10 Δεκεμβρίου 2015

Ντόρτμουντ - ΠΑΟΚ 0-1

Ο ΠΑΟΚ, έστω κι αργά, πανηγύρισε την πρώτη νίκη στους ομίλους του Europa League, επικρατώντας με 1-0 της Ντόρτμουντ στο "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ". Ο Ρόμπερτ Μακ "χρυσός σκόρερ", εξαιρετική εμφάνιση από τον Παναγιώτη Γλύκο, τρία δοκάρια οι Βεστφαλοί!


Η εικόνα του αγώνα
H Ντόρτμουντ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κι έχασε μία σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό. Ο Σίντζι Καγκάβα έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στη "ρίζα" του δεξιού δοκαριού του Παναγιώτη Γλύκου. Ο Ιγκόρ Τούντορ, βλέποντας τα... δύσκολα, δημιούργησε δύο ζώνες άμυνας, έκλεισε τους χώρους και προσπάθησε να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις.

Σε μία εξ αυτών, ο Ρόμπερτ Μακ έβαλε σε θέση οδηγού τον "Δικέφαλο". Ο Γκόικο Τσίμιροτ συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Γιάννη Μυστακίδη, ο οποίος έβγαλε τρομερή κάθετη στον Σλοβάκο που πέρασε και τον Ρόμαν Βάιντενφέλερ και με όμορφο πλασέ έκανε το 0-1. Οι Γερμανοί πίεσαν άμεσα για την ισοφάριση κι έχασαν μία τεράστια ευκαιρία στο 42' με τον Μάρκο Ρόις. O Γλύκος απέκρουσε το σουτ του Γιανουζάι, η μπάλα κατέληξε στον Γερμανό σούπερ σταρ των Βεστφαλών, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Έλληνα γκολκίπερ.



Οι Γερμανοί μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Γλύκος δήλωσε "παρών" και κράτησε το μηδέν με εντυπωσιακές επεμβάσεις στο σουτ του Μχιταριάν (47') και στις κεφαλιές των Καγκάβα (52') και Γκίντερ (53'). Η είσοδος του Αρμένιου μεσοεπιθετικού βοήθησε την Ντόρτμουντ, η οποία συνέχισε να "σφυροκοπεί" την εστία του "Δικεφάλου". Γι' αυτό το λόγο ο Τούντορ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Λέοβατς και Σάμπο στη θέση των Μακ και Μπερμπάτοφ. Στο 76' ο Ομπαμεγιάνγκ έστειλε για τρίτη(!) φορά την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Γλύκου, με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι. Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Τούχελ κυνήγησαν το πολυπόθητο γκολ, αλλά ο ΠΑΟΚ "άντεξε" και πανηγύρισε μία σημαντική νίκη για το γόητρό του.

MVP
Ο Ρόμπερτ Μακ πέτυχε το "χρυσό" γκολ, όμως ο Παναγιώτης Γλύκος με εντυπωσιακές αποκρούσεις κράτησε το μηδέν για τον "Δικέφαλο" και παράλληλα χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.
Αδύναμος κρίκος

Ο Τόμας Τούχελ επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον Άντριαν Ράμος, αλλά ο Κολομβιανός δεν τον δικαίωσε, καθώς σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ, έστω και την ύστατη στιγμή, πανηγύρισε την πρώτη νίκη στους εφετινούς ομίλους του Europa League. Η τύχη βοήθησε τον "Δικέφαλο", αφού τρεις φορές η μπάλα "τράνταξε" το δεξί δοκάρι του Γλύκου. Παράλληλα, ο Ιγκόρ Τούντορ ευτύχησε να έχει σε τρομερή ημέρα τον Έλληνα τερματοφύλακα που κράτησε σ' αρκετές περιπτώσεις όρθια την ομάδα του, με τρομερές αποκρούσεις. Οι καίριες αλλαγές του Κροάτη σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα "κλείδωσαν" τη νίκη, καθώς, παρά την πίεση των γηπεδούχων, οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το υπέρ τους προβάδισμα και έφυγαν νικητές από το "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ".

Οι συνθέσεις

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Παρκ, Σούμποτιτς, Γκίντερ, Χούμελς, Στέντζελ, Μπέντερ (46' Βάιγκλ), Γιανουζάι, Ρόις (46' Μχιταριάν), Καγκάβα (66' Ομπαμεγιάνκ), Ράμος.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Μυστακίδης (77' Ροντρίγκες), Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Μακ (66' Λέοβατς), Μπερμπάτοφ (71' Σάμπο).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου