27 Σεπτεμβρίου 2016

Παχυσαρκία και καρκίνος : Νέα δεδομένα για τη σχέση τους

Νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, έρχεται να προστεθεί στα υπάρχοντα δεδομένα που συνδέουν την παχυσαρκία με τον καρκίνο, εντοπίζοντας οκτώ ακόμη τύπους της νόσου, οι οποίοι είναι πιθανότερο να εμφανιστούν σε άτομα με υπερβάλλον σωματικό βάρος.


Σε παλαιότερη μελέτη, η ίδια ερευνητική ομάδα είχε δείξει πως η παχυσαρκία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, του οισοφάγου, των νεφρών, του μαστού και της μήτρας. Για τους σκοπούς της παρούσας ανάλυσης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό The New England Journal of Medicine, πραγματοποιήθηκε συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση περισσότερων από 1.000 μελετών.

Ποιοί θα πληρώσουν περισσότερο με τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Με… περιβαλλοντικό μανδύα θα έρθουν οι νέες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας για εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς. Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, υποστηρίζει δύο «συνθήματα»: πρώτον ο «ρυπαίνων να πληρώνει» και δεύτερον να δοθεί μια ευκαιρία στους οδηγούς παλαιών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού να επαναφέρουν τα οχήματά τους στην κυκλοφορία παίρνοντας πίσω τις πινακίδες που παρέδωσαν εξαιτίας του εξαιρετικά υψηλού κόστους των τελών κυκλοφορίας.


Πώς θα υλοποιηθούν και τα δύο μαζί; Τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται με βάση του ρύπους για όλα τα ΙΧ που έχουν κυκλοφορήσει μετά το 2007 και όχι μόνο για τα οχήματα που έχουν βγει στους ελληνικούς δρόμους μετά την 1/11/2010. Και δεύτερον, για τα παλαιά οχήματα που με μεγάλους κινητήρες που υποχρεώθηκαν τα τελευταία χρόνια να πληρώνουν ποσά της τάξεως των 690, 920 ή και 1150 ευρώ μόνο για τα τέλη κυκλοφορίας, θα υπάρξουν μειώσεις.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, ωστόσο είναι αλήθεια: περίπου 9.000 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από την ατμοσφαιρική ρύπανση στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.


Η πρόεδρος και ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής, καθηγήτρια Αγνή Βλαβιανού-Αρβανίτη, τονίζει την ανάγκη εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης λύσης όσον αφορά στην αιθαλομίχλη που εμφανίζεται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, εξαιτίας της χρήσης μη φιλικών προς το περιβάλλον πηγών θερμότητας. Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου όχι μόνο για την περιβαλλοντική υποβάθμιση που προκαλείται εξαιτίας του φαινομένου, αλλά και γενικότερα για τις σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Ποια ομάδα έχει το ακριβότερο και ποια το φθηνότερο εισιτήριο στο Champions League;

Η εταιρεία Spreadex συγκέντρωσε τις τιμές των εισιτηρίων σε αγώνες Champions League και παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας. Αλήθεια, ποια ομάδα είναι η πιο ακριβή για να την παρακολουθήσει σε βραδιά που... κουνάει σεντόνι;

Champions League

Σύμφωνα με τη μελέτη της Spreadex, η Γιουβέντους είναι η ομάδα με το πιο ακριβό εισιτήριο στο Champions League, ξεκινώντας από 44,76 ευρώ, ενώ  ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με 43,61 ευρώ!

Ζάλη στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις: Ο... Ιησούς και οι αντάρτες

Η μεταφορά των ΔΕΚΟ (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, Αττικό Μετρό, ΕΛΒΟ και Κτιριακές Υποδομές) στο Υπερταμείο (του οποίου νέος πρόεδρος είναι ο «κολλητός» της Λαγκάρντ Ζακ Λε Παπ) έχει προκαλέσει γκρίνιες και αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφία: Intime News/Nίκος Χαλκιόπουλος

Ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος εισήγαγε το νομοσχέδιο στη βουλή και το ψήφισε, φάνηκε να μην το πιστεύει. Παρότι παραδέχτηκε χθες ότι μπορεί στο μέλλον αυτές οι ΔΕΚΟ να ιδιωτικοποιηθούν, είπε χαρακτηριστικά:

«Εχει δίκιο ο κ.Γεωργιάδης ότι δεν αποκλείεται να γίνει στο μέλλον ιδιωτικοποίηση. Αλλά όσο εγώ θα είμαι υπουργός δεν πρόκειται να γίνει ιδιωτικοποίηση του νερού και των άλλων ΔΕΚΟ. Εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε ποτέ την υπογραφή μας σε κάτι τέτοιο τώρα εάν η Νέα Δημοκρατία έρθει στην κυβέρνηση και αποφασίσει ιδιωτικοποιήσεις θα πάρει και την ευθύνη».

Πόσο «υγιής» είναι η χώρα που ζούμε;

Η Ελλάδα έρχεται 26η στους 188 στην κατάταξη του Ο.Η.Ε., με σκορ λιγότερο από όλες τις μεσογειακές χώρες αλλά υψηλότερο από τις Η.Π.Α. και την Αυστρία.


Μία στατιστική από τον Ο.Η.Ε., που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet, συμπεριέλαβε 188 χώρες με στόχο να βρει ποιο είναι το επίπεδο υγείας της κάθε μίας. Για την εκτίμηση του σχετικού σκορ οι ειδικοί έλαβαν υπόψη τους παράγοντες όπως το κατά κεφαλήν εισόδημα, το μορφωτικό επίπεδο και η γονιμότητα.

La Repubblica: Η Χίλαρι κερδίζει την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση - Ο ιταλικός Τύπος για την πρώτη τηλεοπτική μάχη

Στο αποτέλεσμα του πρώτου τηλεοπτικού ντιμπέιτ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται ο ιταλικός Τύπος.


«Αμερικανικές εκλογές, η Χίλαρι κερδίζει την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση», γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica. «Τα γκάλοπ που έγιναν αμέσως μετά το ντιμπέιτ δίνουν μια σαφή απάντηση, όπως εκείνο του CNN, το οποίο δίνει προβάδισμα της τάξης του 62% στην υποψήφια των δημοκρατικών. Θα πρέπει να περιμένουμε, όμως, κάποιες ημέρες, ίσως και εβδομάδες, για να καταγραφεί μια μονιμότερη διάθεση και να καταλάβει κανείς αν η μεγάλη αυτή λεκτική σύγκρουση μπόρεσε να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών αυτών».

26 Σεπτεμβρίου 2016

Ίσως η φωτογραφία της χρονιάς

Ελάχιστες φωτογραφίες καταφέρνουν να αποτυπώσουν με τόσο ξεκάθαρο τρόπο ένα κοινωνικό φαινόμενο – στην περίπτωσή μας τις selfies.


Η Χίλαρι Κλίντον χαιρετά το πλήθος σε μια από τις προεκλογικές τις ομιλίες. Το κοινό όμως δεν ενδιαφέρεται να την κοιτάξει, να τις σφίξει το χέρι ή να την ακούσει θέλει να έχει μια selfie μαζί της.

Ο πρωταγωνιστής αλλάζει θέση και στο προσκήνιο της εικόνας δεν βρίσκεται πλέον ο πολιτικός αλλά ο κάτοχος του κινητού που βγάζει φωτογραφία τον εαυτό του με φόντο τον πολιτικό.

24 Σεπτεμβρίου 2016

Σέξι εμφάνιση για την όμορφη Ελληνίδα!

Σε πρόσφατη βραδινή της έξοδο εντόπισε ο φωτογραφικός φακός την όμορφη Ελληνίδα, η οποία εντυπωσίασε με την σέξι εμφάνισή της!


Ο λόγος για  την  Έλλη Παπαγγελή, η οποία με την ενδυματολογική της  επιλογή «μαγνήτισε» τα βλέμματα σε γνωστό μαγαζί στο Κολωνάκι όπου διασκέδασε...

Φρίκη δίχως τέλος

Κλιμακώνεται η φρίκη στην άγρια δολοφονία της 4χρονης Άννυ μετά την αποκάλυψη από τον ιατροδικαστή στο δικαστήριο πως το παιδί τεμαχίστηκε ενώ ήταν ακόμη ζωντανό.


Στο συμπέρασμα αυτό έχει καταλήξει ο ιατροδικαστής Αντώνης Καρακούκης, όπως τόνισε στην κατάθεσή του αφήνοντας άφωνους τους δικαστές. Η φρικαλεότητα που εκτυλίχθηκε στο υπόγειο διαμέρισμα της Μιχ. Βόδα ξεπερνά κάθε όριο, όπως δείχνει η κατάθεση του κ. Καρακούκη, ο οποίος δήλωσε πεπεισμένος σε ποσοστό 95% πως το άτυχο παιδί τεμαχίστηκε όσο βρισκόταν ακόμα εν ζωή. Αξιολογώντας όλα τα ευρήματα στο διαμέρισμα, όπου διάσπαρτες κηλίδες αίματος του μικρού κοριτσιού είχαν εκτιναχθεί σε μεγάλο ύψος, ο ιατροδικαστής έδωσε μια διάσταση στο ειδεχθές έγκλημα ακόμη πιο ανατριχιαστική.

Πληρώνουν οι νέοι καναλάρχες - Η πρώτη από τις τρεις δόσεις

Πρώτος ο Σκάι κατέθεσε 14,5 εκατ. ευρώ - Λίγο αργότερα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέβαλε 24,6 εκατ. ευρώ για την πρώτη δόση.


Εικοσιμία ημέρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την ανάδειξη των τεσσάρων υπερθεματιστών που κέρδισαν από μία άδεια εκπομπής πανελλαδικής εμβέλειας, οι καναλάρχες πληρώνουν στο ελληνικό Δημόσιο την πρώτη από τις τρεις δόσεις του συνολικού συμφωνηθέντος τιμήματος.

«Βόμβες» από τη Βελκουλέσκου -Το ΔΝΤ ζητά μείωση συντάξεων & αφορολόγητου

Για πόλεμο ετοιμάζεται να κατέβει το ΔΝΤ στην Αθήνα, καθώς η Ντέλια Βελκουλέσκου, παρουσιάζοντας το μεσημέρι της Παρασκευής, τα βασικά σημεία της Εκθεσης για την ελληνική οικονομία, έριξε τέσσερις βόμβες.


Κατ' αρχάς, στο δημοσιονομικό πεδίο, αν και σημείωσε ότι έγιναν πολλά, τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει το μείγμα πολιτικής, για να γίνει πιο φιλικό στην ανάπτυξη. Τι ζητάει το Ταμείο;

Μαμά και κόρη είναι… ίδιες!

Η ομοιότητα της Βίκυς Καγιά με την μητέρα της είναι εκπληκτική.


Η Αλεξάνδρα Καγιά βρέθηκε στο Ωδείο Αθηνών για την ειδική εκδήλωση για την αποφοίτηση των μαθητών της σχολής της Βίκυς Καγιά και έκλεψε τις εντυπώσεις.
Μητέρα και κόρη πόζαραν στον φωτογραφικό φακό και η ομοιότητά τους είναι εκπληκτική.

Δείτε τις.

Έντεκα ΔΕΚΟ στο υπερταμείο

Ποιες ΔΕΚΟ μεταφέρονται στο υπερταμείο. Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα. Τι αλλάζει στους ελεύθερους επαγγελματίες, στην εξαγορά πλασματικών ετών εργασιακού βίου και στις ασφαλιστικές εισφορές των τουριστικών καταλυμάτων. Την Τρίτη η ψήφισή του.


Οι συνολικά 11 δημόσιες εταιρίες που θα μεταφερθούν στην ΕΔΗΣ ΑΕ ένα νέο μίνι ασφαλιστικό με περικοπές οι οποίες θα φέρουν πρόσθετα έσοδα 74,72 εκ ευρώ στα κρατικά ταμεία και η σύσταση και λειτουργία δευτερεύουσας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που απαιτούσαν νομοθετική ρύθμιση και συνδέονται με την δόση των 2,8 δις ευρώ.

Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή, πρωτιά Παναθηναϊκού

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι στην κορυφή της βαθμολογίας στην ιστορία του Champions League από καταβολής της διοργάνωσης, ενώ κορυφαία ελληνική ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός. Αναλυτικά το Top-20 και οι θέσεις των ελληνικών ομάδων.


Όταν έχεις 11 "Άγια Δισκοπότηρα", τότε είναι απολύτως λογικό να κάθεσαι στο θρόνο σε ό,τι αφορά την συνολική βαθμολογία στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, τόσο με τη σημερινή του μορφή όσο και με την παλαιή. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις και δικαιωματικά έχει τους περισσότερους βαθμούς στο "all time club ranking", αποτελώντας δικαιωματικά την "Βασίλισσα της Ευρώπης". Άλλωστε, είναι και η νυν κάτοχος του τροπαίου...

22 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί λέμε «Χτύπα ξύλο»;

Καθημερινά χρησιμοποιούμε πολλές φράσεις λαϊκής σοφίας. Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε την προέλευση των φράσεων αυτών; Γιατί άραγε λέμε τη φράση «χτύπα ξύλο» και πώς η φράση αυτή συνδέεται με τον σταυρό του μαρτυρίου;


«Χτύπα ξύλο» προτρέπουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, αλλά και το συνομιλιτή μας, όταν ακούμε κάτι δυσάρεστο. Πού, όμως, έχει τις ρίζες της αυτή η φράση;

«Απτεσθαι ξύλου», έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. Λόγω της πεποίθησης τους ότι στα δένδρα κατοικούσαν νύμφες (Δρυάδες/Αμαδρυάδες) χτύπαγαν το ξύλο του κορμού των δένδρων για να επικαλεστούν την προστασία τους, καθώς οι νύμφες μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τις ευχές των ανθρώπων.

Έξτρα μείωση 50 ευρώ στις επικουρικές συντάξεις

Έξτρα μείωση που σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάνει τα 50 ευρώ το μήνα, λόγω αναδρομικών κρατήσεων, θα επιβάλλεται από τον Νοέμβριο σε 250.000 επικουρικές συντάξεις. Στη λύση αυτή αντί μιας ακόμη μεγαλύτερης περικοπής που θα εξαφάνιζε τις συντάξεις, αν εφαρμοζόταν η αρχική ρύθμιση, φαίνεται να καταλήγουν το υπουργείο Εργασίας με την τρόικα.


Η νέα διάταξη θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, με όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα που έμειναν σε εκκρεμότητα από την αξιολόγηση της τρόικας τον περασμένο Ιούνιο και θα προβλέπει ότι το όριο των αναδρομικών περικοπών θα φτάνει στα 50 ευρώ και δεν θα περιορίζεται σε ένα πλαφόν μείωσης 10%, όπως αρχικά είχε προτείνει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος.

Με ευρεία πλειοψηφία κυρώθηκε η σύμβαση για το Ελληνικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ευρεία πλειοψηφία κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η σύμβαση για το Ελληνικό.


Τη σύμβαση ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων, ενώ κατά τάχθηκαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Επισημαίνεται ότι η κύρωση της σύμβασης ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Η διαδικασία

Στο εδώλιο ο Χαρδούβελης

Αντιμέτωπος με τους δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών θα βρεθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη γιατί δεν υπέβαλε, ως όφειλε, την περίοδο 2011-2012 δήλωση «πόθεν έσχες».



Η παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης στέλνει τον πρώην «τσάρο της οικονομίας στο εδώλιο του κατηγορουμένου, σύμφωνα με το υπ’ αρ. 1604/2016 βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών. 

20 Σεπτεμβρίου 2016

Ένα εύστοχο βίντεο που δείχνει το γιατί δεν πρέπει να διαφωνείτε με έναν ηλίθιο.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα καταφέρει να σας εκνευρίσει. Στη χειρότερη, όμως, θα σας παρασύρει στη βλακεία του με αποτέλεσμα εσείς να πληρώσετε το τίμημα.


Πόσες φόρες προσπαθείς να εξηγήσεις τα αυτονόητα; Ο βλάκας είναι ανίκητος! Σε κάθε καυγά προσπαθεί να ρίξει τον έξυπνο στο επίπεδο του και στο τέλος τον νικάει λόγο πείρας. Οι βλάκες κινούνται όλοι μαζί -Σκέψου, και θα πεθαίνεις σαν διωγμένος εγκληματίας, μιμήσου και θα ζεις ευτυχισμένος σαν βλάκας!

Έτσι θα κάνεις σεξ όπως στις "9 1/2 Εβδομάδες" χωρίς ευτράπελα

Δεν είναι κακό να πειραματίζεσαι με τη σεξουαλική σου ζωή, αρκεί να ξέρεις το πώς.


Ποιος μπορεί να ξεχάσει την πασίγνωστη σκηνή με την Kim Bassinger να κάνει στριπτίζ στον Mickey Rourke κι εκείνος να την ταΐζει φρούτα, γλυκά και σαμπάνια στο στόμα, στην ταινία "9 1/2 Εβδομάδες"; Μάλλον κανείς.
Ακόμα περισσότερο, πολλά υπήρξαν τα ζευγάρια τόσο εκείνη την περίοδο όσο και τα επόμενα χρόνια που προσπάθησαν να ανανεώσουν το σεξ στη σχέση τους, ορμώμενοι από αυτή τη σκηνή.

Καταβεβλημένος, με μπαστούνι στην εκδήλωση για τους Ολυμπιονίκες ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ -Ξέσπασε σε κλάματα [βίντεο]

Εμφανώς καταβεβλημένος αλλά και βαθιά συγκινημένος, ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ έδωσε χθες το «παρών» στην τελετή βράβευσης των αθλητών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στο Ζάππειο Μέγαρο, στη μεγάλη εκδήλωση της ΕΟΕ.


Εμφανώς καταβεβλημένος, κρατώντας ένα μπαστούνι στο χέρι, αλλά και με έκδηλη τη συγκίνηση, ο τέως βασιλιάς παρέδωσε βραβείο στην αθλήτρια της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου. «Αυτό που δεν γνωρίζουν οι Έλληνες και καλό είναι να το μάθουν ότι οι αθλητές κάνουν μεγάλη προσπάθεια και ως εκ τούτου, τους ευχαριστώ κυρίως που μας έδωσαν ένα χαμόγελο αυτές τις δύσκολες μέρες και κύριε πρόεδρε ευχαριστώ για την ενίσχυση» είπε πασχίζοντας να κρατηθεί όρθιος και να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Η πρωτοποριακή λύση που διάλεξε το Πεκίνο για να επαναχρησιμοποιεί το νερό

Από τις 600 μεγάλες πόλεις της Κίνας, περίπου οι μισές υποφέρουν από έντονη έλλειψη νερού. Το Πεκίνο,  είναι μία από αυτές  και μάλιστα μία από τις πρώτες σε αυτή τη λίστα όντας μία μεγάλη και πυκνοκατοικημένη περιοχή με συνεχή αύξηση πληθυσμού. Μία από τις ενδεδειγμένες λύσεις για την Κινεζική πρωτεύουσα είναι η ανακύκλωση νερού που θα βελτιώσει σημαντικά τις δυνατότητες ύδρευσης της πόλης.


Το 2013 η Δημοτική Αρχή του Πεκίνου, ξεκίνησε ένα τριετές πλάνο για την επίσπευση της κατασκευής εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και ανακύκλωσης νερού, ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ως νερό επιπλέον 4,13 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά ημέρα, με το νούμερο ετησίως να φτάνει το ιλιγγιώδες 1,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

19 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΟ ΜΥΘΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΙΑ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Milwaukee Bucks συμφώνησαν για την επέκταση της συνεργασίας τους. Διαβάστε για πόσα χρόνια και πόσα χρήματα.


Αυτό που όλοι περιμέναμε, είναι πλέον γεγονός. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Milwaukee Bucks συμφώνησαν για την επέκταση της συνεργασίας τους, με τον 21χρονο forward να παίρνει το ποσό των 100.000.000 για συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Τι απαντά ο επιχειρηματίας Καραμπάτσος για το… βοσκοτόπι του Καλογρίτσα

Προσφυγή στην δικαιοσύνη, προαναγγέλλει με ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας Σπύρος Καραμπάτσος «για να προστατεύσει όπως αναφέρει την τιμή της συζύγου του και των παιδιών του, και να αμυνθεί «στην απόπειρα των οικονομικών κολοσσών που επιχειρούν, για δικά τους συμφέροντα και λόγους» να τον «αποδομήσουν ηθικά και εξοντώσουν επιχειρηματικά μέσω καθ’ ολοκληρίαν ψεμμάτων, στρέβλωσης, χλεύης και απαξίας».


Στην απάντηση του για το θέμα των επίμαχων εκτάσεων στην Ιθάκη, που δόθηκαν στον Γιάννη Καλογρίτσα, ο κ, Καραμπάτσος παραθέτει τα ακόλουθα:

Λοχ Νες: Μια νέα θεωρία για το «τέρας»

Ένα σχεδόν ολόκληρο απολίθωμα ενός θαλάσσιου δεινόσαυρου ανακαλύφθηκε πριν από πενήντα χρόνια σε μια παραλία στο «Isle of Skye» στα δυτικά της Σκωτίας. Για κάποιο λόγο, αυτό το εύρημα, ηλικίας 170 εκατομμυρίων ετών, εισήχθη στο υπόγειο ενός μουσείου, όπου και παρέμεινε έως και σήμερα χωρίς όμως να επιτραπεί σε κανέναν γεωδίφη να εξετάσει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά του.


Τώρα όμως έρχεται στο φως, μία έρευνα επιστημόνων κρυπτοζωολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου (πρωτεύουσα της Σκωτίας), που επιδιώκουν να δώσουν μια λύση στο μυστήριο του… ζωντανού θρύλου από το 1930 κι έπειτα, του «Τέρατος του Λοχ Νες».

Η μελέτη του λειψάνου αυτού, πιστεύεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μία μεγάλη αποκάλυψη για τον θαλάσσιο δεινόσαυρο, στην περίπτωση που όντως αυτό, αποτελεί ολόκληρο σκελετικό στοιχείο του οργανισμού του, είτε τμήμα αυτού.

16 Σεπτεμβρίου 2016

Η ιστορία πίσω από τον αριθμό 13

Συγκλονίζει το ντοκιμαντέρ για τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο πρώην αρχηγός του εξάστερου αποχαιρετά σε λίγες ώρες οριστικά το μπάσκετ και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods και ο Stoiximan παρουσιάζουν σε μια τηλεοπτική παραγωγή 53 λεπτών, μοναδικές στιγμές από την ιστορία και την καριέρα του 3D.


Αν κάποιος δεν είχε ακούσει ποτέ για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αυτό το ντοκιμαντέρ που αποτελεί συμπαραγωγή των ΚΑΕ Παναθηναικος Superfoods και Stoiximan, αποκαλύπτει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζει κανείς για τον θρυλικό πρώην αρχηγό του Παναθηναϊκού.

Πρόκειται για συνεντέυξεις ανθρώπων που έχουν επηρεάσει την καριέρα του Διαμαντίδη, όπως προπονητές, συμπαίκτες, αλλά και παράγοντες ομάδων

15 Σεπτεμβρίου 2016

10+1 κλισέ υγείας που είναι αλήθεια

Συμβουλές υγείας που θεωρούνται μάλλον γραφικές, παραδοσιακές και χιλιοειπωμένες, γι’ αυτό και δεν τους δίνουμε μεγάλη σημασία. Και όμως, πέρα από την κοινή λογική, τώρα και η επιστήμη τις επιβεβαιώνει, καθιστώντας τις αξιόπιστες και πολύτιμες για την υγεία μας.


«Πλύνε τα χέρια σου μην αρρωστήσεις», «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», «Φάε καρότα για να βλέπεις στο σκοτάδι»… Όλοι μας μπορούμε να φανταστούμε ή να θυμηθούμε τις κουβέντες αυτές να βγαίνουν από το στόμα της μαμάς ή της γιαγιάς. Ξανά και ξανά… Με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να πάψουμε να τους δίνουμε σημασία και να μην τις παίρνουμε και τόσο στα σοβαρά. Η μαμά, όμως, είχε δίκιο!

Κατερίνα Στικούδη: H kinky φωτογράφιση με δερμάτινα εσώρουχα

Μια άκρως αποκαλυπτική και αισθησιακή φωτογράφιση έκανε η Κατερίνα Στικούδη για λογαριασμό γνωστής εταιρίας εσωρούχων.


Η τραγουδίστρια ποζάρει με δερμάτινα εσώρουχα, ζαρτιέρες και ξανθιές περούκες και μεταμορφώνεται στην απόλυτη φαντασίωση των αντρών.

«Ξυπνάει τις αισθήσεις…by Katerina Stikoudi» είναι ο τίτλος της συλλογής της εταιρίας και όχι άδικα.

Η selfie του Πούτιν με εντυπωσιακές νύφες - Δείτε το βίντεο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε να γιορτάσει τα 869 χρόνια από την ίδρυση της Μόσχας μ' έναν ιδιαίτερο τρόπο. Συνοδευόμενος από τους άνδρες ασφαλείας του διέσχισε την Κόκκινη Πλατεία, όπου εκατοντάδες άνθρωποι θέλησαν να τον χαιρετίσουν, μεταξύ αυτών και νύφες που του ζήτησαν να βγάλουν selfie.


Οι εντυπωσιακές ρωσίδες καλλονές πόζαραν δίπλα στον πρόεδρο με το χαμόγελο στα χείλη.

Δείτε το βίντεο:

Έφοδος στο σπίτι του Στουρνάρα

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης έχει μπει η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα για τα διαφημιστικά κονδύλια που εισέπρατε από το ΚΕΕΛΠΝΟ.


Με άκρα μυστικότητα, πραγματοποιήθηκε έφοδος στο σπίτι του Γιάννη Στουρνάρα και της συζύγου του Σταυρούλας Νικολοπούλου-Στουρνάρα από όπου κατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία από τους υπολογιστές,

Η αιφνιδιαστική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένης Ράικου στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται μετά τις καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες στιο ΚΕΕΛΠΝΟ.

To πρώτο δελτίο ειδήσεων του Mega και το τελευταίο μετά από 27 χρόνια [vids]

Μετά από 27 ολόκληρα χρόνια οι τηλεθεατές πλέον δεν θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν δελτία ειδήσεων στο Mega, σε ένα κανάλι που για πολλά χρόνια έκοβε πρώτο το νήμα της ενημέρωσης.
Οι δημοσιογράφοι του Mega πλέον προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και έτσι πλέον δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να βγαίνει ούτε το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, το οποίο μέχρι τώρα παρουσίαζε η Μαρία Σαράφογλου.


Έτσι μετά τη διακοπή μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τώρα και το μεσημβρινό δεν θα μεταδίδεται ξεκινώντας από την Πέμπτη κιόλας.

Ο Παναθηναϊκός εναντίον ολλανδικών ομάδων

Το Sport24.gr ανατρέχει στο παρελθόν του Παναθηναϊκού και θυμάται τις αναμετρήσεις με τον Άγιαξ, την Αϊντχόφεν και τη Φέγενοορντ για τις διοργανώσεις της UEFA.


Ο Παναθηναϊκός επανέρχεται στους ομίλους του Europa League υποδεχόμενος τον Άγιαξ στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Πρόκειται για το 10 παιχνίδι εναντίον ολλανδικής ομάδας, στο πλαίσιο των διοργανώσεων της UEFA.

Η προϊστορία είναι ισορροπημένη, αφού σε εννιά παιχνίδια μετρά 3 νίκες, 4 ήττες και 2 ισοπαλίες. Φυσικά, ξεχωρίζουν τα τρία ματς με τον Άγιαξ, δηλαδή ο τελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 και οι δύο ημιτελικοί του Champions League το 1995. Ακόμα, ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν και τη Φέγενοορντ.

Πληρωμές χωρίς μετρητά: νέο ρεκόρ κάθε χρόνο

Προβλέψεις για αύξηση κατά 8% ετησίως ως το τέλος της δεκαετίας, υπερβαίνοντας τις 175 δισεκατομμύρια συναλλαγές ως το 2020.


Οι πληρωμές άνευ μετρητών μπορούν να αυξηθούν κατά 8% ετησίως ως το τέλος της δεκαετίας, υπερβαίνοντας τις 175 δισεκατομμύρια συναλλαγές ως το 2020. Αυτό προβλέπει ο νέος επικεφαλής της PayPal για την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη (CEE) Matt Komorowski, ο οποίος παρουσίασε συνολικά τα στοιχεία συναλλαγών που δείχνουν ότι οι άνθρωποι νιώθουν όλο και πιο άνετα να πληρώνουν με πιστωτικές κάρτες και να χρησιμοποιούν ψηφιακά πορτοφόλια όπως η PayPal - τα μετρητά αποκτούν όλο και λιγότερη σημασία.

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για Ολάντ: Μένει εκτός από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών

Ο Φρανσουά Ολάντ και κάθε υποψήφιος της αριστεράς θα αποκλειόταν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017, σε κάθε εκδοχή.


Αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA για τον περιφερειακό Τύπο και την Orange που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα

Ο χάρτης του παγκόσμιου πλούτου

Οι δισεκατομμυριούχοι θεωρούνται ως οι πλουσιότεροι των πλουσίων. Πολλοί νέοι επιχειρηματίες ελπίζουν κάποια στιγμή να φτάσουν αυτό το υπέρτατο οικονομικό ορόσημο, όμως πριν καταφέρουν να μπουν σε αυτή τη «λέσχη για λίγους» ίσως πρέπει πρώτα να μάθουν πώς οι σημερινοί δισεκατομμυριούχοι απέκτησαν τον πλούτο τους.


Η ιστοσελίδα εκτίμησης κόστους HowMuch.net, αναλύοντας τα στοιχεία που άντλησε από έρευνα του Peterson Institute for International Economics, σχεδίασε έναν παγκόσμιο χάρτη με βάση την εθνικότητα των σημερινών δισεκατομμυριούχων. Μελέτησε δεν το πώς έκαναν τα χρήματά τους χωρίζοντάς τους σε πέντε κατηγορίες:

14 Σεπτεμβρίου 2016

Χαλκίδα: Ισόβια κάθειρξη στον «μαϊμού» γιατρό της Σκύρου Γιάννη Καστάνη - Αποκλειστικές εικόνες! Στο EviaZoom.gr μιλάει ο δικηγόρος του Πέτρος Μαντούβαλος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ευβοίας στον «μαϊμού» γιατρό Γιάννη Καστάνη που επί 13 ολόκληρα χρόνια διατελούσε γιατρός και διευθυντής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου, έχοντας πλαστό πτυχίο...


Δείτε αποκλειστικές εικόνες κατά την έξοδο του Γιάννη Καστάνη από τα δικαστήρια της Χαλκίδας. Στο EviaZoom.gr μιλάει αποκλειστικά ο δικηγόρος του, Πέτρος Μαντούβαλος.

Παναγιά μου, τι Μπαρτσελόνα ήταν αυτή!

Μαγεία από την Μπάρτσα στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League! Στα επτά γκολ σταμάτησε το κοντέρ κόντρα στην άμοιρη Σέλτικ που ήταν αδύνατο ν' αντισταθεί. Σόου από την Μπάγερν στο ματς με τη Ροστόφ, ισοπαλία στο Παρί-Άρσεναλ.


Η τριάδα των MSN βρέθηκε για πρώτη φορά εφέτος στην αρχική 11άδα της Μπαρτσελόνα και το 7-0 επί της Σέλτικ στο "Καμπ Νου" έμοιαζε βγαλμένο από το... playstation. Ο Νεϊμάρ κεντούσε στο χορτάρι, ο Μέσι εκτελούσε (χατ τρικ - έκτο στη διοργάνωση) και ο Σουάρες συμπλήρωνε ιδανικά την τριπλέτα των "μπλαουγκράνα", οι οποίοι έκαναν επιβλητική πρεμιέρα στο Champions League. Ακόμη κι αν είχε μπει το πέναλτι του Ντεμπελέ στο 24' (απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν), η τύχη των πρωταθλητών Σκωτίας δεν θα ήταν διαφορετική!

13 Σεπτεμβρίου 2016

Το φουτουριστικό λουράκι ρολογιού που μετατρέπει το δάχτυλο σε ακουστικό

Ένα νέο project που μοιάζει να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας υπόσχεται ότι θα μας δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε κλήσεις… μέσα από τον καρπό μας.


Ο λόγος για το Sgnl, ένα «έξυπνο» λουράκι ρολογιού του οποίου οι κατασκευαστές ζητούν την χρηματοδότηση του κοινού για να το υλοποιήσουν και να κυκλοφορήσει μαζικά. Θα επιτρέπει, σύμφωνα με τους ίδιους, να κάνει κάποιος κλήση «μέσα από τα δάχτυλά του».

Πρώτη φορά ηλεκτρονικά: Πώς θα γίνει η υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες

Την 1η Οκτωβρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή για πρώτη φορά του ηλεκτρονικού Πόθεν Έσχες στη διεύθυνση www.pothen.gr από τις ειδικές κατηγορίες των υπόχρεων που ορίζει ο νόμος.


Η υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων Πόθεν Έσχες θα διαρκέσει ως και την 31η Δεκεμβρίου 2016, ενώ η νομοθεσία προβλέπει αυστηρά πρόστιμα και ποινές για όσους δεν υποβάλουν εμπρόθεσμα τη δήλωση ή την υποβάλουν με ανακριβή στοιχεία. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση για την προσαρμογή της όλης διαδικασίας στην τήρηση των ζητημάτων ασφαλείας που έθεσε η πρόσφατη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Δείτε για ποιον λόγο η «Τρίτη και 13» θεωρείται γρουσούζικη μέρα

Μια δεισιδαιμονία που απαντάται στους Έλληνες και τους Ισπανόφωνους λαούς είναι η Τρίτη και 13.


Γενικώς, η Τρίτη θεωρείται αποφράς ημέρα, δηλαδή γρουσούζικη και επικίνδυνη, ενώ για τους υπόλοιπους λαούς η γρουσούζικη ημέρα είναι η Παρασκευή και 13.

Οι Ισπανόφωνοι εκφράζουν την ημέρα με την παροιμία «En martes, ni te cases ni te embarques» («Την Τρίτη, μη παντρεύεσαι και μη ξεκινάς ταξίδι»).

12 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχεται από Ιανουάριο το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Από τις αρχές Ιανουαρίου θα τεθεί σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργήσουν τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ.


Την ίδια στιγμή, από το καλοκαίρι του 2017 θα λειτουργήσουν και οι νέες πύλες εισόδου και εξόδου στους σταθμούς των Σταθερών Συγκοινωνιών (μετρό, ηλεκτρικός, προαστιακός).

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα υποκαταστήσει πλήρως τα σημερινά εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τις έξυπνες κάρτες.

Εναέριες εικόνες-σοκ από την καμμένη Θάσο -Επί τόπου ο Τσίπρας [βίντεο]

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Θάσος φλέγεται.


Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με την πύρινη λαίλαπα που έχει μετατρέψει σε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και σπίτια.

Ένα νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube από το κανάλι ENA CHANNEL GREECE, απεικονίζει τη βιβλική καταστροφή που έχει υποστεί η ευρύτερη περιοχή.

Ο Ιβάν Σαββίδης ενδιαφέρεται να αγοράσει κανάλι που δεν πήρε άδεια

Ανοικτή πρόταση στον Δημήτρη Κοντομηνά, να αγοράσει τον Alpha, αλλά και στους υπόλοιπους καναλάρχες που ηττήθηκαν στη διαδικασία της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, για να του πουλήσουν το κανάλι τους, δίνοντας εγγύηση πως δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος, έκανε ο Ιβάν Σαββίδης, μιλώντας στην εκπομπή Αθλητική Κυριακή της ΕΡΤ.


Όπως τόνισε θα επιδιώξει να μπει σε μια συνέργεια με τα πρόσωπα που κέρδισαν την άδεια.
«Από εκείνη την στιγμή δεν ξανασχολίασα αυτό το γεγονός. Την σοβαρότητα των προθέσεων μου την έδειξα με την πρότασή μου ύψους 61,7 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι είναι, όμως, ένας διαγωνισμός, κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Γι' αυτό κι εγώ συνεχάρη αυτούς που κέρδισαν. Υπήρξαν, ωστόσο, άνθρωποι που το προσέγγισαν αυτό με διαφορετικό τρόπο και έπαιξαν παιχνίδι. Την σοβαρότητά μου θα την δείξω και στη συνέχεια. Ο χώρος των media στην Ελλάδα με ενδιαφέρει. 

Τα ψιλά γράμματα του ΕΝΦΙΑ

Με σειρά επιβαρύνσεων, οι οποίες αντί να μειώνονται αυξάνονται, βρίσκονται αντιμέτωποι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς στον ΕΝΦΙΑ έρχονται να προστεθούν νέα «χαράτσια» που προβλέπει ο καινούργιος νόμος για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.


Και αυτό επειδή με τις νέες ρυθμίσεις κάθε μίσθωση ή πώληση επαγγελματικού ακινήτου θα πρέπει να συνοδεύεται από πιστοποιητικό μηχανικού, ενώ όλοι ανεξαιρέτως οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προσκομίζουν μια πλειάδα βεβαιώσεων που αφορούν στην ταυτότητα του κτηρίου, το ενεργειακό αποτύπωμά του κ.λπ.

Τι λένε τα Άστρα για τα ερωτικά των ζωδίων από 12/9 έως και 18/9;

Ερωτική εβδομάδα για όλα τα ζώδια.


ΚΡΙΟΣ
Όσο προχωράνε οι μέρες τόσο δυναμώνει μέσα σου η πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά. Η διάθεση για μοναχικότητα έχει υποχωρήσει και οι αντιστάσεις σου με κάποιον τρόπο έχουν καμφθεί, οπότε προσεγγίζεις το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει ή κάνεις την ανάλογη υπομονή για να μη χαλάσει κάτι που έχει ήδη φτιάξει. Η επαφή με το Σκορπιό είναι κάπως περίεργη γιατί έχει τα δικά του/της κλεισίματα και εσύ θα ήθελες η σχέση να είναι πιο ανοικτή και κυρίως επικοινωνιακή. Αν σχετίζεσαι με Παρθένο οι δυνάμεις και οι αντοχές σου θα υποστούν μια μικρή δοκιμασία, γιατί μαζί του/της όλα θα σου φαίνονται πολύ ρευστά και μάλλον θα πρέπει να ανεχτείς για λίγο τις αδυναμίες του/της.

Νέα βάρη στα ακίνητα - Πιστοποιητικά και βεβαιώσεις από μηχανικούς έρχονται με νέο νομοσχέδιο

Επιβαρύνσεις έρχονται για εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Εκτός από τον ΕΝΦΙΑ, οι ιδιοκτήτες πρέπει να πληρώσουν τουλάχιστον 400-500 ευρώ σε μηχανικό που θα βεβαιώσει το αν υπάρχουν αυθαιρεσίες και θα εκδώσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά (είναι πλέον υποχρεωτικά όχι μόνο για πώληση ή ενοικίαση αλλά και για αποδοχή κληρονομιάς, γονική παροχή, παραχώρηση ψιλής κυριότητας κλπ).


Τα χαράτσια θα αυξάνονται με… γεωμετρική πρόοδο, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το ακίνητο και τα δικαιολογητικά που θα απαιτούνται.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ, με τους νέους νόμους σε κάθε μίσθωση (και ιδιαίτερα επαγγελματική) ο εκμισθωτής θα επιβαρύνεται τουλάχιστον με:

Η απάντηση Τσίπρα για το "μαύρο" στα κανάλια

Με εμφανή εκνευρισμό απάντησε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις τηλεοπτικές άδειες, το διαγωνισμό και το "μαύρο" στα "παλιά" κανάλια.


Η ερώτηση έγινε από τη δημοσιογράφο του Alpha, Ευαγγελία Τσικρικά, που είπε: «Μας απολύετε 600 εργαζόμενους, γιατί; Δεν δίνατε τηλεοπτικές συνεντεύξεις στα κανάλια; Ήταν παράνομα; Γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους; Λέγατε κλαίγοντας ότι θα είστε κάθε λέξη του Συντάγματος. Τώρα επέρχεται μείωση της πολυφωνίας. Τι άλλαξε;»

10 Σεπτεμβρίου 2016

Τι συμβαίνει στο σώμα αν πίνετε νερό με άδειο στομάχι μόλις ξυπνάτε

Γνωρίζετε ήδη ότι το να πίνετε 7-8 ποτήρια νερό την ημέρα είναι πραγματικά σημαντικό για την υγεία σας.


Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πίνοντας ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι αμέσως μετά το ξύπνημα έχει και σημαντικά θεραπευτικά οφέλη.

Προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research

Μια νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» καταγράφει διαφορά 3,9 μονάδων στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 22% έναντι 18,1 του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η ΧΑ με 6,2%, το ΚΚΕ 5,4%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το Ποτάμι 1,8%, οι ΑΝΕΛ με 2,1%, η Ένωση Κεντρώων 2,7%, η ΛΑΕ 1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4% και η Πλεύση Ελευθερίας 1,7%. Άλλο κόμμα δήλωσαν 3,6% και η αδιευκρίνιστη ψήφος και «δεν ξέρω/δεν απαντώ» 29,3%.