29 Ιανουαρίου 2016

15 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις κάρτες πληρωμής

Στα 15 εκατομμύρια ανέρχεται ο αριθμός των ενεργών καρτών πληρωμών σήμερα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, η οποία με ανακοίνωσή της δίνει ενημέρωση για την αγορά καρτών πληρωμών στην Ελλάδα για όλα τα ζητήματα που απασχολούν καταναλωτές και επιχειρήσεις, μέσω της μορφής ερωτήσεων και απαντήσεων.


Σύμφωνα με αυτήν, όλες οι κάρτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση αγορών αγαθών και υπηρεσιών ή για την πληρωμή λογαριασμών/ οφειλών (π.χ. ρεύματος, ύδρευσης, εφορίας, κ.λπ.) χωρίς τη χρήση μετρητών, ονομάζονται κάρτες πληρωμών. Ανάλογα με τα ειδικότερα χαρακτηριστικά τους πρόκειται για χρεωστικές (debit), πιστωτικές (credit), ή προπληρωμένες (prepaid) κάρτες πληρωμών.

Απόβαση επενδυτών στην Αθήνα. Ζητούν διασφαλίσεις, προσφέρουν στήριξη

Κρίσιμες συναντήσεις με την Κυβέρνηση προβλέπει το σημερινό πρόγραμμα του επενδυτικού κονβόι που κατέλυσε στην Αθήνα. Ελέγχουν τεράστιο κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας.


Μερικοί από τους σημαντικότερους ξένους επενδυτές που έχουν τοποθετηθεί στην ελληνική οικονομία βρίσκονται τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα. Το ιδιότυπο αυτό roadshow λαμβάνει χώρα σε μια από τις κρίσιμες περιόδους διαπραγμάτευσης για την χώρα και είναι περισσότερο από προφανές ότι επιθυμούν να έχουν μια εκ του σύνεγγυς επιτήρηση των επενδύσεών τους, δεδομένου ότι ήδη έχουν καταγράψει τεράστιες απώλειες ιδίως στον τραπεζικό τομέα.

28 Ιανουαρίου 2016

Δείτε από ψηλά την εντυπωσιακή τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας (video)

Καταγραφή από drone -έτοιμη για να παραδοθεί στην κυκλοφορία.


Σε λίγες μέρες η τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή τοξωτή γέφυρα στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α7 Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα.

Διπλασιασμός στα καθαρά κέρδη για Facebook

Το Facebook ανακοίνωσε έσοδα και καθαρά κέρδη, καλύτερα των αναμενόμενων στο δ' τρίμηνο.


Το Facebook ανακοίνωσε έσοδα και καθαρά κέρδη, καλύτερα των αναμενόμενων στο δ' τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,5 δισ. δολ. ή 54 σεντς ανά μετοχή έναντι 701 εκατ. ή 25 σεντς το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΣΜ, Δημοτολόγιο, Ληξιαρχείο, όλα ένας αριθμός

Τα επιμέρους μητρώα καταργούνται και όλα θα ενσωματωθούν σε ένα ενιαίο που θα περιέχει όλα τα στοιχεία των πολιτών. Στο σύστημα αυτό θα εντάσσονται και οι επιχειρήσεις. Τι προβλέπει το σχέδιο Κουρουμπλή.


Στην κατάργηση των διαφόρων μητρώων των πολιτών, τα οποία θα συγχωνευτούν σε ένα που θα καταχωρηθεί σε μία βάση δεδομένων, όπου θα έχουν πρόσβαση όλες οι υπηρεσίες τόσο του Δημοσίου όσο και της Αυτοδιοίκησης προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών.

Απείλησαν στον αέρα του «Φως στο Τούνελ» την Αγγελική Νικολούλη

Άγνωστος τηλεφώνησε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» και απηύθυνε απειλές κατά της γνωστής δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη. Συνεργάτες της κας Νικολούλη που βρίσκονταν στο τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσαν αμέσως τη δημοσιογράφο, με την Αγγελική Νικολούλη να παραπέμπει το θέμα στην υπηρεσία ασφαλείας του καναλιού.


«Να σε διακόψω γιατί είναι ένα από τα γνωστά τηλεφωνήματα που φτάνουν εδώ κατά καιρούς. Έχουμε τηλεφώνημα απειλητικό, στη συνάδελφο τη Χαρά, πριν από ένα λεπτό» είπε στη δημοσιογράφο ο συνεργάτης της.

Κίνηση για Μπράμο ο Παναθηναϊκός

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο Παναθηναϊκός κινεί τις διαδικασίες για την απόκτηση του Μάικ Μπράμου, με τους ανθρώπους του "τριφυλλιού" να έχουν επαφή με την πλευρά του παίκτη και της ομάδας του (Βενέτσια) τις επόμενες ώρες. Τα δεδομένα και οι δυσκολίες.


Η ήττα και η κάκιστη εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχει φέρει έντονο αναβρασμό εντός του Παναθηναϊκού. Ένας αναβρασμός που έφερε τις συσκέψεις επί συσκέψεων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τους συνεργάτες του και τον Σάσα Τζόρτζεβιτς προκειμένου να παρθούν αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση του ρόστερ. Ο "ισχυρός άνδρας" του "τριφυλλιού" πήρε την κατάσταση... στα χέρια του και πραγματοποιεί διαδοχικές επαφές προκειμένου να φέρει στο ΟΑΚΑ το συντομότερο δυνατό παίκτες που θα βοηθήσουν επί της ουσίας την ομάδα, δίνοντας συνέχεια στην ήδη μεγάλη επένδυση που έγινε το περασμένο καλοκαίρι.

Μαχαίρι 15% στις συντάξεις ζητεί το ΔΝΤ

Τον... ύποπτο ρόλο του ΔΝΤ, το οποίο -μέσω του εκπροσώπου του, Πολ Τόμσεν- συνεχίζει να βάζει τρικλοποδιές στις προσπάθειες της Αθήνας για ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης στηλιτεύει ο δημοσιογράφος της διεθνούς έκδοσης της Huffington Post, Daniel Marans.


Σε άρθρο του, υπό τον τίτλο «Πώς το ΔΝΤ μπορεί να τινάξει στον αέρα την συμφωνία για το ελληνικό χρέος», ο συντάκτης σημειώνει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμμένει στη σκληρή του στάση. Όπως επισημαίνει, δεν αποδέχεται τη συμφωνία κυβέρνησης-εργοδοτών για αύξηση των εισφορών, επιμένοντας ότι το βάρος των περικοπών πρέπει να συνεχίσει να πέφτει στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών.

27 Ιανουαρίου 2016

10 τροφές πλούσιες σε σίδηρο που πρέπει να τρως

Έχεις χαμηλό σίδηρο και τρέχεις με μια βιταμίνη στο χέρι; Καλό θα ήταν να βάλεις στο πρόγραμμα σου τα πιο κάτω φαγητά.


Ζαλίζεσαι συχνά, κουράζεσαι εύκολα και η απόδοση σου στις απαιτήσεις της δουλειάς δεν είναι και οι καλύτερες; Τότε ίσως να σου λείπει λίγος σίδηρος και κάνοντας τις απαραίτητες εξετάσεις θα το σιγουρέψεις.

Στο 1,40 ευρώ αυξάνεται το εισιτήριο στα Μέσα από 1η Φεβρουαρίου

Αυξάνεται από την 1η Φεβρουαρίου, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, από 1,20 σε 1,40 ευρώ, ενώ σταθερή, στα 60 λεπτά, παραμένει η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου. Επίσης αυξάνεται ο χρόνος ισχύος των εισιτηρίων από τα 70 λεπτά στη μιάμιση ώρα. Αυξήσεις και στις τιμές καρτών απεριορίστων διαδρομών.

(Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

 Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, η νέα τιμολογιακή πολιτική στις συγκοινωνίες Αθηνών θα ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου.

Ταυρομάχος κρατούσε το 5 μηνών κοριτσάκι του στην αγκαλιά του

Η φωτογραφία του Φρανθίσκο Ριβέρα, στην οποία απεικονίζεται να ελίσσεται για να αποφύγει έναν μικρό ταύρο ενώ κρατά στην αγκαλιά του το κοριτσάκι του ηλικίας 5 μηνών, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Ισπανία .


Οι υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων ξεκίνησαν έρευνα με σκοπό όπως αναφέρουν «Διατυπώνουμε την επιθυμία να αποφευχθεί η επανάληψη συμπεριφορών αυτού του είδους και επιπλέον η κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (αυτής της υπόθεσης) να συμβάλει προκειμένου να αποφύγουμε το ενδεχόμενο (αυτές οι καταστάσεις) να θεωρούνται φυσιολογικές» γνωστοποίησε την Τρίτη η υπηρεσία προστασίας ανηλίκων της περιοχής της Ανδαλουσίας (νότια).

H British American Tobacco επιλέγει την Ελλάδα για τη δημιουργία διεθνούς εμπορικού κόμβου

Στην υλοποίηση σημαντικών πλάνων και επενδύσεων για την ελληνική αγορά προχωράει η British American Tobacco Hellas που επέλεξε την Ελλάδα για την δημιουργία στρατηγικού διεθνούς κέντρου του Ομίλου. Η εταιρεία, με σταθερή και ισχυρή τη δέσμευση στη χώρα, πραγματοποιεί ένα φιλόδοξο πλάνο επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, προϊοντικών καινοτομιών και επενδύσεων για την ελληνική αγορά, αξίας 100 εκατομμυρίων Ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ παράλληλα, προχωράει στη δημιουργία Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου (International Logistic Hub) στον Πειραιά.


Η λειτουργία του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Kέντρου της British American Tobacco στον Πειραιά θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2016 και στην ανάπτυξή του έχει δυνατότητα κάλυψης 10 χωρών. Θα δημιουργήσει έναν διεθνή κόμβο, στον οποίο θα διακινούνται από την Ευρώπη προϊόντα ετήσιας αξίας έως 1,1 δισ. Ευρώ και θα μεταφέρονται σε Κύπρο, Μάλτα,  με δυνατότητα επέκτασης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η απόφαση αυτή αναμένεται να έχει πολλαπλά θετικά οφέλη για την κίνηση στο λιμάνι, τις μεταφορές και την Ελληνική οικονομία γενικότερα. Με δυνατότητα να διπλασιάσει τον όγκο προϊόντων, συμβάλλοντας στην απασχόληση στην περιοχή, με μεγάλη αύξηση στη διακίνηση και στον αριθμό των φορτηγών εμπορευματοκιβωτίων, κάτι που θα γίνει εφικτό με την λειτουργία του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου.

Πήρε θέση η πρεσβεία των ΗΠΑ κατά Ξηρού

Η αμερικάνικη πρεσβεία πήρε θέση για το ζήτημα που προέκυψε με την παράσταση «Ισορροπία του Nash», που στηρίζεται σε βιβλίο του Σάββα Ξηρού, καθώς και στα πρακτικά της δίκης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.


Η αμερικάνικη πρεσβεία πήρε θέση για το ζήτημα που προέκυψε με την παράσταση «Ισορροπία του Nash», που στηρίζεται σε βιβλίο του Σάββα Ξηρού, καθώς και στα πρακτικά της δίκης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.

Η Κομισιόν «βάζει μπρος» τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς

Μια νέα ομάδα εμπειρογνωμόνων υπό την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συνεδριάσει σήμερα (26 Ιανουαρίου) για τα «αυτόνομα οχήματα». Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που θα εστιάσει στην πρωτοβουλία της Κομισιόν να αναπτύξει «αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς» στην ΕΕ.


Κατασκευαστές αυτοκινήτων, οργανώσεις καταναλωτών, ΜΚΟ και η Επιτροπή και αξιωματούχοι των κρατών μελών θα συνεργαστούν για τα επόμενα δύο χρόνια για να προετοιμάσουν μαζί ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της τεχνολογίας του αυτόνομου οχήματος, και να διαθέσουν τα αυτοκίνητα αυτά στην Ευρώπη από το 2030, σύμφωνα με τον στόχο της Επιτροπής.

Η ομάδα θα περιγράψει επίσης τους όρους της νέας νομοθεσίας που θα επιτρέψει στα αυτόνομα αυτοκίνητα να οδηγούν σε ανοιχτούς δρόμους.

Τέλος στις πρόωρες συντάξεις του ΟΑΕΕ

Κλείνει η πόρτα εξόδου στη συνταξιοδότηση για περίπου 25.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, κυρίως για όσους εντός της επόμενης 5ετίας μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν στα 60 με 35ετία, ενώ αλλάζουν και τα όρια για γονείς, συζύγους, αδέλφια αναπήρων, για γυναίκες και μητέρες ανηλίκων. Τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι αυξημένα από δύο έως και επτά χρόνια, και διασώζονται μόνο όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι 18 Αυγούστου 2015, οι μητέρες ή χήροι πατέρες ανάπηρων παιδιών καθώς και οι πάσχοντες από βαριές αναπηρίες. Εγκύκλιος του Οργανισμού έρχεται να διευκρινίσει όλες τις επιμέρους λεπτομέρειες για τη συνταξιοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, σύμφωνα με τους νόμους που ψηφίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι και προβλέπουν τη σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων καθώς και των συνταξιοδοτήσεων πριν από τα 62.


Η εγκύκλιος αφορά μόνο τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και καθώς ακόμη δεν έχει αποφασιστεί στο πλαίσιο της προωθούμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ο τρόπος υπολογισμού των νέων συντάξεων, προβλέπει ότι όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα από την 1η Ιανουαρίου 2015 ή είχαν θεμελιώσει παλαιότερα αλλά κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης από την 1η Σεπτεμβρίου του 2015 και μετά, θα λαμβάνουν μόνο προσωρινή σύνταξη.

Οι απίστευτες ατάκες του Λεβέντη που έκαναν άνω-κάτω τη Βουλή [βίντεο]

Να παραιτηθεί, προκειμένου να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση, κάλεσε ο Βασίλης Λεβέντης τον Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της Βουλής.


Σε μία επική ομιλία, κατά τη διάρκεια της οποίας πολλές φορές η αίθουσα σείστηκε από τα γέλια των βουλευτών, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων έθεσε τις 4 προϋποθέσεις για να ψηφίσει το κόμμα του το Ασφαλιστικό, επαίνεσε την κυβέρνηση γιατί... τετραγωνίζει τον κύκλο, μπέρδεψε τον κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σαμαρά, είχε αντιδικία με το ΚΚΕ και είπε μία ιστορία για την επίσκεψή του σε ένα μουσείο, που το βρήκε γεμάτο υπαλλήλους του ΟΣΕ.

Λήμνος: Κατέθεσε πλαστό 200ευρω σε τράπεζα

Ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 200 ευρώ βρέθηκε στην κατοχή μιας γυναίκας 33 ετών στην Μύρινα της Λήμνου.


Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής η 33χρονη κατέθεσε, σε Αυτόματο Ταμειολογικό Μηχάνημα (Α.Τ.Μ.) τραπεζικού υποκαταστήματος, στη Μύρινα, ένα χαρτονόμισμα αξίας -200- ευρώ, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε από υπαλλήλους της τράπεζας, ήταν πλαστό.

Λίστα Μπόργιανς: Δεσμεύουν λογαριασμούς 24 Ελλήνων καταθετών

Στην άμεση δέσμευση της περιουσίας 24 Ελλήνων καταθετών τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη λίστα που εστάλη από το γερμανικό κρατίδιο Ρηνανίας- Βεσφαλίας, προχώρησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Εκατοντάδες καταθέτες καλούνται ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.


Εικοσιτέσσερις Έλληνες καταθέτες, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη λίστα Μπόργιανς με περισσότερο από ένα εκατομμύριο ο καθένας στην ελβετική τράπεζα UBS, είναι οι πρώτοι που "στριμώχνονται" από τη Δικαιοσύνη. Οι οικονομικοί εισαγγελείς αποφάσισαν την άμεση δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, ακινήτων λογαριασμών και αξιόγραφων.

Xειροπέδες στον διευθυντή-μαϊμού του ΕΣΥ

Με καθυστέρηση δύο ετών συνελήφθη ο καταζητούμενος «γιατρός» Ιωάννης Καστάνης, ο οποίος απασχόλησε την κοινή γνώμη το 2014 μετά την αποκάλυψη απάτης σε βάρος του ΕΣΥ.


Η ιστορία του μαϊμού-γιατρού θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ταινία. Πριν από μερικά 24ωρα γράφτηκε και η τελευταία σελίδα του θρίλερ αναζήτησης με τον καταζητούμενο ιατρό που επί 14 χρόνια κατείχε παρανόμως τη θέση του διευθυντή Γενικής Ιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου.

Πηγές από το αρχηγείο της Ιnterpol, επιβεβαίωσαν στο zougla.gr ότι ο Ιωάννης Καστάνης συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες στις ΗΠΑ και αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα στην Ελλάδα.

Στο Ισραήλ με το μισό υπουργικό ο Τσίπρας για ενέργεια και ασφάλεια - Την Πέμπτη νέα τριμερής στην Κύπρο

Με τις δηλώσεις των Αλέξη Τσίπρα και Μπένζαμιν Νετανιάχου και την υπογραφή 10 κειμένων, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με τη συνεργασία των δύο χωρών σε μια σειρά από τομείς, όπως η καινοτομία και η εκπαίδευση, θα κορυφωθούν οι εργασίες του 2ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, στα Ιεροσόλυμα.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει σήμερα στο Ισραήλ συνοδευόμενος από εννέα υπουργούς για την πραγματοποίηση της διευρυμένης διμερούς συνάντησης των δύο χωρών, όπου θα συζητηθούν σημαντικά θέματα με στόχο την προώθηση της συνεργασίας. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού και του πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου στο Ισραήλ και την Κύπρο (όπου θα μεταβούν απόψε το βράδυ για να ακολουθήσει η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου Ισραήλ την Πέμπτη), εντάσσεται σε μια ευρύτερη διπλωματική πρωτοβουλία της χώρας μας, για ενίσχυση της συνεργασίας με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, όπως επισήμαιναν πηγές της κυβέρνησης. Παράλληλα, τόσο η Τριμερής, όσο και οι Διμερείς Συναντήσεις με Ισραήλ και Κύπρο, θα αποτελέσουν ευκαιρία για ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ των τριών χωρών για ζητήματα ασφάλειας.

26 Ιανουαρίου 2016

Αυτός είναι ο λόγος που ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ φοράει το ίδιο (γκρι) μπλουζάκι κάθε μέρα

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι έτοιμος να γυρίσει πίσω στη δουλειά μετά την άδεια πατρότητας που πήρε. Για αυτό και αναγκάστηκε να αφήσει για λίγο από την αγκαλιά του την μόλις δύο μηνών κόρη του και να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό ερώτημα: «Τι φοράμε σήμερα;»


Στην περίπτωση του όμως, η απάντηση είναι μία: «Γκρι, γκρι και πάλι γκρι». Επειδή στην πραγματικότητα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ανέβασε ο ίδιος στο Facebook, το μόνο που υπάρχει στην ντουλάπα του είναι γκρι μπλουζάκια και γκρι ζακέτες.

Παράσταση στο Εθνικό με κείμενα του Σ. Ξηρού

Η παράσταση με τίτλο «Ισορροπία του Nash» που παρουσιάζεται εδώ και λίγες μέρες στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στον λεγόμενο -1 χώρο, έχει προκαλέσει τουλάχιστον αντιρρήσεις. Όχι για τη θεατρική πρόταση, αλλά για το υλικό που χρησιμοποιείται από τη σκηνοθέτιδα Πηγή Δημητρακοπούλου (η οποία υπογράφει και τη δραματουργία της παράστασης).


Το δελτίο Τύπου του Εθνικού Θεάτρου αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή τους “Δίκαιους” του Αλμπέρ Καμύ, λογοτεχνικά κείμενα, αλλά και την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, η Πηγή Δημητρακοπούλου με την ομάδα της επιχειρούν τη σύνθεση ενός νέου έργου για τους αξιακούς κώδικες των ανθρώπων, τη δικαιοσύνη, την αυτοδικία και την τρομοκρατία στην πρόσφατη ελληνική ιστορία». Αυτό που δεν εξηγεί το δελτίο Τύπου είναι ότι μεγάλο κομμάτι της παράστασης βασίστηκε στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού με τίτλο «H Μέρα Εκείνη – 1.560 ώρες στην Εντατική».

Κοινή φορολογική δήλωση και για ομόφυλα ζευγάρια

Την απόφαση της κυβέρνησης για πλήρη φορολογική εξομοίωση των εγγάμων συζύγων με τα ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης αποτυπώνει το έντυπο Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης.


Το νέο έντυπο, το οποίο θα πρέπει να υποβληθεί και φέτος ηλεκτρονικά από 6.000.000 φορολογούμενους, είναι προσαρμοσμένο στα νέα κοινωνικά δεδομένα που διαμορφώνονται με την θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης.

Κίνδυνος να μείνουν άστεγοι μισό εκατομμύριο άνθρωποι μόνο στην Αττική - Τι αναφέρει έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ

Στεγαστική επισφάλεια απειλεί έως και 514.000 ανθρώπους που ζουν στο λεκανοπέδιο Αττικής, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».


Ο αόρατος αυτός πληθυσμός, αναφέρει η έρευνα, αντιμετωπίζει υψηλή στεγαστική επισφάλεια και κυμαίνεται από 94.000 έως 514.000 άτομα. Τη μελέτη με τίτλο «Κοινωνική επισφαλείς και έλλειψη στέγης στην Αθήνα Διαδρομές Αποκλεισμού και ένταξης» δημοσιοποίησε το Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, με συγγραφείς τους επίκουρους καθηγητές στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης Βασίλη Αράπογλου και Κώστα Γκούνη, τη δρα ΕΜΠ Δήμητρα Σιατίστα και τη νομικό Δήμητρα Σουλελέ.

Οι έλληνες εφοπλιστές πρώτοι, παρά την κρίση

Ανεξάρτητα από το ότι η ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται αντιμέτωπη με συνεχόμενη και διαρκή ύφεση, οι Έλληνες πλοιοκτήτες παραμένουν ανταγωνιστικοί, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης.


Ο Θ. Βενιάμης άνοιξε τις εργασίες του δεύτερου ναυτιλιακού συνεδρίου της Ναυτεμπορικής με θέμα «Τέσσερις προκλήσεις για τη ναυτιλία: Απασχόληση,περιβάλλον, Χρηματοδότηση,  ναυτιλιακό κέντρο Πειραιά».

Αναφερόμενος στο θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας και της προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα τόνισε ότι ο κλάδος των πλοιοκτητών βρέθηκε αντιμέτωπος με στενές συνδικαλιστικές απόψεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών θα συνεχίσει να στηρίζει τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση, αλλά και την ίδρυση ιδιωτικών σχολών.

Mουζάλας: Τέθηκε θέμα στρατοπέδου 400.000 μεταναστών στην Αθήνα

Θέμα δημιουργίας στρατοπέδου 300-400.000 μεταναστών στην Αθήνα έθεσε ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών τη Δευτέρα στη Σύνοδο για το μεταναστευτικό στην Ολλανδία αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μουζάλας.


«Ο Βέλγος υπουργός έθεσε το ανιστόρητο θέμα για στρατόπεδο 300-400.000 μεταναστών στην Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει ευρωπαϊκά, η Ευρώπη κινδυνεύει, η Ευρώπη φοβάται. Aνησυχώ» τόνισε ο υπουργός, αναγνωρίζοντας ότι «είναι δύσκολη η κατάσταση για τη χώρα μας όσον αφορά το προσφυγικό».

Θραύση κάνουν τα πλαστά ευρώ, ποια προτιμούν οι επιτήδειοι

Το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ είναι ο συνηθέστερος στόχος των παραχαρακτών. Πέρσι εντοπίστηκε ο μεγαλύτερος αριθμός πλαστών χαρτονομισμάτων.


Οι παραχαράκτες στη Γερμανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι σήμερα πιο δραστήριοι από ποτέ. Γύρω στις 900.000 πλαστά χαρτονομίσματα κατέγραψε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, 11% από τα οποία έχουν εντοπιστεί από την αστυνομία, τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις μόνο στη Γερμανία, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας. Πρόκειται για αύξηση της τάξεως του 51% και επίσης για τον υψηλότερο αριθμό από την εποχή της εισαγωγής του ευρώ στην Ευρώπη.

Πρόταση-σοκ στους Financial Times: Να κρατήσει η Αθήνα τους μετανάστες και η Γερμανία να της διαγράψει χρέος

Η Ελλάδα θα πρέπει να ανταλλάξει το χρέος της με πρόσφυγες, προτείνει στο σημερινό φύλλο των Financial Times ο αρθρογράφος της εφημερίδας Gideon Rachman.


Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει η Ελλάδα να δεχτεί να σφραγίσει τα σύνορά της προς την Ευρώπη και να κρατήσει όσους μπαίνουν στο έδαφός της σε καταυλισμούς που θα δημιουργηθούν στα νησιά. Ως αντάλλαγμα, η Γερμανία θα πρέπει να αποδεχτεί να διαγράψει μέρος του χρέους. Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το σκεπτικό του αρθρογράφου, που δεν παραλείπει να παραλληλίσει τη σημερινή κατάσταση με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Έχετε σχέση με συνάδελφο; 13 συμβουλές για να μην «καείτε» στον χυλό

Παραδεχτείτε το. Κάποια στιγμή στη ζωή σας, θα σας έχει περάσει από το μυαλό. Να βγείτε με τον γοητευτικό/ή συνάδελφο. Πρέπει όμως;


Γενικά δεν το προτείνουμε. Αλλά αν μιλάμε για τον έρωτα της ζωής σας;

Άλλωστε, σύμφωνα με έρευνα του CareerBuilder, περίπου το 40% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν κάνει σχέση με συνάδελφο, ενώ το 1/3 από αυτούς, η σχέση κατέληξε σε γάμο.

Η Jacquelyn Smith, από το Business Insider UK, που το πέρασε (και όπως αποδείχθηκε δεν ήταν απλά μια περιπετειούλα, αφού παντρεύτηκαν τελικά), μας μεταφέρει τι έμαθε, δίνοντας 13 συμβουλές στους ομοιοπαθούντες. Οι συμβουλές αυτές βασίζονται στο βιβλίο της Lynn Taylor, ειδικού επί του θέματος και συγγραφέας του «Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job».

Κούρεμα 5% στους συνταξιούχους κάτω των 65 και σε πρόωρες συντάξεις

Ρύθμιση-κλειδί για να κλείσει το ασφαλιστικό με συμβιβαστική πρόταση Ευρωπαίων και συναίνεση από ΔΝΤ.


Οι  πρόωρες συντάξεις φαίνεται ότι θα είναι το κλειδί μιας συμφωνίας με τους δανειστές για το ασφαλιστικό, η οποία θα επιτρέψει να κλείσει γρήγορα η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση σε «εύλογο» χρονικό διάστημα – πιθανότατα μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Την ώρα που η σεναριολογία  στον Τύπο δημιουργεί την εντύπωση ότι η διαπραγμάτευση θα εξελιχθεί σε πολύμηνο μαραθώνιο με πολλές εμπλοκές, κυβέρνηση και ΔΝΤ βρίσκουν παρασκηνιακά πεδίο συνεννόησης, συμφωνώντας σε μία βασική ρύθμιση που μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος της απαιτούμενης εξοικονόμησης δαπανών.

Τελεσίγραφα από τις τράπεζες για όσους μπορούν και δεν πληρώνουν - Στο «σφυρί» ακόμα και η Α’ κατοικία για κακοπληρωτές

Ειδοποιητήρια σε 30.000 ασυνεπείς δανειολήπτες αποστέλλονται τις επόμενες ημέρες
Τελεσίγραφα σε περισσότερους από 30.000 στρατηγικά κακοπληρωτές δανειολήπτες στέλνουν οι τράπεζες με σαφέστατο μήνυμα: «Πληρώστε τα δάνεια σας, διαφορετικά θα λάβετε ειδοποιητήριο πλειστηριασμού» ακόμη και για την πρώτη κατοικία.


Ήδη οι τράπεζες, όπως αναφέρουν πηγές στην εφημερίδα «Έθνος», έχουν εντοπίσει περισσότερους από 30.000 στρατηγικά κακοπληρωτές, ενώ οι διασταυρώσεις στοιχείων συνεχίζονται και δεν αποκλείεται ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος.

Η δίαιτα του 24ωρου: Χάστε σίγουρα βάρος με τον πιο υγιεινό τρόπο!

Οι περισσότεροι από εμάς, στο τέλος της ημέρας, αναρωτιόμαστε αν κάναμε τις σωστές διατροφικές επιλογές. Σκεφτόμαστε αν η διατροφή μας ήταν ποιοτικώς καλή κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν καλύψαμε τις ανάγκες του οργανισμού μας, αν οι θερμίδες που λάβαμε ήταν πολλές ή λίγες και αν γυμναστήκαμε αρκετά ώστε να διατηρηθούμε σε φόρμα.


Τι είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω με το που ξυπνήσω;

Ξεκινήστε σωστά τη μέρα σας τρώγοντας πρωινό. Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αφού μας ξυπνάει, μας γεμίζει ενέργεια και μας συγκρατεί από το να τρώμε ακατάσχετα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν κάποιος δεν λαμβάνει πρωινό γεύμα, έχει περισσότερες πιθανότητες να αισθανθεί κούραση και ατονία.

Άτομα που παίρνουν πρωινό εμφανίζουν σπανιότερα κατάθλιψη, άγχος ή υπερκινητικότητα, σκέφτονται γρηγορότερα και πιο καθαρά, αισθάνονται λιγότερη κούραση και υπνηλία και έχουν μικρότερες πιθανότητες να παραπονεθούν για πρωινούς πόνους στην κοιλιά και ζαλάδα. Πολλοί παραβλέπουν το πρωινό με σκοπό να χάσουν βάρος.

Απίστευτο Trick για να μην Χρειαστεί να Σιδερώσετε Ποτέ Ξανά

Σήμερα στο thehomeissue σας έχουμε το πιο τέλειο trick για να μην χρειαστεί να σιδερώσετε ποτέ ξανά. Συγκεκριμένα θα σας αποκαλύψουμε μια φανταστική συνταγή για σπρέι που θα λυτρώσει όλους εσάς που δεν θέλετε να ακούτε για σιδέρωμα.


Τι θα χρειαστείτε 

Για να φτιάξετε το σπρέι θα χρειαστείτε κρεμάστρες, 1 άδειο μπουκάλι σπρέι, ¼ φλ. conditioner μαλλιών, ¼ φλ. λευκό ξίδι, ¼ φλ. νερό.

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ ύψους 9,7 εκατ. ευρώ: Ποιους αφορά και μέχρι πότε είναι οι αιτήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρία νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ για τα οποία έχει εκδοθεί πρόσκληση για συμμετοχή, σύμφωνα με το espa.gr. Πρόκειται για προγράμματα τα οποία αφορούν την χρηματοδότηση για έργα αναβάθμισης μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, μουσειακών υποδομών αλλά και σε ενίσχυση ΜΜΕ, συνολικού προϋπολογισμού 9,7 εκατ ευρώ.


Το πρώτο πρόγραμμα έχει τίτλο «Έργα αναβάθμισης μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και πολιτιστικής κληρονομιάς πόλεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα espa.gr, αφορά στην «ενίσχυση κτιριακών υποδομών. Κατασκευή έργων προστασίας των χώρων από τα καιρικά φαινόμενα και τις λοιπές φθορές. Εργασίες ανάδειξης των μνημείων. Διαμόρφωση χώρων για την ενίσχυση της προσβασιμότητας των επισκεπτών και κυρίως των ΑΜΕΑ. Επιστημονική τεκμηρίωση, δημοσίευση των ευρημάτων. Προμήθεια εξοπλισμού ανάδειξης των μνημείων ή των χώρων. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου».

25 Ιανουαρίου 2016

X-Factor: Οι παρουσιαστές και τα νέα πρόσωπα στην επιτροπή

Ποιος θα είναι ο παρουσιαστής και οι τέσσερις κριτές και coaches των παικτών για το show που θα ξεκινήσει από τις 20 Φεβρουαρίου.


Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των παρουσιαστών και της κριτικής επιτροπής για το νέο X-Factor που ετοιμάζει ο ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι οντισιόν θα αρχίσουν στις 20 Φεβρουαρίου.

Το ξέρατε ότι στο iPhone σας υπάρχει ένας κρυμμένος χάρτης με ΟΛΕΣ τις τοποθεσίες που έχετε βρεθεί ποτέ; Πως να διαγράψετε τα στοιχεία

Μην τρομάξετε, αλλά το iPhone σας ξέρει που έχετε πάει, πόσες φορές και πόση ώρα μείνατε. Και αυτό γιατί υπάρχει ένας κρυμμένος χάρτης, που ελάχιστοι γνωρίζουν. Σύμφωνα με την Apple τα δεδομένα αυτά βρίσκονται μόνο στο κινητό, και χρησιμοποιούνται για να σου παρέχει υπηρεσίες βάσει των συνηθειών σου, όπως για παράδειγμα η κίνηση στους δρόμους που χρησιμοποιεί κάποιος συχνά κτλ.


Πως το βρίσκετε

Αυτές είναι οι λύσεις της κυβέρνησης για νέους και ελεύθερους επαγγελματίες

Βελτιωτικές παρεμβάσεις υπέρ των νέων ηλικιακά επαγγελματιών και των πιο αδύναμων κατηγοριών ελεύθερων επαγγελματιών αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τη σημερινή συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εργασίας με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων.

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στις 12 το μεσημέρι με στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, τον επικεφαλής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Βαγγέλη Αλεξανδρή και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκο.

Η συνάντηση η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι έγινε με τον πρωθυπουργό να γνωστοποιεί τα νέα βελτιωτικά μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό υπέρ των νέων και μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στους προέδρους των επιστημονικών φορέων τη σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει νέους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Αντισυνταγματική η φορολόγηση απαλλοτριωμένων ακινήτων που είναι δεσμευμένα - Τι αναφέρει η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθ. 166/2016 απόφασή της, έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του Ν. 3842/10 που επέβαλαν την άμεση καταβολή φόρου κληρονομιάς σε υπό απαλλοτρίωση ακίνητα, μολονότι αυτά παραμένουν επί χρόνια δεσμευμένα, χωρίς να μπορεί να αξιοποιηθούν.


Ειδικότερα, ο Ν. 3842/2010 άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει από το 1923 και επέβαλε την άμεση καταβολή φόρου κληρονομιάς στα ακίνητα που βρίσκονται σε καθεστώς απαλλοτρίωσης.

Το νομοθετικό πλαίσιο για το επίμαχο ζήτημα που ίσχυε πριν το 2010 (Ν. 3842/2010) προέβλεπε ότι τα ακίνητα που κληρονομούνται και έχουν κηρυχθεί ως αναγκαστικά απαλλοτριωθέντα, φορολογούνται το χρόνο καταβολής της αποζημίωσης ή κατά το χρόνο άρσης της απαλλοτρίωσής τους.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 80-66

Ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο αφεντικό του ντέρμπι στο ΣΕΦ, έφτασε ακόμα και στο +30 και τελικά νίκησε 80-66 υπερκαλύπτοντας τη διαφορά της ήττας στο ΟΑΚΑ. Στα χέρια του, πλέον, το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Σπανούλης και Χάκετ "σκότωσαν" τους "πράσινους".


Έτσι κρίθηκε

Από τη στιγμή που ο Βασίλης Σπανούλης ήταν... καλά, καλά ήταν και ο όλος ο Ολυμπιακός. Οι δικοί του πέντε σερί πόντοι, από 2/2 σουτ, έγιναν πυξίδα, έδειξαν στους υπόλοιπους την κατεύθυνση που θ' ακολουθηθεί και έφεραν το 9-4. Από τότε και έως την ανάπαυλα οι πρωταθλητές είχαν κυριαρχικό ρόλο στο παρκέ. Οι "πράσινοι", κυρίως δε ο Καλάθης, άρχισαν με πολύ άσχημα ποσοστά (2/10 εντός πεδιάς) και το "ερυθρόλευκο" κύμα παρέσυρε σαν καρυδότσουφλο την ομάδα του Τζόρτζεβιτς.

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν είναι χωροφύλακας, ούτε μπαμπούλας

«Η Εκκλησία δεν είναι χωροφύλακας, δεν είναι μπαμπούλας, δεν μπορεί να πάρει το βούρδουλα, όπως μερικοί φωνάζουν και βγαίνουν στους δρόμους», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά την κοπή βασιλόπιτας της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε, ωστόσο τόνισε ότι δεν θέλει να κάνει κάποια επίθεση, απλώς επιθυμεί να σημειώσει τα πραγματικά γεγονότα. «Σε μια εποχή που γίνεται μεγάλη συζήτηση αν πρέπει να έχουμε Θρησκευτικά στα σχολεία, σε μια εποχή που γίνεται πρόταση να καταργηθεί η προσευχή στο σχολείο, που κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να λεγόμαστε Έλληνες, αλλά κάτοικοι της Ελλάδας», οι γονείς, τόνισε, πρέπει να προβληματίζονται, διότι όλα αυτά είναι ανησυχητικά φαινόμενα.

Πάγωσε η θάλασσα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης [εικόνες]

Στρώμα πάγου αντίκρισαν νωρίτερα το πρωί, όσοι έκαναν τη βόλτα τους στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.


Στο κομμάτι του λιμανιού που δένουν οι βάρκες, υπήρχε παντού πάγος και θερμοκρασίες που έφταναν τους -8.

Αποστόλου: Οι αγρότες αύξησαν το εισόδημά τους το 2014 και το 2015

Ο αγροτικός κόσμος το 2014 και το 2015 αύξησε το εισόδημά του κατά 12,5%, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Απόστολου, επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat.


Ο υπουργός κάλεσε τους αγρότες να προσέλθουν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό έχοντας συγκεκριμένες προτάσεις και να αναρωτηθούν τι τους περιμένει αν φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.

ΙΣΑ: 24ωρη αποχή των γιατρών σήμερα για το ασφαλιστικό

Σε 24ωρη αποχή από καθήκοντά τους προχωρούν σήμερα, Δευτέρα, οι γιατροί. Στις 11.30 θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή κόντρα στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.


 Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) «το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα, αποτελεί ταφόπλακα για το ασφαλιστικό και καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν ενεργά στην πορεία διαμαρτυρίας, δίνοντας δυναμικό παρόν».

24 Ιανουαρίου 2016

Δυναμικές κινητοποιήσεις αγροτών σε ολόκληρη τη χώρα

Με δίωρους αποκλεισμούς το πρωί και το βράδυ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και την Κυριακή οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Θεσσαλία τη Μακεδονία αλλά και την Πελοπόννησο, με αίτημά τους την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.


Οι αγρότες στον βόρειο Έβρο προχωρούν και σήμερα στον αποκλεισμό του τελωνείου του Ορμενίου, με τα αγροτικά μηχανήματα να διακόπτουν την κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Ριζίων- Καστανέων Ορεστιάδας (γέφυρα). Ο αποκλεισμός θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00 το πρωί έως και τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 4.00 έως τις 6.00 το απόγευμα. Όσον αφορά στο τελωνείο των Κήπων, οι αγρότες αποφάσισαν για σήμερα να μην υπάρξει κινητοποίηση λόγω των προγραμματισμένων δράσεων στην περιοχή για το μεταναστευτικό.

Ληστεία με λεία 10.000€ και χρυσαφικά μεγάλης αξίας στο Δύστο Εύβοιας

Σκηνές βγαλμένες από αστυνομική ταινία, εκτυλίχθησαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής σε οικία στο Δύστο Εύβοιας, όταν δύο άγνωστοι εισήλθαν στο σπίτι και ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και τη σύζυγό του.


 Με την απειλή μαχαιριού σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 10.000€ και χρυσαφικά μεγάλης αξίας. Οι δύο δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν με κατεύθυνση τη Χαλκίδα όμως ενεπλάκησαν σε τροχαίο και συνελήφθησαν από αστυνομικούς την Δ. ΟΠΚΕ.

Δραγασάκης: Δεν υπήρχε plan x από τον Βαρουφάκη

«Δεν υπήρχε σχέδιο Β, Χ ή οτιδήποτε άλλο από τον κ. Βαρουφάκη. Του είχα ζητήσει γραπτή εισήγηση. Μου είχε πει ότι θα μου στείλει 60 σελίδες, δεν μου τις έστειλε ποτέ» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σε δηλώσεις στην Καθημερινή της Κυριακής, απαντώντας σε όσα υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.


«Τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές μελετούσαμε ποικίλα ενδεχόμενα. Εντολή διερεύνησης σεναρίων υπήρχε, αλλά εντολή εφαρμογής σχεδίου ρήξης δεν δόθηκε ποτέ» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Με τόσους άντρες πρέπει να κάνεις σεξ στη ζωή σου

Ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός σεξουαλικών συντρόφων για μια γυναίκα; Μην αναρωτιέσαι πια.


Στην περίπτωση που δεν ένιωθες ήδη αρκετά πιεσμένη από τα πρότυπα των γυναικών με τα τέλεια κορμιά, τα κόκκινα χείλη και το περπάτημα γαζέλας πάνω σε δεκαπεντάποντα που κάνουν όλα τα ανδρικά βλέμματα να γυρνάνε, θα σε "αγχώσω" λίγο ακόμα. Ή θα σου δώσω έναν ακόμα λόγο να γελάσεις, ανάλογα πώς θα το πάρεις.

Πώς να διώξετε το λόξιγκα - Τι προτείνουν οι γιατροί

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το έναν επίμονο λόξιγκα. Όσο κι αν προκαλεί γέλιο στην αρχή, καταλήγει να είναι κουραστικός. Πώς δημιουργείται όμως ο λόξιγκας;


Ο λόξιγκας συμβαίνει από τις ακούσιες συσπάσεις του διαφράγματος, που χωρίζει τη θωρακική κοιλότητα από την κοιλιακή, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην αναπνοή. Την ίδια στιγμή οι συσπάσεις αυτές επηρεάζουν τις φωνητικές χορδές στη στοματική κοιλότητα, προκαλώντας αυτόν τον ενοχλητικό κι αστείο ήχο, ενώ παράλληλα οι συσπάσεις του διαφράγματος επηρεάζουν την αναπνοή.

Εντοπίστηκε ο 4χρονος Φοίβος στη Χαλκιδική– Συνελήφθη ο συζυγοκτόνος - ΒΙΝΤΕΟ

Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο μικρός Φοίβος ο οποίος είχε απαχθεί από τον Αλβανό συζυγοκτόνο, Κλοντ Λέσι.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον μικρό στην περιοχή της Χαλκιδικής κοντά στο χωριό Ορμύλια, εκεί όπου ζούσε και σημειώθηκε το φονικό.

23 Ιανουαρίου 2016

Προσωρινό αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Σένγκεν προτείνει η Αυστρία - Ενίσχυση του ελέγχου των συνόρων ζητά η υπουργός Εσωτερικών

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ έκανε σήμερα λόγο για έναν «προσωρινό αποκλεισμό» της Ελλάδας από τη ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας Σένγκεν, αν η Αθήνα δεν ενισχύσει περαιτέρω τον έλεγχο των συνόρων της αντιμετωπίζοντας την εισροή των προσφύγων.


«Αν η κυβέρνηση της Αθήνας δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, τότε θα πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά για έναν προσωρινό αποκλεισμό της Ελλάδας από τον χώρο Σένγκεν», δηλώνει η Μικλ-Λάιτνερ στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Die Welt, σύμφωνα με αποσπάσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.