συνεχίζεται να γίνεται ό,τι γινόταν τις τελευταίες δεκαετίες.


Ακόμη ένας νόμος, όπως λένε πολλοί, που δεν εφαρμόζεται. Αν και το ποσοστά των καπνιστών έχει μειωθεί στη χώρα μας, το ποσοστό των παθητικών καπνιστών δεν λέει να μειωθεί.

Στατιστικά στοιχεία καταγράφουν ότι το 28% των Ελλήνων εκτίθεται στο παθητικό κάπνισμα στο σπίτι τους, ενώ το 79% των Ελλήνων που επισκέπτονται χώρους διασκέδασης υποχρεώνονται να καπνίζουν τον καπνό των άλλων.

Ο Τσίπρας επισπεύδει τον ανασχηματισμό: Δομικός, με νέα πρόσωπα και υπουργεία

Τον χρόνο της διεξαγωγής του ανασχηματισμού αλλά και τα πρόσωπα που θα αξιοποιήσει, αναζητά ο Πρωθυπουργός.


Το ερώτημα είναι αν θα τον κάνει πριν ή μετά την απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά, μια απόφαση η οποία θα επηρεάσει αναμφίβολα το πολιτικό κλίμα αλλά και τις επιλογές του. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν οι σχετικές αποφάσεις επισπεύδονται.

Μετά την πανηγυρική επανεκλογή του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Κυριακή και την επιστροφή του απόψε από τις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας, πρέπει να λύσει πρώτα τα εσωκομματικά. Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, εκλέγεται από την Κεντρική Επιτροπή η νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όργανο στο οποίο θέλει να δώσει βαρύτητα ο Αλ. Τσίπρας.

Περιέφεραν καθιστό στο θρόνο του, νεκρό παλαιοημερολογίτη Μητροπολίτη

Η Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος έρχεται στην επικαιρότητα για έναν διαφορετικό λόγο (Pics).


Η Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος είναι η μία εκ των δύο επίσημων Εκκλησιών των Παλαιοημερολογιτών Ελλάδας. Σε αυτή ήταν ο μακαριστός Καλλίνικος που απεβίωσε την Τρίτη.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδος και Θαυμακού, Καλλίνικου, έγινε στη Λαμία με όσα προβλέπουν οι Παλαιοημερολογίτες (Εκκλησία Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών). Όπως μπορείτε να δείτε, ο Μητροπολίτης δεν ήταν σε φέρετρο αλλά σε θρόνο και τον περιέφεραν άλλοι ιερείς.

Άρχισε κανονικά η δίκη του Γιακουμάκη. Κατάθεση-«φωτιά» από τον σπουδαστή Δάβρη

Άρχισε σήμερα (Παρασκευή) η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη με τις καταθέσεις των τριών πρώτων μαρτύρων.


Ενώπιον της έδρας κατέθεσε η μητέρα του Βαγγέλη, ο πατέρας και ο σπουδαστής Νίκος Δάβρης, ο οποίος ήρθε από τη Βραζιλία. Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα η Μαρία Φρονιμάκη, μητέρα του Βαγγέλη, μίλησε βουρκωμένη για τα όσα γνώριζε, το ίδιο και ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή.

Εποχή Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό!

Τσάβι Πασκουάλ με τη βούλα! Ο Καταλανός κόουτς υπέγραψε το συμβόλαιό του και επιβεβαίωσε μέχρι τελείας το ρεπορτάζ του Contra.gr.


Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός απομένει πλέον για να επισημοποιηθεί η πρόσληψη του Τσάβι Πασκουάλ. Μετά τη συμφωνία που προέκυψε την Πέμπτη με τον Σάβιτς, ο Καταλανός κόουτς και επί 8,5 σεζόν προπονητής της Μπαρτσελόνα, μελέτησε τους όρους και υπέγραψε το συμβόλαιό του.

Η Τουρκία διόρισε μόνιμο ιμάμη στην Αγιά Σοφιά

Λίγους μήνες μετά την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά, μία απόφαση που σόκαρε τον κόσμο του ορθόδοξου χριστιανισμού, η Τουρκία προχώρησε σε μία ακόμα κίνηση που δείχνει να προωθεί τις εξαγγελίες της να μετατρέψει το εμβληματικό σύμβολο σε τζαμί.


Την απόφαση της μουφτείας της περιοχής Φάτιχ και της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων, όπου εντάσσεται η Αγιά Σοφιά, σύμφωνα με την οποία ο νέος μόνιμος ιμάμης θα είναι υπεύθυνος για όλες τις προσευχές της ημέρας, φέρνει σήμερα στο φως η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

20 Οκτωβρίου 2016

Ανδρέας Μικρούτσικος: Φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο για «πειραγμένο» ρολόι της ΔΕΗ

Σε επτά μήνες φυλάκισης με αναστολή και πρόστιμο καταδικάστηκε ο Ανδρέας Μικρούτσικος για το «πειραγμένο» ρολόι της ΔΕΗ στη μονοκατοικία του στην Κηφισιά.


Μετά από έλεγχο της ΔΕΗ στο ρολόι της μονοκατοικίας του, διαπιστώθηκε πως το ρολόι της ΔΕΗ είχε γυρίσει ανάποδα και μετρούσε προς τα πίσω. Οι τεχνικοί έκριναν πως αυτό έγινε σκόπιμα, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η επιχείρηση και να κοπεί το ρεύμα.

19 Οκτωβρίου 2016

Tο τεστ του 1′ που δείχνει αν σας λείπει ύπνος! – Βίντεο

Αν δεν κοιμάστε αρκετά ή αν η ποιότητα του ύπνου σας είναι χαμηλή και δεν αναζωογονήστε αρκετά όταν κοιμάστε, τότε δημιουργείτε έξτρα προβλήματα στην υγεία σας και ίσως να μην το καταλαβαίνετε.


Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για μια σειρά από αιτίες υγείας. Ο κακής ποιότητας ύπνος γίνεται καταλύτης σε διάφορα προβλήματα υγείας. Τέτοιου είδους προβλήματα μπορεί να είναι:

Ντορέττα Παπαδημητρίου: “Είμαι 37, έχω κάνει δύο παιδιά και τα έχω βρει με τον εαυτό μου”

Είναι στην καλύτερή της φάση και φαίνεται! Η Ντορέττα Παπαδημητρίου, που γιόρτασε πρόσφατα τα γενέθλιά της, απολαμβάνει την κάθε της στιγμή και χαίρεται την ηλικία της. Αυτό δηλώνει και στην πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Shape όπου την βλέπουμε να ποζάρει με sport look. Την ίδια ώρα, μιλάει για τα επόμενα σχέδιά της, την καθημερινότητά της, ενώ αποκαλύπτει και τα fitness και beauty μυστικά της.


Τηλεόραση θα κάνεις;
 Δεν έχω καταλήξει. Είναι πάρα πολύ μουδιασμένα τα πράγματα και έχουν διαφοροποιηθεί πολύ τα πλάνα όλων μας. Υπάρχει ωστόσο πολύ σοβαρή πιθανότητα από το νέο έτος να κάνω κάτι.

Αντίστροφη μέτρηση για το πλαστικό χρήμα

Η έλευση των θεσμών στην Αθήνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας σηματοδοτεί εξελίξεις σχετικά με τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, αλλά και με την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων που δεν έχουν δηλωθεί στην εφορία.


Έτσι, όπως θέλουν οι πληροφορίες, θα λάβει τέλος το σίριαλ που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου εξαγγέλλονται πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση των συναλλαγών με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, οι οποίες μένουν στον... αέρα.

Presspoint: Λουκέτο σε όλα τα καταστήματα στο Ελ. Βενιζέλος

Τέλος εποχής για Presspoint, που απασχολούσε 70 εργαζόμενους. Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και τι απαντάει ο ΔΑΑ.


Ένα από τα ελάχιστα σημεία που δεν έκλειναν ποτέ στην Αττική 24ωρες το 24ώρο, 365 μέρες τον χρόνο ήταν το κεντρικό κατάστημα των Presspoint στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Και αυτό για 16 χρόνια στην σειρά. Ελληνικός και ξένος Τύπος, βιβλία, παιχνίδια, ψιλικά, τσιγάρα και κάποια φαγώσιμα. Όλοι όσοι ταξίδευαν είχαν κάνει το πέρασμα τους από εκεί λίγο πριν ταξιδεύσουν ακόμη και για να χαζέψουν κάποιο περιοδικό για να περάσει η ώρα.

Πρόεδρος ΟΑΕΕ μετά τον σάλο: Εγώ δεν θα πήγαινα Βουλγαρία

«Εγώ δεν είπα πάρτε τις οικογένειες σας και πάτε στη Βουλγαρία, επειδή δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα εδώ. Δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο», τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ, Δημήτρης Τσακίρης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε αναφορικά με τα όσα φέρεται να είπε σήμερα από τα όσα την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια συναντήσεων στη Φλώρινα και στη Βέροια.


«Η συζήτηση δεν έγινε με αυτό τον τρόπο, εγώ δεν απάντησα όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Τη συγκεκριμένη συζήτηση την οργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Φλώρινας, από ό,τι άκουσα και ο πρόεδρος που οργάνωσε αυτή την συνάντηση διαψεύδει το δημοσίευμα», ανέφερε σε δηλώσεις του στον Real FM.

Τέλος ο Πεδουλάκης, Γκέρσον το πρώτο όνομα

Ψάχνει προπονητή ο Παναθηναϊκός μετά την αποχώρηση του Αργύρη Πεδουλάκη από τεχνική ηγεσία.


Άμεσες ήταν οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά τη συντριβή στο ΣΕΦ, καθώς ο Αργύρης Πεδουλάκης υπέβαλε την παραίτησή του και αποτελεί ήδη παρελθόν από την τεχνική ηγεσία.

ΣτΕ: Παραδεκτές οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε ότι είναι παραδεκτές και βάσιμες οι προσφυγές για τις τηλεοπτικές άδειες, με αποτέλεσμα η διαδικασία να περνά πλέον στην εξέταση της υπόθεσης επί της ουσίας, που αφορά το θέμα της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι της Επικρατείας τάχθηκαν υπέρ του παραδεκτού των αιτήσεων των τηλεοπτικών σταθμών με ψήφους 16-9.

16 Οκτωβρίου 2016

Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε δύο πρόσφυγες στο Ωραιόκαστρο (φωτός -βίντεο)

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο παρέσυρε μια μητέρα με τα δύο της παιδιά έξω από τη δομή Φιλοξενίας Φέσσα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Η μητέρα και ο ένας ανήλικος γιός έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο δεύτερος ανήλικος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Οι συνθήκες του περιστατικού δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, ενώ μετά το συμβάν οι υπόλοιποι πρόσφυγες του κέντρου φιλοξενίας εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν στον 76χρονο οδηγό, να έχουν προκαλέσει ζημιές στο Ι.Χ., αλλά και σε άλλα οχήματα που ακολουθούσαν και σταμάτησαν. Στο σημείο έσπευσαν τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ και μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ για να ελεγχθεί η κατάσταση.

Αποκλειστικό: Αυτά είναι τα δέκα νέα διόδια που μπαίνουν στην Εγνατία Οδό

Υπεραξίες που θα δώσουν ώθηση στον επί θύραις διαγωνισμό  παραχώρησης της Εγνατίας Οδού  αποτελούν 10 νέοι σταθμοί  διοδίων που θα ανεγερθούν πέριξ και εντός της Εγνατίας. Οι 4 εξ αυτών θα γίνουν σε κάθετες οδούς προς την Εγνατία και οι 6 εντός του αυτοκινητοδρόμου.

Πρόσφατα, η Εγνατία Οδός Α.Ε. προκήρυξε το έργο: «Κατασκευή  σταθμών διοδίων Παμβώτιδας, Μέστης, Ιεροπηγής και Ευζώνων επί της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αυτής αξόνων», ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τα νέα διόδια μετά το σταθμό του Προμαχώνα.


Καταληκτική προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι η 22α Νοέμβριου 2016. Σημειώνεται ότι ο σταθμός Παμβώτιδας θα είναι πιλοτικός, αφού θα γίνει σύμφωνα με το νέο πρότυπο των ηλεκτρονικών σταθμών διοδίων με αναλογικές χρεώσεις. Το συνολικό κόστος των τεσσάρων σταθμών προϋπολογίζεται σε 6,9 εκατ. ευρώ.

Τραγωδία Αίγινας : Το κινητό του Λυκουρέζου «μίλησε» - Τι δείχνουν τα αποτελέσματα από την άρση απορρήτου

Τα πρώτα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για την υπόθεση της φονικής σύγκρουσης της Αίγινας με τέσσερις νεκρούς, ανάμεσά τους ένα 5χρονο κορίτσι, φέρνει στο φως ο «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής.


 Ύστερα από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά κινήθηκε η διαδικασία για να συμπληρωθούν στη δικογραφία τα στοιχεία από τις όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου που έγιναν στις 16 Αυγούστου 2016 (ημέρα του δυστυχήματος). Τα πρώτα αποτελέσματα που συμπεριλήφθησαν στη δικογραφία αφορούν στις εισερχόμενες κλήσεις.

15 Οκτωβρίου 2016

Η Συμμορία των Ντάλτον

Διάσημη συμμορία της Αμερικάνικης Δύσης (West), με ειδικότητα τις ληστείες τρένων και τραπεζών. Κέρδισαν την αθανασία μέσα από τις περιπέτειες του «φτωχού και μόνου καουμπόι» Λούκι Λουκ, που κλήθηκε αρκετές φορές να τους αντιμετωπίσει στα δημοφιλή κόμικς των Μορίς και Γκοσινί.


Επικεφαλής της συμμορίας ήταν τα τρία από τα 15 παιδιά του διαχειριστή σαλούν Λιούις Ντάλτον: ο Γκράταν «Γκρατ» Ντάλτον (1861-1892), ο Ρόμπερτ «Μπομπ» Ντάλτον (1870-1892) και ο Έμετ Ντάλτον (1871-1937). Ο Γουίλιαμ «Μπιλ» Ντάλτον (1863-1894) συνεργαζόταν με τη συμμορία των αδελφών του, αλλά είχε και τις δικές του δουλειές.

Κάνει πίσω η κυβέρνηση - Αποσύρθηκε η τροπολογία Παππά

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με την τροπολογία Παππά με την οποία θα έπεφτε μαύρο στα κανάλια 5 ημέρες μετά την υπογραφή της απόφασης για τις τηλεοπτικές άδειες και την δημοσίευση στο ΦΕΚ, η κυβέρνηση έκανε πίσω και την απέσυρε εκτάκτως αργά το βράδυ της Παρασκευής.


Μετά την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ θα λάβει χώρα η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

13 Οκτωβρίου 2016

Ο Μπομπ Ντίλαν έκανε την έκπληξη και κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας

Έχει «δημιουργήσει νέες μορφές ποιητικής έκφρασης μέσα στη σπουδαία αμερικανική μουσική παράδοση».


Ο Μπομπ Ντίλαν κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016, ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία.

Η Ακαδημία ανέφερε πως ο μουσικός και συγγραφέας έχει «δημιουργήσει νέες μορφές ποιητικής έκφρασης μέσα στη σπουδαία αμερικανική μουσική παράδοση».

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»: «Κατεβάστε» τις φωτογραφίες μας!

Έξι αθλητές που διακρίθηκαν και πήραν μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες καταγγέλλουν την προσπάθεια εκμετάλλευσης τους.


Την προσπάθεια εκμετάλλευσης τους, για πολιτικούς λόγους, από τη «Χρυσή Αυγή», καταγγέλλουν με επιστολή τους έξι Έλληνες αθλητές που διακρίθηκαν και πήραν μετάλλια στους πρόσφατους Παραολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι Ολυμπιονίκες ζητούν να αποσυρθούν οι φωτογραφίες τους από το site της «Χρυσής Αυγής» και τονίζουν ότι «η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία».

Πόσες εθνικές εορτές έχει κάθε χώρα της Ευρώπης; Ένας χάρτης απαντά

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσες εθνικές εορτές έχει κάθε χώρα; Έχετε την αίσθηση ότι η Ελλάδα έχει τις περισσότερες;

Ένας χάρτης ήρθε για να δώσει τις απαντήσεις.


Ο χάρτης δημιουργήθηκε από τον Jakub Marian και δείχνει πόσες εθνικές εορτές έχει κάθε χώρα της Ευρώπης.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία η Σλοβακία είναι η χώρα με τις περισσότερες αργίες, 15 το χρόνο. Ακολουθούν η Σουηδία, η Τουρκία και μέρη της Ισπανίας με 14.

Προκήρυξη των «Πυρήνων της Φωτιάς»: Στόχος η Τσατάνη

Με μία προκήρυξη που λύνει το γρίφο για το στόχο της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης, οι «Πυρήνες της Φωτιάς» ανέλαβαν την ευθύνη και παράλληλα ξεκαθάρισαν πως στόχος τους ήταν η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.


Με τον τίτλο «Σχέδιο Νέμεσις» χαρακτηρίζουν ως «πράξη πρώτη» τη χθεσινή επίθεση κατά της εισαγγελέως.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων» σημειώνουν και προσθέτουν πως η επιλογή της Τσατάνη έγινε για δύο λόγους.

Γκρεμίζουν τα στούντιο του Mega για να κάνουν νέο κανάλι [βίντεο]

Στα παλιά στούντιο του MEGA στην Παιανία βρέθηκε η δημοσιογράφος της εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου, «Φτιάξε καφέ να στα πω».


Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της εκπομπής, ενώ πήγαν να δουν τι κατάσταση επικρατεί στο Mega, ενημερώθηκαν ότι τα στούντιο του MEGA εδώ και δέκα ημέρες έχουν εκκενωθεί και ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες για το νέο τηλεοπτικό κανάλι.

Ανοίγει το πρώτο κάμπινγκ ....5 αστέρων στην Ελλάδα και μάλιστα στη Μακεδονία !!!

Στη Σκοτίνα Πιερίας θα λειτουργήσει έως το 2017 το πρώτο κάμπινγκ 5 αστέρων!

Η ιδέα και ο τριετής αγώνας με την αδυσώπητη γραφειοκρατία της χώρας ανήκει σε τρεις Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες Γιώργο Σπυριδόπουλο, Χρήστο Χιονίδη και Γιώργο Δεληγιαννίδη.


Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει το κάμπινγκ, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσουν τα έργα για τη δημιουργία ενός «πράσινου» ξενοδοχείου, συνεδριακού κέντρου, κέντρου ευεξίας και άλλων συμπληρωματικών τουριστικών υποδομών.

Υψηλοί τόνοι στην πρώτη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Σε υψηλούς τόνους, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης η πρώτη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία καλείται να κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.


Οι πληροφορίες θέλουν στην κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη να τέθηκε το θέμα του τυπικού σκέλους των προσφύγων που έχει ασκηθεί από τα κανάλια δηλαδή αν οι προσφυγές είναι απολύτως σύννομες και έχουν ασκηθεί παραδεκτά. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα καθώς ενδεχόμενη απόρριψη θα σημαίνει ότι η διάσκεψη δεν θα μπει στην ουσία των θεμάτων που αφορούν τη συνταγματικότητα του σχετικού νόμου.

Ξέχασε να... επιτεθεί και έχασε ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη

Αρχή με το αριστερό για τον Ολυμπιακό στη νέα Ευρωλίγκα. Το -18 (83-65) δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα στη Μαδρίτη απέναντι σε μια Ρεάλ που είχε μεν τον έλεγχο, αλλά δεν τρόμαξε.


Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα δεν έκρυβε... εκπλήξεις, αφού η Ρεάλ τον... έτρεξε όσο μπορούσε. Και στον τέλος του... χάλασε το μυαλό παίρνοντας μια ευρεία νίκη.

Οι "ερυθρόλευκοι", όσο από τη μία έπαιρναν τα ριμπάουντ και από την άλλη έβαζαν την μπάλα στο καλάθι, μπορούσαν να είναι κοντά και ν' απειλούν, ανεξάρτητα από τον οίστρο του Γιουλ (15 πόντοι στην πρώτη περίοδο). Από το -8 (31-23, 13') ισοφάρισαν 42-42 με κορυφαίο τον φρεσκότατο Σπανούλη και προσπέρασαν 51-49 (τρίποντο Μάντζαρη).

11 Οκτωβρίου 2016

Πάολα: “Πάω άνετα να πετάξω μία μολότωφ, είμαι αντιδραστικό παιδί”

Επιστρέφει στη νυχτερινή ζωή μέσα από μία πολύ δυνατή συνεργασία. Η Πάολα ξεκινάει αυτή την Παρασκευή με τον Σάκη Ρουβά στο Κέντρο Αθηνών και ανυπομονεί. Μαζί τους θα είναι και η Τάμτα αλλά και μία ομάδα νέων και ταλαντούχων καλλιτεχνών. Όλοι οι συντελεστές ετοιμάζονται πυρετωδώς για να απογειώσουν τη διασκέδαση με ένα μουσικό υπερθέαμα που έχει γενικό τίτλο #Stardome.



Η Πάολα μίλησε για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα αλλά και για πολλά ακόμα στην ραδιοφωνική εκπομπή του Θέμη Γεωργαντά. Η τραγουδίστρια τόνισε πως αν μπορούσε θα καθόταν 2-3 χρόνια ακόμα εκτός ενεργού δράσης. Η απώλεια του πατέρα της ήταν κάτι που την στιγμάτισε και η επιστροφή της στη δουλειά ήθελε δύναμη.

Ισόβια στον πατέρα της Άννυ και τον φίλο του για το φρικτό έγκλημα

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ ο πατέρας της Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ ή Σάββας και ο φίλος του Ναζίφ Αχμέντοβ γνωστός ως Νικολάι. Το δικαστήριο, ομόφωνα, τους έκρινε ένοχους χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό για την αποτρόπαια δολοφονία αλλά και τον τεμαχισμό του παιδιού το Πάσχα του 2015.


Η μητέρα της Άννυ καταδικάστηκε, κατά πλειοψηφία, σε κάθειρξη 6 ετών, δηλαδή το ελάχιστο της ποινής που προβλέπεται για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Δυο δικαστές και μια ένορκος μειοψήφησαν καθώς είχαν την άποψη πως έπρεπε να επιβληθεί στην κατηγορούμενη κάθειρξη 8 ετών. Το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής της μέχρι το Εφετείο και της επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Το τέλος των ...καλών σχέσεων του Μητσοτάκη με τον Τσίπρα: «Να μου μιλάς στον πληθυντικό όπως σου μιλάω εγώ»

Η πολύωρη και θυελλώδης συνεδρίαση της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή μόλις έχει τελειώσει. Οι δημοσιογράφοι πλησιάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ζητούν ενα σχόλιό του. «Νομίζω μάθατε πολλά καινούρια από μένα και τίποτε καινούριο από τον πρωθυπουργό», τους απάντησε και πρόσθεσε: «Μια από τα ίδια. Απαντήσεις σε αυτά που έθεσα δεν πήρα όπως είδατε».

(Photo by Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
| Pacific Press via Getty Images

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και τα σχόλια των περισσότερων γαλάζιων βουλευτών κατα την αποχώρηση τους τα μεσάνυχτα από το Κοινοβούλιο.

Οι περισσότεροι μάλιστα δεν έκρυβαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ υιοθέτησε μια πιο σκληρή και επιθετική τακτική, απαντώντας έτσι εμμέσως και σε όσους τον επέκριναν - κατά την προηγούμενη συζήτηση για την Παιδεία - ότι δεν σηκώνει το γάντι και δεν απαντά ακόμα κα ιστός προσωπικές προκλήσεις.

Πήρε το "ΟΚ" από τον Δήμο και κάνει νέο γήπεδο!

Η ιστορικότερη ομάδα της Ευρώπης αναμένεται να αποκτήσει μέσα στα επόμενα χρόνια ένα στολίδι για να αγωνίζεται.


Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το "πράσινο φως" από τον Δήμο και προχωρά στην ανακατασκευή του Σαντιάγκο Μπεναμπέου, η οποία αναμένεται να κοστίσει περίπου 400 εκ. ευρώ.

Ο μόνος όρος που έθεσε ο Δήμος Μαδρίτης είχε να κάνει με τα όρια των εργασιών, τα οποία επιβάλλεται να γίνουν εντός του χώρου που βρίσκεται σήμερα το γήπεδο, ενώ δεν εγκρίθηκε η κατασκευή ξενοδοχείου και εμπορικού κέντρου.

Βρέθηκε η λύση για την ψωρίαση

Ευχάριστα νέα έρχονται από την Βιένη για τα 2-3% του παγκόσμιου πληθυσμού που πάσχουν από ψωρίαση . Εγκρίθηκε η πρώτη θεραπεία σε μορφή χαπιού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων, και κατ’ επέκταση από τον ΕΟΦ.


Η απρεμιλάστη είναι η πρώτη θεραπεία σε μορφή χαπιού που λαμβάνει έγκριση για ασθενείς με ψωρίαση τα τελευταία 20 χρόνια και η πρώτη από του στόματος θεραπεία, που λαμβάνει έγκριση για την ψωριασική αρθρίτιδα τα τελευταία 15 χρόνια.

Πρόσφατα εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων, και κατ’ επέκταση από τον ΕΟΦ, και στη χώρα μας κυκλοφορεί από το Μάρτιο.

Τσίπρας: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χρειάζονται 122 και 423 χρόνια για να αποπληρώσουν τα θαλασσοδάνεια

Κατέθεσε επιστολή της Siemens όπου αναφέρεται ότι το τηλεφωνικό κέντρο του κ. Μητσοτάκη αποπληρώθηκε αφού αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο. Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω για διαπλοκή (Vid).


Νέα επίθεση στην ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα θαλασσοδάνεια που έλαβαν από τις τράπεζες αλλά και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων και τις σχέσεις του με τη Siemens εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός.

Προβάδισμα 11 μονάδων της Κλίντον σε νέα δημοσκόπηση

Η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ την 8η Νοεμβρίου, Χίλαρι Κλίντον, αύξησε στις 11 εκατοστιαίες μονάδες το προβάδισμά της έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα και διενεργήθηκε μετά τη μετάδοση ενός σκανδαλώδους βίντεο του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC και της εφημερίδας The Wall Street Journal, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει το 46% των εξ όσων είπαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν έναντι 35% του Τραμπ. Ο φιλελεύθερος υποψήφιος Γκάρι Τζόνσον συγκεντρώνει ένα 9% και η υποψήφια των οικολόγων Τζιλ Στάιν 2%.

Νίκησε τους Εσθονούς, όχι όμως και την ατυχία…

Η Εθνική μας ομάδα πέρασε νικηφόρα και από το Ταλίν με σκορ 2-0 όμως για μια ακόμα φορά «πληγώθηκε» από τραυματισμούς.

Νίκησε τους Εσθονούς, όχι όμως και την ατυχία…

Στον αγώνα με την Κύπρο ο Σκίμπε είδε τους Τζαβέλλα και Σταφυλλίδη να αποχωρούν τραυματίες, ενώ στην έδρα των Εσθονών, ήταν η σειρά των Παπασταθόπουλου και Τοροσίδη να εγκαταλείψουν πρόωρα την μάχη.

Παρ’ όλα αυτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν πτοήθηκε και κατάφερε να φύγει με τρεις χρυσούς βαθμούς που θα βοηθήσουν την Ελλάδα στην προσπάθειά της να βρεθεί στο Μουντιάλ του 2018 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας.

10 Οκτωβρίου 2016

Επιτροπή Σοφών: Μείωση του κατώτατου μισθού στα 527 ευρώ

Σημαντική διαφοροποίηση εμφανίζει το τελικό κείμενο του πορίσματος της Επίτροπων Σοφών σχετικά με τον κατώτατο μισθό των νέων, σε σύγκριση με το αρχικό κείμενο που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.


Επί της ουσίας το τελικό κείμενο ρίχνει την αμοιβή κάτω από τα 586 ευρώ που είναι ο κατώτατος μισθός σήμερα, κλιμακωτά, ανάλογα με την εργασιακή τους εμπειρία.

Δημοσιοποιούν ονόματα για χρέη 7,6 δις

Στη... φόρα βγαίνουν σύντομα τα ονόματα όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία περισσότερα από 150.000 ευρώ και δεν έχουν προχωρήσει σε σχετική ρύθμιση.

Δημοσιοποιούν ονόματα για χρέη 7,6 δις

Ο κατάλογος των ονομάτων είναι μακρύς (σ.σ.: περί τα 13.200 ονόματα) και τα χρέη των εν λόγω προσώπων ξεπερνούν τα 7,6 δις ευρώ. Η δημοσιοποίηση των ονομάτων αναμένεται μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης από τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Της δημοσιοποίησης θα προηγηθεί προειδοποίηση των οφειλετών οκτώ ημέρες πριν, μέσω email, με την οποία θα καλούνται να προσέλθουν στα Ταμεία για να προβούν σε ρύθμιση των χρεών.

9.300 παπάδες, 7.270 γιατροί

Ξέρετε πόσοι είναι οι ιερείς που πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο; Δηλαδή από κάθε Έλληνα πολίτη είτε πιστεύει είτε όχι, είτε είναι Χριστιανός Ορθόδοξος είτε όχι, είτε πάει στην εκκλησία είτε όχι; Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, μισθοδοτούνται 9.298 κληρικοί.


Αντίστοιχα, πόσοι είναι οι γιατροί που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους οποίους έχουμε όλοι ανάγκη; Μόλις 7.271! Ακόμα και μαζί με τους 800 των Κέντρων Υγείας, ο αριθμός των γιατρών υπολείπεται πολύ των παπάδων.

Ενισχύεται ο ρόλος του Συνηγόρου του Πολίτη - Τι θα περιλαμβάνει

Ο Συνήγορος του Πολίτη θα μπορεί πλέον να διερευνά απειλές, βασανιστήρια, παράνομη χρήση όπλου, ρατσιστικές συμπεριφορές και γενικότερα υποθέσεις αστυνομικής βίας.


Τα πολυανακοινώμενα γραφεία «Αντιμετώπισης Περιστατικών Αστυνομικής Αυθαιρεσίας» δεν λειτούργησαν ποτέ και έτσι από εδώ και στο εξής, σύμφωνα με το νομοσχέδιο το οποίο θα φέρει προς ψήφιση το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Δικαιοσύνης, περιστατικά - καταγγελίες που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη θα τα αναλαμβάνει ο Συνήγορος του Πολίτη που θα εισηγείται και μέτρα πρόληψης.

Πρόστιμο 200 ευρώ για το δακτύλιο - Ποια αυτοκίνητα κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο

Από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017, επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και στο λεκανοπέδιο Αττικής. Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων τιμωρούνται με πρόστιμο 200 ευρώ.

Πρόστιμο 200 ευρώ για το δακτύλιο - Ποια αυτοκίνητα κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο

Ειδικότερα, τα όρια του μικρού δακτυλίου ορίζονται από τις εξής οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Λ. Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας. Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει. Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από το μικρό δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ. φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά - ζυγά).

9 Οκτωβρίου 2016

Απαγχονισμένος άνδρας στο κέντρο της Αθήνας – Συνελήφθησαν δύο άτομα (βίντεο)

Ένας διερχόμενος ενημέρωσε την αστυνομία για έναν απαγχονισμένο άνδρα σε δέντρο το απόγευμα του Σαββάτου στις 7.25 στην πλατεία Κλαυθμώνος και πιο συγκεκριμένα στο πάρκο, που βρίσκεται κάτω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Απαγχονισμένος άνδρας στο κέντρο της Αθήνας – Συνελήφθησαν δύο άτομα (βίντεο)

Οι Αρχές έφθασαν άμεσα στο σημείο και τον εντόπισαν κρεμασμένο με αυτοσχέδιο βρόγχο, σύμφωνα με τον ΑLPHA. Δεν βρήκαν στοιχεία του θύματος, καθώς δεν διατηρούσε κάποιο επίσημο έγγραφο πάνω του.

Στο σημείο υπήρχαν δύο αλλοδαποί σε κατάσταση μέθης που οι κινήσεις τους είχαν τραβήξει τα βλέμματα.

Γιατί αναζητάμε πάντα κάτι γλυκό μετά το φαγητό;

Μόλις τελειώσατε ένα πλούσιο και λαχταριστό γεύμα κι αντί να αισθάνεστε κορεσμό, λιγουρεύεστε κάτι ακόμα, κάτι γλυκό; Δεν είστε οι μόνοι.

Η χημεία του εγκεφάλου μας παίζει... περίεργα παιχνίδια

Παρ’ όλο που μπορεί να υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το γιατί οι περισσότεροι αναζητάμε κάτι γλυκό μετά το φαγητό μας, η απάντηση δεν είναι απόλυτη.

Κάποιοι διατροφολόγοι ισχυρίζονται ότι οι περισσότεροι έχουν μάθει από τα παιδικά τους χρόνια να περιμένουν επιδόρπιο μετά το γεύμα, ειδικά όταν το γεύμα ήταν φαγητό που δεν ικανοποιούσε απόλυτα τους γευστικούς κάλυκες του παιδιού –όπως π.χ. το μπρόκολο.

Πέθανε ο πραξικοπηματίας Στυλιανός Παττακός στα 104 του χρόνια

- Ένα μήνα πριν κλείσει τα 104 του χρόνια και δυό μέρες μετά τη διάρρηξη στο σπίτι του, πέθανε ο Στυλιανός Παττακός

Πέθανε ο πραξικοπηματίας Στυλιανός Παττακός στα 104 του χρόνια
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

 - Ήταν ο τελευταίος εν ζωή από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967
 - Διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών και Α' Αντιπρόεδρος της χουντικής κυβέρνησης
 - Καταδικάστηκε για στάση και εσχάτη προδοσία σε θάνατο, ποινή που μετατράπηκε σε ισόβια
 - Αποφυλακίστηκε το 1990 για λόγους υγείας και ζούσε ελεύθερος για 26 χρόνια

8 Οκτωβρίου 2016

Παγκόσμιο ρεκόρ για την Κορακάκη στα 10 μέτρα αεροβόλου πιστολιού!

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Αννα Κορακάκη. Μετά τον θρίαμβό της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, κατέκτησε χθες το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου της Μπολόνια, στο σπορ πιστόλι από 25μ, ενώ σήμερα το πρωί έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα προκριματικά στα 10 μέτρα του αεροβόλου πιστολιού!


Συγκεκριμένα, το «χρυσό» κορίτσι σημείωσε επίδοση 391/400, που είναι νέο ρεκόρ κόσμου στην κατηγορία αυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ρίο η 20χρονη Κορακάκη, στη συγκεκριμένη κατηγορία των 10μ. κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.